Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

woensdag 13 juli 2011

Dierennieuws Mei 2011

IJsbeertje in Sapporo.
IJsberen.
Op  eerste kerstdag 2010 kwam er een ijsbeertje ter wereld in de Sapporo Maruyama Zoo. Doormiddel van DNA-onderzoek is vastgesteld dat Lara een dochtertje gekregen heeft. Begin augustus zal zij een naam krijgen. Op 5 mei was het meisje 91 cm. lang en woog ze 23 kilo; toen dit nieuws bekend werd (20 dagen later) woog ze naar schatting al 30 kilo!

Belangrijk nieuws rond ijsbeertje Vicks! Dankzij een duidelijke plasfoto (met een naar beneden plassende Vicks) durft Diergaarde Blijdorp met voor 99% zekerheid te zeggen dat Vicks een mannetje is! DNA-onderzoek moet dit bevestigen.
Spannende ogenblikken voor ijsbeer Jelle! Hij heeft voor het eerst sinds zijn geboorte in 2005 zijn geboorteland verlaten. In een kist van 350 kg. gaat de 500 kg. zware beer de lucht in! Het KLMpersoneel maakt foto's van de speciale levering. (Zie TWITTER & Uniek verslag Vliegveld Canada) Yellé komt veilig aan in Zoo Sauvage de Saint-Félicien, de zoo in Montréal en heeft het er naar z'n zin in het nieuwe verblijf (getuige de foto in het water.)
 In de plaats van Jelle komt het ongeveer achtjarige vrouwtje Frimas (Frans voor 'vorst') naar Dierenrijk Europa. Hier zal zij een paartje gaan vormen met ijsbeer Henk, de enige van de 'beroemde ijsbeerdrieling' die nog in Nederland woont. Frimas is afkomstig uit de Canadese wildernis en dus een belangrijke aanwinst voor het fokprogramma!

 IJsbeertweeling Siku en Sesi is op bovenstaande foto's precies een half jaar oud. (25 mei)

Girafje Jani in Rotterdam.
Giraffen.

Op 16 mei bevalt giraffe Anne van een gezonde zoon. Zelf werd zij in 2003 ook in Blijdorp geboren. In de kudde lopen verder vader Fahari en zus Ziba. Volgens de Diergaarde is dit het 66e girafje wat daar geboren is. Jani heeft een bijzondere Iraanse naam. In dezelfde week dat hij geboren werd overleed de vader van één van zijn verzorgers, ook Jani genaamd. Video Jani's eerste stapjes

 De foto's in de bovenste collage zijn gemaakt door Rob Doolaard, die in de onderste door een dierentuinkennis. Jani heeft vanaf het begin temperament, hij verweerde zich hevig toen hij gechipt moest worden. Buiten onderzocht hij meteen alle hoeken en gaten, al is hij eerst even overweldigd door de aandacht van alle andere giraffen. Al snel vond hij de voorbijrijdende trein interessanter.. 

Olifanten.
Olifant Unt Bwe zegt Emmen vaarwel! Na heel wat keren te hebben geoefend om de kist in te lopen, telkens beloond met broodjes en appels, ging op zondagmiddag 8 mei de kist achter Unt Bwe dicht. De bijna 5jarige olifant begon te puberen en daarom brak het moment aan dat hij naar de 'bullentuin' van Sevilla moest verhuizen. Unt Bwe bleef tijdens het takelen van de kist en de lange reis rustig,op één avondje even kabaal maken na. Op 11 mei mocht hij zijn nieuwe stal in..

Triest nieuws.. het pas 2jarige olifantje Ko Raya uit de Zoo van Berlijn overleed op 27 mei plotseling. Weer een zware klap voor deze dierentuin na de dood van ijsbeer Knut en olifant Shaina Pali (6) eerder dit jaar. Uit onderzoek is gebleken dat allebei de jonge olifanten zijn overleden aan het Herpes-virus.

Apen.
Een jong franjeaapje uit Diergaarde Blijdorp wist te ontsnappen uit haar verblijf. De dierenarts heeft haar verdoofd en het beest is vervolgens met behulp van een ladder van de brandweer van het dak gehaald. Het heeft even apart gezeten om bij te komen van haar avontuur en is daarna weer met haar familie herenigd.
De witkruinmangaby's kregen op 2 mei gezinsuitbreiding! Vader Ignazio en moeder Ezparanza kregen eerder zoontje Eduardo. Hij is wel een beetje jaloers! Met de kleine gaat alles goed.

Overig.

In GaiaPark in Kerkrade werden er op 23 en 25 mei veulentjes geboren bij de prezwalskipaarden. De eerste was een merrie (links op de foto) en de tweede een hengst.

De zelzame Visaya wrattenzwijnen in Blijdorp hebben opnieuw nakomelingen gekregen. Er zijn in april en mei maar liefst 3 nestjes biggetjes geboren! Op de Fillipijnen gaat het echter niet zo goed met deze zeer bedreigde diersoort.

 In Artis is er sprake van een geboorte-explosie! Op 2 mei kwamen er 3 witte wolfjes ter wereld en op 6 mei werd er voor het eerst een anoa geboren. De veertiende volgde een leeuwenwelpje, dan een alpensteenbokje. Zondag's 22 mei girafje Ramla (een vrouwtje) en tot slot op de 31e een gorillajongetje: Bembosi.

6 opmerkingen:

 1. Wat heb je weer een geweldige log gemaakt, Jenny! Prachtig met al die dierencollages.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. prachtige log, je dierenliefde komt er goed in openbaar! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie log Jenny! Die collages met die prachtige foto's vind ik ook erg mooi gemaakt! Heb je al deze foto's trouwens ook zelf gemaakt?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een superschattige diertjes! Hele leuke collages!

  BeantwoordenVerwijderen

Riesje 4 jaar.

 We gaan het jaar door met poes Riesje, te beginnen met deze foto uit mei 2017. Riesje is bij ons geboren op 24/04/2014. Ze is de dochter ...