Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

maandag 4 juni 2012

Doop Estelle van Zweden

Terugblik op de doop van prinsesje Estelle!!



Duidelijk werd in ieder geval dat prinsesje Estelle niet zo snel ergens van onder de indruk is.. En natuurlijk ook dat het schattige meisje de hele dag overladen wordt met kusjes van haar papa prins Daniël en mama prinses Victoria..



 Het hertoginnetje van Östergötland  werd geboren op 23 februari om 04:26 in het Karolinska University Hospital te Solna, een voorstad van Stockholm. Haar geboortegewicht was 3280 gram en zij was 51 centimeter lang. Een dag later maakte koning Carl Gustaf de namen van zijn eerste kleinkind bekend: Estelle Silvia Ewa Mary.


 Met deze koninklijke namen werd het op een dag na drie maanden oude troonopvolgstertje gedoopt in de koninklijke kapel van het Paleis in Stockholm. Op dinsdag 22 mei 2012 stond prinses Estelle in de schijnwerpers en zij doorstond dit prima!!


 Estelle werd door haar vader de kapel binnengedragen. Ze keek rustig om zich heen en stoorde zich er niet aan dat het koor opeens ging zingen.. Vlak achter de trotse ouders met hun dochtertje liepen de peters en meters. Daniël ging zitten met Estelle op schoot en het kleine meisje begon uitgebreid te geeuwen.. Dat zorgde voor vrolijkheid!!

 Prins Daniël kan zijn ogen niet van zijn dochtertje afhouden en aait haar over haar handje en strijkt haar prachtige doopkleed nog eens glad. Victoria zegt in een gebed onder meer:"God, wij danken U voor dit kind, voor het geschenk dat u ons gaf. Help ons Uw liefde door te geven aan het kind waarvoor u ons verantwoordelijkheid gegeven heeft." Even later wordt prinses Estelle gezegend. Ze trekt allerlei gezichtjes, trappelt met haar beentjes en kijkt heel eigenwijs.. Dan neemt prinses Victoria haar op schoot, ze wiegt haar en kijkt vol liefde en dankbaarheid naar haar grote schat.
 Prins Carl Philip, Estelle's oom, giet het water in het doopvont. Even later pakt aartsbisschop Anders Wejryd het kleine prinsesje over, houdt haar even tegen zich aan. Estelle laat zich even horen door wat kreetjes te slaken, hij grinnikt en prinses Victoria moet ook lachen. "Estelle Silvia Ewa Mary, "  begint hij, "Ik doop u in de Naam des Vaders, des Zoons en den Heiligen Geestes. Amen." Estelle geeft geen kik en houdt haar kleine knuistjes gevouwen..

Na het dopen veegt hij haar hoofdje droog, tilt haar omhoog en dan maakt Estelle haar ongenoegen kenbaar.. Gelukkig mag ze nadat er nog wat woorden gesproken zijn weer terug naar mama. Papa Daniël is zó trots op zijn kleine prinsesje dat hij haar hoofdje kust. De peetouders en ouders worden toegesproken: "Het is nu uw plicht om een voorbeeld te zijn.."

 De kleine prinses is moe geworden van alle indrukken en begint een beetje te 'mopperen..' Haar babyhuiltje wordt snel gesust met een speentje en Victoria wiegt haar in haar armen..   "Daniël," fluistert ze uiteindelijk, en geeft de speen snel weer aan haar man terug.
 Even later staat prinses Victoria op en speldt opa koning Carl Gustav zijn kleindochtertje haar eerste onderscheiding op, het lichtblauwe lint mer daaraan de Orde van de Serafijnen. Het slaperige prinsesje kan haar oogjes nauwelijks openhouden en ze vallen dicht precies als de dienst is afgelopen.
 Buiten wordt de schattige Estelle nog even getoond aan het massaal toegestroomde publiek. De kleine slaapt als een roosje en de peetouders  (prins Willem-Alexander, kroonprins Haakon, kroonprinses Mary, prins Carl Philip en Anna Westling) en grootouders scharen zich om de doopouders en het prinsesje voor een foto.
































Prins Willem-Alexander kijkt vertederd naar zijn petekindje. Een traditie is hier mee in ere gehouden, prinses Victoria is zelf peetouder van zijn oudste dochter prinses Catharina-Amalia. De Zweedse kroonprinses heeft koningin Beatrix als peetmoeder. Verder is er nog een receptie waarbij het kleine prinsesje ligt de slapen in de koninklijke schommelwieg, waarin al vele Zweedse prinsjes en prinsesjes hebben gelegen na hun doop..

10 opmerkingen:

  1. Super mooie log met veel mooie foto's, wat is ze toch een lief meisje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige log, Jenny! Zoveel schattige collages, wat een werk... Ik vind Estelle zo'n vertederend meisje, echt geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een schattige mooie log waar veel werk aan is besteed! Ik denk dat Estelle inderdaad op het moment meer op haar vader lijkt :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hele leuke foto's van de doop van Estelle en Victoria! Je hebt ze ook leuk bewerkt!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ze kijkt boos :)... maar wel lekkr uitgebreid dit!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Estelle is echt een heel lief meisje!
    Je hebt hier een super mooi log van gemaakt!
    Lekker uitgebreid!
    Ik hoop dat Estelle straks het evenbeeld wordt van haar mama, ik vind Victoria er altijd heel mooi uit zien (uhm.. misschien niet tijdens haar zwangerschap...)!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. WOOOW!! Leuk gedaan...
    Estelle is echt een superlief prinsesje!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Overstap naar andere website.

Vanwege de problemen met het invoegen van afbeeldingen, ben ik overgestapt naar: https://jennydierenfoto.wordpress.com/  Al heb ik in...