Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

dinsdag 12 februari 2013

IJsbeertjes naar buiten.

Voor mij onverwacht mocht vandaag de ijsbeertweeling Noordje en Pixel voor 't eerst naar buiten. Zij werden op 16 november 2012 geboren in Dierenrijk, Nuenen. Samen met moeder Frimas gingen de levende knuffelbeertjes op verkenning in het buitenverblijf. Ik hoop ze snel te gaan bewonderen en heb vast wat voorpret beleefd met de foto's van allerlei andere ijsbeerbaby's. Bekijk de eerste stapjes van Siku & Sesi, Vicks, Luka & Lynn en Noordje & Pixel.
 Op 21 februari 2011 mocht ijsberin Freedom met haar ondernemde ijsbeertweeling naar buiten. Siku en Sesi waren geboren op 26 november 2010 en al erg ondernemend. De dag na de allereerste stapjes in het buitenverblijf ben ik wezen kijken en heb ik o.a. bovenstaande foto's gemaakt. VIDEO.
 Het was op 17 maart 2011 de beurt aan ijsbeertje Vicks. Samen met zijn moeder Olinka durfde hij direct van alles! Vicks werd geboren op 6 december 2010 en was het eerste ijsbeertje dat sinds 1996 in Diergaarde Blijdorp ter wereld kwam. Een dag later ging ik 'm in levende lijve bewonderen!  VIDEO

Op de bijzondere datum 29 februari 2012 mocht ik in Ouwehands Dierenpark getuige zijn van iets heel moois.. Na drie maanden in het kraamhol te hebben gelegen (op 1 december 2011 kwam daar de lang naamloos gebleven tweeling ter wereld) mocht ijsberin Huggies met haar jongen, nu Luka en Lynn geheten, naar buiten! VIDEO (Met onder meer nog wat commentaar van mij.)
 En dan vandaag, 12 februari 2013 de allerjongste ijsbeertjes ooit die de frisse lucht in mogen.. Het is voor het eerst dat Frimas voor nageslacht heeft gezorgd, maar ze heeft het tot nu toe fantastisch gedaan! In Dierenrijk hebben de verzorgers de ijsberin getraind om van haar jongen gescheiden te worden en zodoende naar het geslacht kunnen kijken. Later werden ze gechipt en kwamen de eerste échte foto's! Het meisje kreeg de naam Noordje en het jongetje de naam Pixel. FILMPJE VIDEO
Ik verheug me er al sinds hun geboorte op om ook deze kleintjes vanaf het begin te gaan volgen. Want babyijsbeertjes zijn zo ontzettend snel groot! Vicks en Sesi zijn al verhuisd naar Zweden; Siku zal over niet al te lange tijd ook moeten vertrekken. Luka en Lynn mogen nog een poosje bij mama Huggies blijven; maar zijn al halfwas geworden. Dus twee ukkepukjes erbij.. is GEWELDIG!
Foto's: zelfgemaakt en screenshots van www.studio040.nl

7 opmerkingen:

 1. Leuke foto 's (die voor noordje of pixel met dat tongentje buitenboord is grappig) en goed dat je ook gelijk ff terug blikt naar Siku, Sesi, Vicks, Luka en Lynn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto's! Leuk dat je hen zo vaak op zoekt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuke log!!
  Dat je zoveel tijd en geld hebt om naar de dierentuin te gaan!

  Ik hoop dat je je bezoekjes nog lang met ons blijft delen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Jenny,
  Wat een ontzettende leuke foto's!! Prachtig om al die kleintjes te zien. Zo zijn het er behoorlijk wat,..hihi..!!
  Leuk dat die twee jonkies uit Dierenrijk nu naar buiten mogen, is altijd erg leuk om te zien.
  Bedankt weer voor je leuke reactie op mijn blog.

  Groetjes en een fijn weekend,
  Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een super lieve log! Mooie foto`s heb je gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk! Ik geniet altijd zo van je logjes over ijsbeertjes! Heel leuk dat er nu weer 2 kleintjes bij zijn!

  BeantwoordenVerwijderen

Riesje 4 jaar.

 We gaan het jaar door met poes Riesje, te beginnen met deze foto uit mei 2017. Riesje is bij ons geboren op 24/04/2014. Ze is de dochter ...