Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

zaterdag 23 februari 2013

Eén kaarsje voor prinsesje Estelle!

 
Omdat de Zweedse kroonprinses Victoria en haar man prins Daniel zo gul zijn met het vrijgeven van foto's van hun dochtertje, had ik wel wat verwacht. Maar het is toch een grote traktatie als er op 9 prachtige platen getrakteerd wordt!! Prinses Estelle Silvia Ewa Mary is vandaag eén jaar geworden en ik wil jullie een terugblikje op haar eerste jaar geven.
Een trotse vader vertelt: "Vanmorgen, om 04:26 uur lokale tijd is er een 3280 gram wegende, prachtige prinses geboren." Vrijdag 24 februari maakt de koning haar namen bekend, de roepnaam Estelle komt als een grote verrassing.. maar is een naam die de familie na aan het hart ligt. Familieleden vertellen dat het meisje sprekend op haar moeder Victoria lijkt.
Wij kunnen dat beoordelen als de eerste foto's vrijgegeven worden, waarop prinses Estelle vier dagen oud is. Het schattige baby'tje draagt een wit vestje, nog gebreid door haar overgrootmoeder. Als hun dochtertje drie weken op de wereld is poseren prinses Victoria en prins Daniel voor het eerst met haar, wat vertederende plaatjes op levert.
Eerder al vertelde kroonprinses Victoria voor het eerst over het moederschap. (Tijdens een wandeling door het Haga Park aan een journalist.)"Het is een fantastisch gevoel," aldus de kersverse moeder. "Alles gaat heel goed met Estelle, maar ze is nog heel klein. Alles wat ze de hele dag doet is eten en slapen." Ook in de maanden daarna krijgen we schitterende foto's van het gezinnetje te zien.
Het op een dag na drie maanden oude troonopvolgstertje wordt op 22 mei gedoopt in de kapel van het Paleis in Stockholm. Estelle kijkt eigenwijs rond en is niet onder de indruk, af en toe slaakt ze wat kreetjes en een uitgebreide geeuw zorgt voor vrolijkheid! Heel duidelijk is dat het schattige meisje de hele dag overladen wordt met kusjes van haar papa en mama.. Prins Willem-Alexander is eén van de vijf peetouders. Aartsbisschop Anders Wejryd sprenkelt het water over het koninklijke hoofdje,| Estelle Silvia Ewa Mary," begint hij, "Ik doop u in de Naam des Vaders, des Zoons en den Heiligen Geestes. Amen."
Als het prinsesje moe wordt en wat begint te 'mopperen, wordt haar babyhuiltje gesust met een speentje. Koning Carl Gustav spelt zijn kleindochtertje haar eerste onderscheiding op, het lichtblauwe lint met daaraan de Orde van de Serafijnen. Precies aan het einde van de dienst vallen de oogjes van Estelle toe. Tijdens de receptie slaapt de baby in het schommelwiegje, waarin alle Zweedse prinsjes en prinsesjes hebben gelegen na hun doop.
Als haar moeder op 14 juli haar 35e verjaardag viert maakt de kleine Estelle haar debuut op het eiland Öland. Bij het zomerverblijf van de Zweedse koninklijke familie noemt opa koning Carl Gustav haar in zijn toespraakje. "We hebben een nieuwe kleine zonnestraal hier onder ons vandaag, prinses Estelle!" Het prinsesje laat zich ook even horen én kijkt verbaasd en nieuwsgierig rond, vanaf de arm van haar moeder, vader en oma koningin Silvia.
15 augustus is de naamdag van Estelle; ter gelegenheid daarvan wordt een gezinsfoto vrijgegeven. Als de kleine meid bijna 7 maanden is kan ze volgens haar moeder al een beetje zitten, weet ze precies wie haar papa en mama zijn en kraait ze elke ochtend van plezier als ze uit haar bedje wordt gehaald. Langzamerhand is aan de foto's ook duidelijk af te lezen dat het prinsesje heel vrolijk is!
In oktober wordt er een tentoonstelling geopend over prinses Estelle en in het park bij Slot Haga (waar het gezin woont) is er geposeerd voor een prachtige serie herfstkiekjes! Prins Daniël oefent maar vast met het lopen, het bijna 8 maanden oude prinsesje bekijkt heel geinteresseerd de afgevallen bladeren. December is de maand dat Estelle kennismaakt met sneeuw; dik ingepakt zit ze op de slee. En haar eerste kerst gaat ook niet onopgemerkt voorbij!! Op die foto's draagt Estelle haar eerste kettinkje, een superleuk rood jurkje en een strikje in haar donkerbruine haartjes.
In het jaaroverzicht van de Zweedse Koninklijke Familie waren beelden te zien van het gezinnetje, tijdens een wandeling in de sneeuw. Kleine Estelle op de slee, in een lekker warm skipakje. Als haar mama tegen haar praat brabbelt ze terug. Prinses Victoria vertelt dat Estelle zich razendsnel ontwikkelt, "We waren er aan gewend dat ze bleef zitten waar je haar neerzette, maar nu niet meer!" Het 9 maanden oude prinsesje kruipt overal heen en met wat hulp loopt ze ook. Prins Daniel: "Ze kijkt heel trots als je met haar loopt!"
 
