Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

dinsdag 1 mei 2012

Koninginnedag 2012

Al toen ik hoorde dat de koninklijke familie op 30 april 2012 naar Rhenen en Veenendaal zou gaan was ik van plan om er dan naar toe te gaan. Samen met mijn zus en in combinatie met een bezoekje aan Ouwehands Dierenpark natuurlijk. Want daar kom ik tenslotte best vaak!
Al meer dan een jaar lang heb ik een cadeautje voor prinses Máxima klaar liggen. Dat nam ik mee, want ik heb al zo veel succesverhalen gelezen van fans die met prinsen en prinsessen op de foto gaan; cadeautjes overhandigen en zelf de mooiste foto's maken. Dus ik ging vol goede moed op pad!
 Omdat we met de trein en de bus naar Rhenen moesten waren we niet zo vroeg op de plaats waar we moesten zijn. Het was overal erg druk en we liepen maar door tot we een plekje zagen waar we vooraan stonden achter het dranghek.
 Een agent vertelde ons dat we aan het einde van de route stonden. Nou dat vonden we niet zo erg, want dan moesten we wel wat langer wachten, maar dan zouden we ze toch zien. Als ze door die poort aan kwamen lopen zagen we ze vast goed! Het begon geweldig want we konden de koninklijke bus aan zien komen. Ik zag de koningin zitten en zag dat ze in het blauw was en ook prins Bernhard viel erg op met zijn krullen.
 Het klokkenspel klonk fantastisch, de zon scheen heerlijk en er gingen veel rode, witte, blauwe en oranje ballonnen de lucht in. Het wachten duurde lang maar we vonden het niet erg. Toen kwamen opeens alle auto's en de bus weer aan gereden. Ze reden eerst wat verder weg maar kwamen daarna terug. Nog maakte het ons niet echt uit, ze stonden tegenover ons. Maar helaas.. De voertuigen werden zo ongelukkig neer gezet dat ik besefte dat het mis was.
 Dat kostte echt een paar tranen, ik was zó teleurgesteld. Prinses Máxima zou mijn cadeautje niet in handen krijgen. (Met een persoonlijk verhaal erbij.) We zouden de koninklijke familie niet langs zien lopen..  Gelukkig had ik nog genoeg kracht over om door te zetten. Pijnlijke voet, gespannen spieren, helemaal hyper.. Maar ik hing helemaal over dat hek heen en was vastbesloten toch foto's te maken. Voor ons stond de 'cadeautjesbus' waarin vele bloemen en geschenken een plaatsje vonden. Ik merkte op: "Zal ik mezelf als cadeau geven?"
 Allerlei mensen voor het beeld maakte het er allemaal niet makkelijker op. Maar eindelijk kwamen de koningin, prinsen en prinsessen de poort door. Ik heb niet zoveel gezien want ik was druk met foto's maken. Later ontdekte ik dat ik prinses Margriet, koningin Beatrix, prins Pieter-Christiaan, prinses Marilene en prins Willem-Alexander op de foto had gezet.
 Maar.. prinses Máxima, die zag ik heel goed! Ze zwaaide nog eens extra enthousiast onze kant uit voor ze de bus in stapte. Toen ik later de uitzending keek zag ik dat ook terug! Met deze foto was ik meteen heel blij. Want het was en ver weg, en ik was behoorlijk gespannen en er stonden allemaal mensen voor..
 Ook prins Constantijn, prinses Annette en prins Bernhard heb ik heel duidelijk gezien en de foto's die ik ondertussen gemaakt heb vallen zeker niet tegen. Prins Constantijn had een heel andere bril op als toen ik hem de vorige keer (zie Droom ik of is het echt? Eloise, Claus-Casimir en Leonore gezien en Het afscheid van de koninklijke kinderen ) zag, en zo uit de verte zag hij er heel anders uit als toen!
 Prinses Laurentien leek geen spat veranderd toen ik haar zag zitten in de langsrijdende bus. (Zie Prinses Laurentien presenteert tweede boek ) Prinses Margriet zat tegenover haar en allebei zwaaiden ze naar het publiek. Ook verschillende andere prinsen en prinsessen wuifden, ook zag ik enkele prinsen foto's maken (van ons?!) En toen was het weer voorbij.
 Althans, het koninklijke gedeelte van die dag was voor ons voorbij. We wandelden nog langs de plek waar Ouwehands Dierenpark zich presenteerde voor de koninklijke familie. En natuurlijk zijn Aline en ik daar op de foto gegaan met een gorilla !

 Ouwehands Dierenpark bestaat in 2012 tachtig jaar. Op deze speciale Koninginnedag mocht iedere betalende bezoeker voor 10 euro naar binnen. En even later stonden wij oog in oog met Credo, de koning der dieren! Zo smolten twee van mijn grote hobby's samen: het koninklijk huis en de dierentuin bezoeken (en eigenlijk wel drie: fotograferen natuurlijk!)

9 opmerkingen:

 1. Leuk gedaan, ..
  ga ook nog zoiets maken, denk ik..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat jij ook in Rhenen was! Er zitten toch leuke foto's tussen, al zijn ze iets verder weg?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk verslag! Jammer dat je ze niet allemaal goed kon zien. Je foto van Maxima is erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk en uitgebreid, er zitten toch wel wat mooie foto's bij zoals die van prinses Maxima.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie en ook wel ontroerende log! Heb ook een aantal keer van die pech-momenten gehad (pech met camera's of niet op een goede plek staan) maar eens zal er een moment zijn dat jíj een keer geluk hebt wat betreft de Koninklijke familie..óh je hebt al eens zo'n gaaf moment gehad natuurlijk toen met het gezin van Constantijn in Blijdorp!
  In ieder geval; wees trots op die geweldige foto van Máxima!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk dat je in Rhenen was! Er zitten echt leuke foto's bij hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Superleuk dat je er geweest bent! Erg jammer van de pech die je had.. Ik hoop dat de foto van Máxima dat compenseert; daar mag je met recht trots op zijn! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. leuk dat je geweest bent Jen! Ik kan het goed begrijpen dat je er enorm van baalde dat je niet de kans kreeg om de koninklijke familie van dichtbij te zien of te spreken, maar je hebt toch wel mooi een super leuke foto van prinses Maxima, die is echt top joh! Ze kijkt recht in de camera

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hele leuke foto;s en meestal heb je net pech of geluk
  jij had pech en ik had geluk wil je een paar foto's hebben stuur dan een mail naar jacobien@kliksafe.nl en kijk ook op mijn site: royaltykids.punt.nl!!

  BeantwoordenVerwijderen

Riesje 4 jaar.

 We gaan het jaar door met poes Riesje, te beginnen met deze foto uit mei 2017. Riesje is bij ons geboren op 24/04/2014. Ze is de dochter ...