Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

donderdag 8 maart 2012

Kittens geboren.

Onze Spook is op dinsdagavond 6 maart bevallen van een vierling. Het gaat tot nu toe goed met moeder en kittens.

Spook is voor het eerst moeder geworden en ze wist niet wat ze moest doen nadat haar kleintjes geboren werden. Ongeveer om 20.15 wordt de eerste geboren. Omdat Spook het niet uit het vlies helpt, verwijder ik het en vegen mijn zusje en ik het slijm van het koppie. Dan klinkt er eindelijk gepiep en begint het beestje te bewegen.
Opeens snapt Spook dat ze het kleintje droog moet likken. Ik zie dat het nog steeds vast zit aan de navelstreng en nageboorte en scheur die door. Nauwelijks bekomen van de geboorte van het katje, wat door mijn zusje meteen 'Peukie' genoemd is, dient de volgende zich aan. Rond 20.30 komt Bells ter wereld; toen nog Bella. Ook hier moet ik alles doen en ik griezel er van! Maar het is zo'n mooi gezicht. De kleintjes kruipen meteen richting een plekje om te drinken..
Het duurt drie kwartier voordat de volgende komt. Spook is na de tweede al bijna uitgeput, en lijdt onder zware weeën. Eindelijk komt het katje er aan. Het ligt echter in een stuit en het duurt even voor eindelijk het kopje komt en het derde katje geboren is. Inmiddels is het 21.20. Zowel moeder als kind hielden het maar net vol. Deze draak krijgt de toepasselijke naam 'Draak.' Hij heeft niet veel geleden van zijn moeilijke geboorte en is meteen erg beweeglijk.
Spook heeft geen tijd om uit te rusten en begint meteen haar derde baby af te likken. Daarna kan ze eventjes bijkomen. De eerste drie drogen inmiddels op en beginnen er wat meer als katjes uit te zien. Na een uurtje, om 22.20, begint het zwaardere werk weer.
Gelukkig 'floept' dit kitten er zo uit. Als het vlies en de navelstreng afgescheurd zijn leg ik het bij Spook en zij wast het netjes. Dit laatste katje 'dopen' we Mosi. Wanneer het een beetje opdroogt ontdekken we een gestreept kopje en streepjes op het rugje. De andere drie hebben verschillende patronen van wit en zwart. Het is een prachtig stel! Ik ben zelf helemaal ondersteboven en heb heel warme wangen van alle spanning. Gelukkig dat ik er bij was en zo kon helpen..Spook zocht me ook zelf op, tijdens de eerste keer persweeën kwam ze tegen me aan liggen om steun te hebben!
Spook kan eindelijk wat ontspannen. Maar het duurt even voor de nageboorte van dit vierde kleintje komt. Mosi heeft moeite om een tepel te vinden, maar uiteindelijk ligt ook hij of zij tevreden te drinken. Dan komt 'oom' Bubbel (broer van Spook) een kijkje nemen en niet veel later papa Rinus. De begroeting tussen moeder en vader is heel bijzonder, ze zoenen elkaar! Al met al was het een heel inspannende gebeurtenis maar ik had het niet willen missen. Het was een drama met een heel mooi einde..

8 opmerkingen:

 1. Bijzonder om te lezen, wat knap dat he hebt geholpen! Hopelijk blijft t goed gaan met de katjes, geniet ervan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een spannende maar mooie avond is dit geweest! Heel bijzonder om mee te maken denk ik! Gefeliciteerd met de kleintjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk zeg en hele schattige foto's :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Jenny,
  Wat een geweldige foto's van deze kleintjes.
  Erg leuk om ze zo pas geboren al te zien. Je zult het er best druk mee hebben met zo'n stel.

  Groetjes en een fijn weekend,
  Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk! Gefeliciteerd!

  Houden jullie er ook eentje?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hai jenny,
  wat een pract ver haal en wat een mooie fotos,
  zit het met veel ontroering te lezen,
  de tranen staan in mijn ogen,
  erg mooie geniet er van,
  veel plezier en geluk gewenst,

  mvg

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anoniem, bedankt voor de hartverwarmende reactie!

  BeantwoordenVerwijderen

Hoe verder?

Het blijft zo lastig. Ik weet gewoon niet hoe ik verder wil met mijn blog. Maar eigenlijk ook niet hoe ik het nou moet doen met mijn foto...