Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

zaterdag 16 juli 2011

Vakantie!

Nee, geen paniek, zelf ben ik niet óp vakantie! Maar ik heb de komende 2 weken wel lekker vrij. Na een behoorlijk intensieve periode ben ik daar wel aan toe. De afgelopen dagen voelde ik me niet zo fit, en af en toe behoorlijk somber, nu gaat het weer beter. Al werkt het weer nog even niet mee ik ga natuurlijk wel dagjes weg...

Als eerste staat Dierenpark Emmen op de planning. De vorige keer dat ik daar ben geweest was op 19 maart. Toen werd er nog reclame gemaakt voor de komst van de leeuwen. Inmiddels bewonen Zulu, Tia en Brandy hun spiksplinternieuwe verblijf en hoop ik de koning der dieren in levende lijve te zien.
Op de apenrots is altijd van alles te beleven, er wonen ongeveer 120 mantelbavianen in verschillende harems. Zo'n harem is een groepje van één mannetje ( te herkennen aan de zilveren mantel) met meerdere vrouwtjes en hun jongen.  In Emmen zijn er ook de laatste maanden weer volop baviaantjes geboren en is het een gezellige drukte!

Het is een bezienswaardigheid, de grote olifantenkudde van het Dierenpark. Radza, de grote en vriendelijke olifantenreus die altijd interesse in de vrouwtjes heeft.. Mingalar Oo die de eerste olifant  is die ooit in Emmen geboren werd en er nog steeds woont met haar zoontje Yoe Ma. Momenteel is ze zelfs hoogdrachtig van haar derde jong. En natuurlijk babyfantje Mong Tine, hij werd op 6 februari tijdens een stormachtige dag buiten geboren.. Zijn halfbroertjes Ein She Min en Einga Tha ravotten met zijn grote broer Anandá, terwijl halfzusje Swe Zin haar best doet om op hem te passen. Ik ga ze allemaal weer zien!
Op de uitgestrekte Savanne hebben onder meer de zebra's en giraffen jongen gekregen. Stoere neushoorns lopen er tussendoor. Verder zijn er baby's bij de zeeleeuwen en is er een flamingo uit het ei gekropen! Genoeg jong leven dus!
Een ander uitstapje betreft een bestemming helemaal onder in Limburg: GaiaPark Kerkrade Zoo. Een dierentuin die nog maar 6 jaar bestaat en toch al meerdere malen verkozen is tot de mooiste van de BeneLux. Die eer ging in 2011 overigens naar Dierenpark Emmen. Maar dan nog is het er prachtig!
Ook in Gaia is het lente geweest en zijn er diverse jongen geboren. Onder meer jonge lynxen, Iberische wolvenpups, veulens bij de przewalskipaarden en een bocharahertje. Peutergorilla Mosi en het dwergnijlpaardje wat in oktober 2010 ter wereld kwam zijn natuurlijk ook nog steeds leuk! Het kleinste babygirafje heeft het niet gered, het jong van daarvoor wel.
Een bijzonder dier is de veelvraat. Tegenover de Afrikaanse wilde honden hebben de cheeta's een leuk verblijf, de roofvogelshows worden gehouden in de GaiArenA en als klap op vuurpijl zijn er ook hier leeuwen gekomen! Ashrad: the King of Gaia en zijn leeuwinnen waren er tijdens mijn vorige bezoek op 4 mei nog niet..
 Makula is de zilverrug en leider van de gorillagroep. Verder is er dus zijn eerder genoemde zoon Mosi van anderhalf jaar en zijn moeder Shanga. Het andere vrouwtje is Dalila, zij verwacht in augustus haar baby. Loango is het broertje van Makula, een speelse puber. Bij de gorilla's worden dagelijks voederpresentaties gehouden wat een feest is om mee te maken!

Komende week is er een bijzondere verjaardag.. Olifantje Faya wordt één jaar op woensdag 20 juli. Natuurlijk ga ik ook op visite!
 Dan neem ik natuurlijk ook meteen een kijkje bij de ijsberen Eric, Olinka en Vicks. Vicks is een ondernemende ijsbeerkleuter, hij zwemt dolgraag en stoeit met zijn moeder..
Verder is er de kleine Kheri, de okapibaby. Bokito speelt heel graag buiten op zijn eiland en de wasbeertjes zijn blij met hun nieuwe verblijf! In de zomer is er veel te zien in de vlindertuin, kleurige fladderaars zweven daar rond..  Kortom, ik ga natuurlijk weer naar Blijdorp!!

Wordt vervolgd...

7 opmerkingen:

 1. Een fijne vakantie Jenny!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wens je een hele fijne vakantie toe. En veel plezier bij alle dieren die je gaat bezoeken. Hopelijk wordt het weer nog wel iets beter. Als het zonnetje er maar is, alles ziet er dan veel gezelliger uit! En dan kunnen de kinderen ook lekker buiten spelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een hele fijne vakantie! Hoop zo dat het weer nog wat mee gaat werken deze maand!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weer een leuke log! Je hebt er echt wel veel verstand van zeg, van al die dieren, je weet alle namen, echt geweldig!
  En jij ook een fijne vakantie hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jij ook een hele fijne vakantie gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. tip site : http://maryfrederikenkids.web-log.nl/blog/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke log, jij ook een fijne vakantie, geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen

Dierenrijk (06/04/2018).

Op 6 april ben ik weer eens op olifanten-kraamvisite geweest. Htoo Yin Aye beviel op 27 maart van een kerngezonde dochter.  Wel veel eerde...