En dan is het zover.. Estelle mag 1 kaarsje uitblazen! Het prinsesje is gekleed in hetzelfde jurkje als haar moeder Victoria aan had op haar eerste verjaardag. Al is het dan 35 jaar oud, het had net zo goed een nieuw prinsessenjurkje kunnen zijn! Het lichtblauw staat Estelle prachtig! Het prinsesje heeft een heel klein staartje in haar dunne, bruine haartjes; mét een strikje erin, wat ze waarschijnlijk even later er weer uit getrokken heeft.
Aan de hand van papa Daniel en mama Victoria kan het kleine meisje al zelf stapjes zetten. Ze is er vlot bij! Haar blozende gezichtje en brede lach zijn om bij weg te smelten.. Wat is Estelle schattig!
Het kleine prinsesje kan ook al een beetje zelf met een lepeltje eten. Ze snoept ook met haar vingertjes van een stukje verjaardagstaart.. mmm! En er is duidelijk met haar geoefend op het juichen en 'Hoera!' roepen.. In elk geval zijn we weer getrakteerd op een serie prachtige foto's; van trotse en gelukkige ouders en hun jarige prinsesje!
Als prinses Estelle lacht, zien we haar schattige tandjes. Prinses Victoria vertelde eerder dat ze het 's nachts wel merkten dat haar tandjes door kwamen! "Je staat er versteld van met hoe weinig slaap je 's nachts toe komt." Het moederschap noemde ze: "Een droom die uit komt." Ik denk dat Estelle niet zo lang meer hoeft te wachten totdat ze een broertje of zusje krijgt..
Foto's, op 2 screenshots na, www.kungahuset.se

8 opmerkingen:

 1. echt een feest jurkje met die ballonnen erop,
  maar verder lijkt het een tikje eenvoudig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een schitterende log!!
  Ik ga erook eentje maken!

  Over welke vraag had je het?

  Groetjes Jacobien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie log! Estelle is echt een super schattig en mooi prinsesje! Ze is echt een mini victoria! Leuk dat ze het jurkje wat victoria op haar eerste verjaardag droeg nu weer droeg. Super dat ze 9 foto`s hebben vrijgegeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ben je toch ontzettend creatief met die collages! Ziet er echt super leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super mooie log heb je ervan gemaakt! Estelle is echt zo'n schatje...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk gedaan!
  't is een grappig en tegelijk schattig kind :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel leuk gemaakt, die collages! Ook leuk dat Victoria dat van dat mogelijke broertje/zusje binnenkort...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super leuke foto's van een leuk en grappig prinsesje.

  BeantwoordenVerwijderen

Dierenrijk (06/04/2018).

Op 6 april ben ik weer eens op olifanten-kraamvisite geweest. Htoo Yin Aye beviel op 27 maart van een kerngezonde dochter.  Wel veel eerde...