Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

zaterdag 23 april 2011

Maart 2011

April is alweer bijna voorbij maar ik ben er nog niet eerder aan toe gekomen om een overzicht te plaatsen van de vorige maand. Dat wordt zo langzamerhand echter wel tijd en daarom ben ik hard aan de slag geweest! Ik heb in maart enorm veel dierentuinbezoeken gedaan, en er zit veel kijkplezier in deze log! Dus.. neem de tijd!

Verjaardagen.
Op 7 maart vierde het prinsje Umberto van Savoy zijn tweede verjaardag. In februari werd deze foto vrijgegeven door zijn trotse ouders.


Olifantje Einga-Tha werd op 9 maart 2010 geboren. Inmiddels is er alweer een halfbroertje bij gekomen en is hij jongste af. Voor zijn moeder blijft hij echter nog even de kleinste!
Benjamin van Vollenhoven, het jongste zoontje van prins Bernhard en prinses Annette, werd op 12 maart alweer 3 jaar! We zagen hem in december 2010 voor het laatst, het gezin ging toen naar het Kerstcircus.
Op 14 maart was het de beurt aan prins Simeon Hassan, zijn grootvader was ooit koning van Bulgarije. Het prinsje werd 4 jaar en dat werd gevierd! KLIK

Graaf Claus-Casimir werd 7 jaar op 21 maart. Hij was onlangs 3 keer in het openbaar te zien: bij de presentatie van het tweede mr. Finneyboek, tijdens de fotosessie in Lech en bij het leggen van de eerste steen voor de verbouwing van Mesdag.
Op 26 maart werd gravin Luana 6 jaar. Tot grote verrassing van velen was zij samen met haar ouders en zusje Zaria ook aanwezig bij het fotohalfuurtje in Lech.

Een dag later, de 27e, werd tijgerin Alia ook 6 jaar. Ze is sinds 2007 in Diergaarde Blijdorp en kreeg daar in 2010 haar zoontjes Gio en Vanni.

Uitslag Favoriete Foto.
In maart werd deze foto met nipte voorsprong op enkele andere foto's van graaf Claus-Casimir de winnaar. De babyfoto is tevens één van de eerste foto's die van het graafje vrijgegeven zijn.

Koninklijk Nieuws.
De eerste week van maart begon al goed. Dagmar was op wintersport en kwam daar net als vorig jaar het gezin van prins Laurent en prinses Claire tegen. Niet alleen de 7jarige prinses Louise stond op de skies, nee, ook haar tweelingbroertjes! Prinsje Nicolas moest echt met vallen en opstaan de kunst onder de knie krijgen, prinsje Aymeric had er minder moeite mee. Foto's NIET OVERNEMEN, met veel dank aan Dagmar!

Ook het gezin van prins Frederik en prinses Mary ging op vakantie naar de sneeuw. Prinses Isabella, bijna 4 jaar, mocht voor het eerst de lange latten onderbinden. Verslaggevers vroegen haar of ze het leuk vond, het prinsesje zei: "Ja."

Op 18 maart mocht het Noorse prinsje Sverre Magnus (5) met zijn vader mee naar een botenbeurs. Het ventje genoot van alles wat hij zag én de aandacht van papa!

Eindelijk kregen we haar te zien, de nog geen maand oude baby van prinses Margarita en Tjalling ten Cate. Het jongste oranjetelgje werd geboren op 25 februari en kreeg de namen Paola Cecilia Laurentien. Haar zusje Julia (2 1/2) is reuzeblij met de gezinsuitbreiding!

 Het duurde heel wat langer voor we de op 29 december 2010 geboren Savannah Phillips voor het eerst konden bewonderen. Het meisje mocht warm ingepakt met haar moeder Autum en tante Zara mee. Savannah is het eerste achterkleinkind van de Britse Koningin Elizabeth.

