Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

dinsdag 19 februari 2013

Genieten van prinsesjes Amalia, Alexia & Ariane

Onverwachts hebben we maar liefst twee fotomomenten gehad met ons (nog even) kroonprinselijk gezin. De prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane hebben voorjaarsvakantie en mochten met de koninklijke trein naar het Oostenrijkse wintersportoord. Het was wel ongelofelijk hoeveel fotografen hen uitgeleide deden.. zoveel flitsen, dat lijkt me echt verschrikkelijk! Maar de prinsesjes Amalia en Alexia bleven vrolijk doorlachen. Prinsesje Ariane lijkt wat meer verlegen, misschien komt dat doordat ze langzamerhand begint te beseffen dat dit niet 'normaal' is?

Het is best eventjes apart, om de koninklijke familie terug in Lech te zien. Daar waar vorig jaar een ongeluk gebeurde dat hun leven compleet op de kop gezet heeft. Als wij al gemengde gevoelens krijgen, hoe zal dat dan met hen zijn? Dit jaar deed alleen koningin Beatrix met het gezin van haar oudste zoon prins Willem-Alexander mee aan de fotosessie. Prinses Mabel en haar dochtertjes zijn ook in Lech, maar doen om 'persoonlijke redenen' niet mee.. Wat zal de lege plek duidelijk zijn; ook zonder een fotosessie die een pijnlijke herinnering boven brengt, hier was prins Friso zo graag!

Natuurlijk zullen ook de prinsesjes daar wat van mee krijgen.. toch zullen zij ook plezier hebben, met en zonder hun nichtjes Luana en Zaria. Prinses Amalia maakte alvast lol tijdens het fotomoment! In Argentinië had de negenjarige er niet zo'n zin in, misschien was ze nu gewoon beter uitgeslapen, of is ze zo dol op skiën dat zelfs een fotosessie haar humeur niet laat beinvloeden?! Ze duwt plagerig tegen haar moeder, knuffelt met haar vader en graait in de sneeuw.. Dat doen haar zusjes na. Maar als Amalia richting de pers wil gooien, steekt prins Willem-Alexander daar een stokje voor.
"Maar ze zeggen het zelf," sputtert Amalia tegen. Haar vader leert haar een wijze les: als ze gooit, zal ze deze beelden altijd weer terug zien! Prinses Alexia lijkt steeds meer op haar gemak tijdens ontmoetingen met de pers. Ik vind dat ze meer op haar oudste zus gaat lijken qua uiterlijk, net zo'n ronde toet en lange haren; maar dan de mini-Máxima-versie in plaats van de mini-Oranje-uitstraling. Het zevenjarige prinsesje is volop aan het wisselen, ze mist een voortand! Prinses Ariane is duidelijk de jongste. Ze hoopt op 10 april haar zesde verjaardag te vieren en staat nog niet zo stevig op de ski's als haar zussen. "Papa, ik durf niet!"horen we haar dan ook roepen. Tijdens het poseren zien we de spanning op haar gezichtje staan.
Bij het vertrek met de trein vraagt Ariane vertwijfeld aan de fotografen: "Gaan jullie er ook heen?" Van Amalia hoeft dat allemaal niet: "Die (foto's) hebben jullie toch allemaal al genomen?" Vol verwachting lopen de prinsesjes met hun tasjes de trein in, om waarschijnlijk boven op de banken te mogen klimmen. Zodat ze uit het naar beneden gedraaide raampje kunnen zwaaien. Amalia zegt olijk: "En waar moet ik kijken?" Er wordt geroepen: "Deze kant op, alstublieft!" En het prinsesje vervolgt ondeugend: "Ik heb geen acht ogen!"
Screenshot uit video van AT5, zie de linkjes onder aan.
Amalia deelt de charmes van haar moeder en zwaait breeduit lachend, Ariane kijkt daarentegen haast bang in de richting van al die flitsen en steekt heel voorzichtig een handje op. Alexia, die heel rustig haar hoofd van de ene naar de andere kant draait en blijft glimlachen, houdt 't het eerst voor gezien als de trein optrekt. Van weerszijden klinken afscheidsgroeten, als ik me niet vergis roept Ariane opgelucht: "Ciao!"
Bewegende beelden: RTL trein           AT5 trein         RTL Lech        NOS Lech
 (Foto's met veel dank aan de RVD.)

11 opmerkingen:

 1. Leuk geschreven! En inderdaad genieten weer van de fotosessie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat schrijf je het toch elke keer leuk! Heel mooi gedaan ook, die collages!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk gedaan weer! Wel leuk dat we ze nog een x extra zagen voordat ze met de trein naar Lech vertrokken. Leuk om te zien dat Amalia tijdens allebei de fotomomenten totaal niet verlegen was! En ook Alexia leek zich wel op haar gemak te voelen. Van Ariane vond ik het schattig dat ze aan de fotografen vroeg of die ook naar Lech kwamen. Het poseren leek ze idd minder leuk te vinden, maar toen Amalia de sneeuwbal wou gooien en toen ze op de ski's stond had ze daar duidelijk plezier in!leuk dat je zoveel closeups hebt gemaakt...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk gedaan ....!! (en dat ondanks internet storingen enzo, de laatste tijd)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt schitterende collages weer gemaakt!
  Hoe kom je toch elke keer aan zoveel informatie?

  Groetjes Jacobien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De informatie haal ik uit de verschillende filmpjes en verzin ik verder zelf :)

   Verwijderen
  2. Knap dat je dat zo goed kunt!
   Het kost natuurlijk wel veel tijd!!

   Verwijderen
 6. Wat een leuke log zeg! De twee momenten hebben weer leuke beelden opgeleverd!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie collages! Leuk dat de RVD een foto heeft vrijgegeven van het reizen met de trein! De prinsesjes zijn erg leuk om te zien in hun ski kleding! Ze zijn groot geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super leuke log heb je ervan gemaakt, het zijn mooie foto's geworden alleen jammer dat prins Constantijn en prinses Laurentien met de kinderen erbij waren.

  BeantwoordenVerwijderen

Hoe verder?

Het blijft zo lastig. Ik weet gewoon niet hoe ik verder wil met mijn blog. Maar eigenlijk ook niet hoe ik het nou moet doen met mijn foto...