Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

donderdag 18 augustus 2011

Klein fantje geboren in Emmen!!

Op 8 augustus, om 7.30 uur, werd het langverwachte olifantje in Dierenpark Emmen geboren. Mingalar Oo beviel in de olifantenstal van haar derde zoon. De baby kreeg de naam Shwe Myarr, Birmaans voor Gouden Pijl.  Het olifantje woog bij de geboorte ongeveer 100 kilo en dartelde nog diezelfde dag vrolijk mee met de kudde. Op woensdag 17 augustus ben ik bij hem op kraamvisite geweest...

De eerste glimp die ik van het kleintje opving, goed beschermd tussen alle olifantenpoten..

Hij kan al kunstjes en al! En dat is dan nog maar 9 daagjes jong.

Shwe Myarr heeft nog heel wat te groeien.. Zijn moeder, Mingalar Oo, werd 19 jaar geleden als eerste olifant geboren in Dierenpark Emmen.
Het olifantje is nog erg harig en heeft een mini slurfje wat slap hangt. Toch probeerde hij er al takjes mee op te pakken.
 Op de onderste foto staat helemaal links Yoe Ma, hij hoopt op 4 september 3 jaar te worden. Dit is een volle broer van Shwe Myarr. Met dezelfde vader én moeder.
 Maar het allerleukste moment was wel toen de andere baby, Mong Tine, met zijn baby (half) broertje wilde spelen.. Mong Tine is een lekker dikkertje, hij wil ook bijna heel de dag bij z'n moeder drinken en van die vette melk groeit een fantje een kilo per dag!

(Er volgt nog meer..)

5 opmerkingen:

 1. Mooie log met prachtige foto's! Wat een lief dier is Shwe Myarr!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Shwe Myarr, is echt schatig ik heb hem maandag nog gezien in dierenpark Emmen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jenny, op de log hierboven kan ik niet reageren. Het wordt geblokkeerd door het Kliksafefilter...!! Nog nooit eerder meegemaakt. Hoop niet dat dat in het vervolg altijd zo is. Zou je er zelf misschien even naar willen kijken?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zie nu dat je het ook al hebt gemeld onderaan je log. Misschien had je het er al staan en heb ik dat niet gelezen, in dat geval; sorry!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke foto´s van het olifantje in Emmen.
  Ik ben zelf vroeger heel vaak naar de dierentuin geweest in Emmen, ook immers doordat ik daar een paar jaar woonde.
  Leuk zo dat oude terug te zien van Emmen op jouw foto´s.

  Ook een leuke log heb je site over de Royals deze maand.

  Ik heb je mooie site trouwens gelinkt.

  Groetjes Wills

  BeantwoordenVerwijderen

Riesje 4 jaar.

 We gaan het jaar door met poes Riesje, te beginnen met deze foto uit mei 2017. Riesje is bij ons geboren op 24/04/2014. Ze is de dochter ...