IJsberennieuws.
Op 19 maart 2011 kwam het nare nieuws dat ijsbeer Knut op 4jarige leeftijd was doodgegaan. De dagen daarna bleef de Berlijnse publiekslieveling in het nieuws. Hoe kwam het dat zo'n jonge ijsbeer plotseling niet meer leefde? Was het stress of was hij ziek? Uit de eerste onderzoeken bleek dat Knut een hersenafwijking had.
Nadat er nader onderzoek geweest was werd duidelijk dat een virus Knut's hersenen had aangetast. Daardoor kreeg hij een soort epileptische aanval en verdronk hij. Knut's laatste minuten zijn vastgelegd door de bezoekers die op dat moment aanwezig waren. Laatste minuten, Heftige beelden.. Verdere informatie: http://www.ijsbeerknut.web-log.nl/

Vrolijker nieuws kwam er twee dagen eerder uit Diergaarde Blijdorp. Het op 6 december geboren ijsbeertje Vicks mocht namelijk voor het eerst naar buiten met moeder Olinka. Vicks nam al snel een duik!

 Op 19 maart moest het ijsbeertje van Denemarken naar de dierenarts. Daar werd natuurlijk meteen gekeken naar het geslacht en jawel: het was een jongen, hij heeft meteen een naam gekregen: Augo (kleine jongen)!  Augo (geboren op 20 november) is ontzettend populair, ook op You Tube.. Pagina Augo Aalborg Zoo
De dierentuin van Neurenberg in Duitsland stelde op 23 maart de ijsbeertweeling Gregor en Aleut voor. De jongens, geboren op 2 december, genoten met hun moeder Vera van de eerste stapjes buiten. Net na de tragische dood van Knut is dit een opsteker voor alle ijsberenfans!
Video:

Japan kreeg op 11 maart te maken met een zeer zware aardbeving, daaropvolgend een tsunami en daarna problemen met de kerncentrales. Verschrikkelijk. In de dierentuin van Sapporo (ook in Japan) is op 25 december een ijsbeerbaby geboren.  Moeder Lara en haar kleintje mochten voor het eerst naar buiten op 31 maart.

Dierennieuws.
Op 2 maart scheen het zonnetje en was het eindelijk warm genoeg buiten voor het jonge Prins Alfredhertje Flip. Blijdorp is de enige Nederlandse dierentuin waar deze ernstig bedreigde Filippijnse hertensoort te zien is.
Het blijft feest in de Apenheul! Op 12 maart werd de 3e gorillababy van dit jaar geboren, Lobo werd wel wat te vroeg moeder. Het is daardoor een heel kleintje. De dochter van Mandji is Iriki genoemd.  Zij werd op 10 januari geboren.Gyasi's dochter heeft de naam Tayari gekregen. "Bijdehandje" kwam op 23 februari ter wereld. De vader van alle gorillameisjes is Jambo.
Op 17 maart ontdekten de verzorgers van de ringstaartmaki's in Dierenpark Emmen alweer het achtste jong van dit jaar. En er zijn nog heel wat meer baby's op komst bij deze halfapen; oorspronkelijk komen zij alleen voor op Madagaskar.

Zilverug Bokito en zijn achtkoppigefamilie beleven spannende tijden! Op 30 maart werden zij namelijk voorgesteld aan de 3 witneusmeerkatten. Deze soorten leven in West Afrika ook in hetzelfde gebied. Blijdorp wil hierdoor de apen meer afwisseling en uitdaging geven. De eerste kennismaking is goed verlopen! Op 30 maart werd eveneens bekend dat Blijdorp op zoek is naar 'plasfoto's' van ijsbeertje Vicks.. Filmpje Vicks & Apen

Lente.
Op 20 maart begon de lente van 2011. De hele maand was dat al zichtbaar in de tuin. Na de sneeuwklokjes kwamen de krokussen en de narcissen in bloei.

Al onze katten kregen de lente in hun bol.. Vooral mijn kat Luukie. Hij komt al weken alleen binnen om te eten en vertrekt daarna weer. Spook en Bubbel beleven hun eerste lente. Ze rollebollen door het gras en hebben ook al heel wat bloemen geplet..

