Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

woensdag 15 juni 2011

Jarigen van April & Mei 2011

Jarigen van April:
 Op 3 april vierde girafje Doris haar eerste verjaardag. Zij werd vorig jaar op paaszaterdag geboren in Diergaarde Blijdorp. Doris was het 65e girafje dat daar ter wereld kwam. Ze vierde haar verjaardag met haar moeder Marianne, vader Fahari, zusje Christel en de andere giraffen. Doris is inmiddels de kleinste af, op 16 mei werd haar halfbroertje Jani geboren.
Mijn lieve nichtje Mathilde was op 7 april jarig. Ze werd 2, en maakte het allemaal heel bewust mee. In haar nieuwe kleertjes en met een hoedje op mocht ze de kaarsjes op de taart uitblazen.

Jarigen van mei 2011:
Op 1 mei werd mijn kater Luukie 3 jaar. Hij liet zich pas 's avonds voor het eerst zien op zijn verjaardag, de rest van de dag had hij zelf lekker feest gevierd..
Giraffe Anne werd op 3 mei 8 jaar geleden geboren in Diergaarde Blijdorp. Op 16 mei beviel ze van een zoon: Jani.
Olifant Trong Nhi, het eerste levende jong van Douanita, werd geboren op 13 mei 2003. Zij woog slechts 60 kilo bij haar geboorte, maar het 'kleine en dappere meisje' van toen is uitgegroeid tot een mooie olifantendame. Ze mag deze zomer bij bul Timber staan en wie weet.. is Trong Nhi over een jaartje of 2 zelf moeder!

Rinus is op 14 mei 4 jaar geworden! Toen hij nog maar heel klein was leek het er sterk op dat hij niet zou overleven. Maar dit vechtertje heeft zijn ziekte overwonnen en is nu een mooie en lieve kat geworden!
Het beroemdste olifantje van Europa is ongetwijfeld: Kai Mook! Op 17 mei 2009 werd het eerste olifantje ooit in België geboren! Zij trok enorm veel bezoekers naar de Zoo van Antwerpen. Zelf ben ik in oktober 2010 bij Kai Mook geweest, toen heb ik ook de foto gemaakt. Inmiddels is Kai Mook bijna baby-af!
Op 17 mei was er nóg een jarige: prinses Máxima; zij werd 40! De hele maand stond in het teken van de populaire prinses! We konden genieten van privébeelden via de documentaire 'Portret van een Prinses' en er werd een tentoonstelling over Máxima geopend. Bij de verjaardagsvieringen zagen we helaas de prinsesjes niet..
Op 20 mei was het alweer een jaar geleden dat de Sumatraanse tijgertweeling Gio en Vanni ter wereld kwam. De schattige welpjes van toen zijn uitgegroeid tot stoere pubers en al bijna groter als hun moeder Alia!
Nog een dier uit de Zoo van Antwerpen: Lambiki het nijlpaardje! Hij werd op 22 mei alweer 1. De foto is gemaakt in oktober, Lambiki zal sindsdien zeker keihard gegroeid zijn.. Misschien is hij inmiddels wel dubbel zo groot!
5 jaar geleden werd dit bulletje eigenlijk onverwachts geboren, zijn naam Unt Bwe betekent dan ook: 'Onverwacht maar toch heel blij.' In februari 2011 werd Mong Tine geboren en sindsdien begon Unt Bwe te puberen en werd hij in Dierenpark Emmen apart gezet. Begin mei verhuisde hij naar Sevilla en daar heeft Unt Bwe op 23 mei zijn verjaardag gevierd.
Lenteprins, of te wel Ein She Min Nayone, dat is de naam van het andere olifantje wat op 23 mei geboren werd in Emmen. Ein She Min werd 2 jaar. Hij scheelt in grote erg weinig met de één jaar jongere Einga Tha. Gelukkig beginnen zijn stoottanden nu te groeien en is hij makkelijker te herkennen.

7 opmerkingen:

 1. Wat een uitgebreide log, zoals we gewend van je zijn, weer! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een hele leuke log met allerlei verjaardagen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke log! Je hebt mooie collages gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk gedaan weer, Jenny!
  De linkse foto van Isabella vind ik erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke feestelijke log met al die jarigen! En 2 katten van jezelf jarig in 1 maand! Dat is extra leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk gedaan weer! En wat een schitterende foto vanuit Marokko! Kende ik helemaal niet..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd allemaal !
  leuke foto 's (vooral die kluzina en rinus, uiteraard)

  BeantwoordenVerwijderen

Riesje 4 jaar.

 We gaan het jaar door met poes Riesje, te beginnen met deze foto uit mei 2017. Riesje is bij ons geboren op 24/04/2014. Ze is de dochter ...