Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

woensdag 10 april 2013

Zesde verjaardag prinses Ariane.

De jongste van de drie vrolijke dochters van prins Willem-Alexander en prinses Máxima is vandaag jarig. Prinses Ariane is zes jaar geworden! Vanmorgen was het feest in groep 2 van de Bloemcampschool in Wassenaar, rond 10.15 mocht prinses Ariane gaan trakteren. Vanmiddag zijn Ariane en haar zusjes, de prinsessen Amalia en Alexia vrij. Misschien viert Ariane dan wel haar kinderfeestje..  't zou ook kunnen dat ze haar verjaardag gewoon viert met haar familie. Vanavond zijn haar ouders en oma koningin Beatrix echter niet vrij, om 20.00 uur moeten zij aanwezig zijn bij een Jubileumconcert.
Hare Koninklijke Hoogheid prinses Ariane Wilhelmina Máxima Ines werd op 10 april 2007 om 21.56 uur geboren in het Bronovo Ziekenhuis. Al snel werden er twee foto's van de pasgeborene vrij gegeven, gemaakt door de trotste vader. En de volgende ochtend werd de 'voorbeeldbaby' (die bij haar geboorte 52 centimeter lang was en 4135 gram woog) getoond.

 Gynaecoloog Maddy Smeets en kinderarts Janneke Kreijen-Meinesz maakten bekend dat de bevalling voorspoedig verliep en het prinsesje kerngezond is. Prins Willem-Alexander vertelde bij de aangifte in het Oude Stadhuis in Den Haag: "Na twee A's wilden we de triple-A-rating volkrijgen. We hebben daarom gezocht naar een mooie voornaam met een A." Ariane heeft de mooie betekenis 'eerbiedwaardige'.
Op koninginnedag vertelde de koningin over haar achtste kleindochter, "een mooi, lief, gezond meisje." Maar enkele dagen later, op 2 mei, wordt het kleine prinsesje opgenomen in het LUMC vanwege een ernstige (bacteriële en virale) infectie aan haar luchtwegen. Uit voorzorg heeft ze enige tijd op de kinder-intensivecare gelegen, maar daarna werd ze overgebracht naar de afdeling neonatologie. Gelukkig heeft ze al snel geen koorts meer en mag ze op vrijdag 5 mei naar huis om daar de antibiotica kuur af te maken.

'Gezegend je mond dat die lachen mag', zei dominee van der Boon tijdens de doop van prinses Ariane, op 20 oktober in de Kloosterkerk in Den Haag. In haar antieke doopkleed liet ze luidkeels horen dat ze het er niet mee eens was.. Echter ontwikkelde het kleine meisje zich al snel tot een vrolijk meisje, die heel vaak haar mooie lach laat zien!

In december 2007 maken haar ouders zich weer zorgen over de gezondheid van hun jongste dochtertje, tijdens een vakantie in Argentinië gaan ze langs het ziekenhuis. Gelukkig heeft ze maar een lichte ontsteking aan haar luchtwegen en kan de koninklijke familie opgelucht ademhalen.
Bij de eerste wintersportfotosessie van Ariane is het prinsesje ook erg verkouden en daardoor heeft ze slecht geslapen. Het gevolg is een huilende baby..

Daarna gaat het een hele tijd goed met prinses Ariane! Ze leert lopen en is een echte waterrat. Verder "praat de kleine aan een stuk" en is het een kindje met "enorme power en wilskracht," volgens Máxima. Op 8 oktober 2009 heeft het prinsesje het echter weer zo benauwd dat ze in 't Apeldoornse Gelre- ziekenhuis de nacht door moet brengen. Dit keer heeft ze een bovenste luchtweginfectie. Al hoewel er in 2011 volop berichten in de media rondcirkelen over een ernstige ziekte, (die gelukkig tegengesproken werden door de RVD) is er sindsdien geen reden meer geweest om dat te geloven.
Op 11 april 2011 mag het prinsesje voor het eerst naar school, naar groep 1A! Daar heeft ze heel lang naar uitgekeken.. Het prinsesje was pas twee jaar toen haar moeder vertelde dat ze graag naar de basisschool zou willen! En in juli 2010 vertelde Willem-Alexander: „Als ze bij school is, roept ze: Ik ben al vier en ik wil hier nu blijven.” Ze komt dan ook enthousiast huppelend aan, tussen haar zusjes in. Toch vindt Ariane het spannend, maar gelukkig helpt het enorm dat Amalia haar voorleest uit een boekje over paarden..