Helaas zorgde kater Teddy (6) voor een minder leuk lente-avontuur! Hij verdween na 25 maart spoorloos en was ook op 31 maart nog niet terug. Wordt gelukkig vervolgd in april!!

Dierentuinbezoeken.
Bekijk de foto's!
Op 2 maart voelde ik me niet zo lekker, maar fleurde helemaal op! Ik heb genoten van de jonge leeuwtjes en de ijsbeertweeling.

Bekijk de foto's!
Op 4 maart ben ik voor het eerst met mijn nieuwe camera naar de dierentuin geweest. De dieren waren uitstekende fotomodellen!

Bekijk de foto's!
Na mijn therapie nog lekker even genieten van het zonnetje in de Diergaarde. Ik neem een kijkje in de versierde ijsgrot en bij babyolifantje Faya.

Bekijk deze en veel meer beelden!
Op 14 maart sliepen de ijsbeertjes veel en daardoor had ik de tijd om ook andere dieren op te zoeken!

De eerste ontmoeting met Vicks!
Op 18 maart heb ik speciaal een dag vrij gekregen om ijsbeertje Vicks te gaan bewonderen. Ondanks dat het regende was het beertje erg actief. Hij jaagde achter de vogels aan en beklom de boomstam!
De mooiste foto's!
Eigenlijk wilde ik die zaterdag niet weg gaan, maar omdat ik die dag vreselijk hyperactief was besloot ik toch rustig aan de lange reis naar Emmen te maken. Het babyolifantje Mong-Tine was inmiddels ook buiten te bewonderen. Het werd een fantastische dag!
De foto's van 21 maart
Ik ging speciaal voor ijsbeertje Vicks, maar die liet zich maar 5 minuutjes buiten zien. Daarna vertrokken de ijsberen naar binnen om te gaan slapen. Het hielp niet dat er overal voedsel verstopt werd. Olinka gunde zich nog net tijd om een krop andijvie te halen. Pas na 16 uur liet Vicks luidkeels horen dat hij naar buiten wilde. Toen kon het niet meer.. en ben ik nog even de tuin ingegaan.

Eerste keer naar Dierenrijk.
Met mijn zusje Aline ben ik een dagje weg geweest, Dierenrijk bij Eindhoven was onze bestemming. Het was prachtig weer en we hebben genoten van de dieren aldaar. Sibu, zoon van olifant Irma uit Blijdorp & Jelle en Henk, zonen van ijsbeer Huggies uit Ouwehand, hebben hun thuis gevonden in Dierenrijk.

Selectie uit heel veel foto's.
Vicks liet zich wederom niet weerhouden door een flinke regenbui. Hij nam een duik, moeder Olinka viste hem echter meteen weer het water uit!  Gewapend met paraplu maakte ik honderden foto's van het ijsbeertje. Daarna maakte ik een rondje door het Oceanium en tot slot werd het droog. Zodoende kon ik ook nog buiten fotograferen!

130 superfoto's.
Op 30 maart ging ik weer richting de ijsbeertweeling Siku en Sesi. Zij waren de perfecte afleiding voor het ongerust zijn omdat onze kat Teddy vermist was. Voor het eerst zag ik één van de ijsbeertjes zwemmen en later ook moeder Freedom!

Opmerkelijkste Twitterberichtjes.

4 opmerkingen:

 1. UITGEBREID OVERZICHT, zeg.... en LEUKE FOTOS

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, wat is deze log prachtig geworden Jenny, zo uitgebreid, echt leuk!
  Ik heb natuurlijk ook je filmpje bekeken uit man bijt hond, erg bijzonder dat je dat mocht meemaken, hopelijk heb je ontzettend genoten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi overzicht gemaakt van maart. En hele mooie foto's van de dieren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie en grote log heb je gemaakt joh! Echt heel uitgebreidt.

  BeantwoordenVerwijderen

Hoe verder?

Het blijft zo lastig. Ik weet gewoon niet hoe ik verder wil met mijn blog. Maar eigenlijk ook niet hoe ik het nou moet doen met mijn foto...