Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

donderdag 16 juni 2011

Olifantjes op komst..

Het begint er om te spannen. Vooral in Artis! Olifantendame Thong Thai passeerde op 17 mei de magische grens van 600 dagen. Een olifantendracht duurt ongeveer 660 dagen, het olifantje kan iets eerder of iets later komen.  Thong Thai kreeg bijna 6 jaar geleden dochter Yindee, daarna volgde een zoontje dat helaas veel te vroeg geboren werd en maar enkele dagen heeft geleefd. Dit is dus pas de derde keer dat er in Artis een olifantje geboren zal worden.. In Emmen zijn er al 25 geboortes geweest.. Mingalar Oo was de eerste in 1992 en zij is nu in verwachting van haar derde!

 Het laatste olifantje wat in Nederland geboren werd is Mong Tine uit Dierenpark Emmen.  Hij werd buiten geboren op 6 februari 2011. Zijn naam betekent 'storm' en ook ik had deze ingestuurd voor de namen wedstrijd. Ik ben op 19 februari en op 19 maart een kijkje wezen nemen bij het schattige olifantenventje.

Op bovenstaande foto's zien we de één maand oude Mong Tine. Spoedig is hij niet meer de jongste van de kudde en zal hij, als alles goed gaat, een nieuw speelkameraadje hebben.
Hier zien we Mingalar Oo en Radza, de vader en moeder van het olifantje Yoe Ma (geboren in september 2008) en het verwachte olifantje.

 Het olifantje Faya, geboren op 20 juli in Diergaarde Blijdorp, was hier nog geen 2 dagen oud.

 Faya is inmiddels alweer bijna één jaar. Op zijn vroegst zal er over 2 jaar weer een olifantje in Blijdorp geboren worden. Daarom ben ik zeker van plan zo snel als ik kan bij de nieuwe fantjes te gaan kijken! Olifantenbaby's zijn zóóó schattig! Klik op de foto en zie hem in groter formaat.

2 opmerkingen:

  1. Superleuk dater weer uitbreiding wordt verwacht! Heel leuk voor je dat je weer kunt gaan kijken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O jaa wat zijn ze lief! Vooral die kleintjes, olifantenventje hihi. Wat leuk dat ie dezelfde naam heeft als jij ook voor 'm had ingestuurd! Hopelijk kun je gauw op kraambezoek bij een nieuwe olifantenbaby!

    BeantwoordenVerwijderen

Dierenrijk (06/04/2018).

Op 6 april ben ik weer eens op olifanten-kraamvisite geweest. Htoo Yin Aye beviel op 27 maart van een kerngezonde dochter.  Wel veel eerde...