Ariane is echt de jongste van het gezin, we hoorden haar in de zomer van 2012 met een benepen stemmetje zeggen: "Ik kan niet zo hard rennen!" toen ze haar zusjes niet bij kon houden. En terwijl Amalia en Alexia dit voorjaar al goed op de lange latten vooruit konden komen; riep Ariane: "Papa, ik durf niet!" De laatste persmomenten was te merken dat het prinsesje wat verlegen is geworden. Naast school en haar hobby's: pianospelen, ballet, zwemmen en judo, heeft prinses Ariane deze maand ook een koninklijke verplichting op de agenda staan. Ze zal na de inhulding van haar vader koning Willem-Alexander in ieder geval op het balkon verschijnen en mee gaan tijdens de vaartocht over het IJ.

Blog eerste schooldag

13 opmerkingen:

 1. Super mooie uitgebreide log!! Met mooie collages!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het in het verleden al eens eerder gezegd; het is altijd een klein feestje als je op jouw site komt!! Het ziet weer weer prachtig uit, Jenny. Gelukkig gaat het tegenwoordig heel goed met Ariane. Geen ziekenhuisopnames meer bedoel ik...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Jet;
   Hopelijk lees je dit! Ik ben heel blij om jouw naam terug te zien tussen de reacties!!!

   Verwijderen
  2. Ik zie nu dat ik beter op beantwoorden kon klikken. Nou ja, je leest het iets verder naar onderen wel...

   Verwijderen
 3. hoi Jenny,
  Wat een supergave site!
  Je collages zijn echt superleuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hee jen,
  zoals altijd heb je er weer een super leuk logje van gemaakt! echt genieten om het allemaal te bekijken! EN wat leuk dat je prinses Maxima ontmoet heb.. Wat een geluk zeg; een hand, op de foto, en zelfs een cadeautje gegeven! Echt leuk, de fotos zijn ook erg mooi en duidelijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Jenny, Fijn dat je er blij mee bent! Er is een tijd geweest dat ik geen reacties kon plaatsen op een of andere manier maar nu lukt het weer. Ik vond het ook erg jammer dat het niet lukte want ik leef altijd erg met je mee en bekijk je blogs alle dagen met veel plezier en belangstelling! Ik hoop vanaf nu dan ook weer regelmatig te reageren, liefs Jet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beste Jenny, ik heb je eens ontmoet bij de ijsberen en gorilla's dit jaar. Ik ben kinderrondleidster in Blijdorp en afgelopen zaterdag 13 april kwam ik na mijn rondleiding het hele gezin van Willem-Alexander en Maxima tegen. Blijkbaar hadden ze een kinderfeestje! Dat was een hele bijzondere ontmoeting, even oog in oog met onze toekomstige koning en koningin. 2 collegarondleiders gaven de rondleiding. Jammer dat je er niet was zaterdag (denk ik). Groetjes, Ellien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ter aanvulling op berichtje van Jet: alle prinsesjes waren erbij en nog een aantal andere kindjes, idd feestje voor Ariane. Groetjes Ellien

   Verwijderen
  2. Hoi Ellien, nou zeg, als ik dat geweten had (haha!) Wat ontzettend leuk moet dat geweest zijn om hen daar te zien.. Ik had best willen helpen met de rondleiding :) Aardig dat je me het laat weten, ik vind het wel een beetje jammer dat ik er net een week te vroeg was.. maar ja.. Wie weet tot ziens in Blijdorp!

   Verwijderen
  3. Hoi Jenny,

   We zien elkaar idd vast nog wel eens in Blijdorp! En van harte gefeliciteerd met je nieuwe kittens. Wat een schatjes. Je had zaterdag dus wel andere dingen om handen!

   Groetjes Ellien

   Verwijderen
 7. Het was vast voor de verjaardag van Ariane... Als je dat had geweten was je er vast heen gegaan, Jenny

  BeantwoordenVerwijderen

Riesje 4 jaar.

 We gaan het jaar door met poes Riesje, te beginnen met deze foto uit mei 2017. Riesje is bij ons geboren op 24/04/2014. Ze is de dochter ...