Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

zaterdag 3 augustus 2013

Zomer 2013 (2)

Allereerst wil ik iedereen die deze blog bekijkt en leest, een fijne zomer wensen! Hoe het precies komt weet ik niet, maar het lukt me de laatste tijd bijzonder moeilijk om de tijd te vinden voor mijn website en ook voor het reageren op andere websites. Ik probeer nu om met een planning te gaan werken, zodat ik voor alles wat ik wil doen een moment kan vinden. Af en toe moet ik keuzes maken, want ik heb zoveel dingen die ik leuk vind om te doen!

Stel je voor.. dat je een prinsesje bent.. Je hebt eindelijk zomervakantie en bent over gegaan naar de volgende groep. Je komt net uit school en in plaats van dat je dit heugelijke feit kunt vieren, wordt je in je eigen tuin opgewacht door een leger van fotografen en andere vreemde mensen.. En er wordt van je verwacht dat je zo lief mogelijk lacht, ook als je aan het wisselen bent en liever je tanden niet wilt laten zien. Gelukkig heb je al heel veel ervaring met poseren voor de foto's en ben je met je papa, mama, zusjes en dit keer mag ook de hond mee doen!

 Deze keer was de zomerse fotosessie van het koninklijk gezin pas 's middags. Als locatie was er gekozen voor de tuin van Villa Eikenhorst, waar het gezin woont. In 2005, net na de geboorte van Alexia, 2008 en 2010 was dit ook het geval. Maar de foto's zijn weer heel anders geworden. Allereerst zijn de prinsesjes 3 jaar ouder dan de vorige keer, daarnaast hebben zij niet dezelfde jurkjes aan én wordt er niet met de bal gespeeld of op de vuvuzela geblazen.. Het is deze keer echt alleen maar poseren op allerlei manieren. Ook is er dit jaar geen gesprek met de pers.
Zodra het gezin naar buiten komt, is het goed te zien dat prinses Alexia haar mond stijf dicht houdt. Ook haar zusjes lachen niet meteen, ze moeten er even 'in' komen. Er worden ook zoveel aanwijzingen geroepen, "in het midden alstublieft, naar voren, even rechtvooruit, lachen." Aan dat laatste wordt gehoor gegeven, er verschijnen lachjes op de prinsessengezichten. Ariane houdt het even vol voor ze weer bedenkelijker kijkt, Amalia is er al heel geoefend in en Alexia doet ook haar best (wel met dichte mond. Koningin Máxima is dat later ook opgevallen en ze zei: "Alexia, tanden.") Het valt mij op dat prinses Alexia echt een natuurtalent heeft om te schitteren, sprekend haar moeder dus!
Prinses Amalia, sinds 30 april 'prinses van Oranje' is nu 9 jaar oud. Over een klein halfjaartje hoopt ze alweer 10 te worden! Prinses Alexia is net 8 jaar, terwijl prinses Ariane in april haar zesde verjaardag heeft gevierd. De kleutertijd is voor het koninklijk gezin achter de rug, na de vakantie start Ariane in groep 3. Skipper, de jonge zwarte labrador, trok alle aandacht naar zich toe. Het energieke beest vond het maar niets om naar de aanwijzigingen van de fotografen te luisteren, maar als zijn koninklijke baas "Zit" zegt.. "Ooohhh, hij luistert," klinken de reacties vanuit het persvak. Maar niet lang daarna loopt Skipper weer weg.
 Maar Ariane roept hem meteen, waarna een koor van stemmen (die van Amalia klinkt er bovenuit) roept: "Skipper!"  Ariane zegt eigenwijs: "Zometeen gaat ie een duik nemen!" Het komt er zo mooi uit.. stiekem hoopte ze misschien wel dat Skipper de vijver in zou springen! Maar Skipper luistert en komt weer voor de prinsesjes zitten, waarop Amalia hem een aai over zijn kop geeft. Ze aait de trouwe viervoeter opnieuw als het gezin op het volgende plekje staat, maar omdat ze daarbij naar Skipper kijkt wordt er meteen  "Amalia!" geroepen. Gehoorzaam kijkt Amalia weer richting de pers. Ook Alexia doet direct wat de fotografen van haar vragen. Ariane laat het over zich heenkomen.

Het valt dan ook niet mee om continu te lachen. Maar haar rake opmerking over Skipper bewijst dat het prinsesje niet meer zo schuchter is als tijdens eerdere fotomomenten. "De kleine praat aan eén stuk," vertelde toen nog prinses Máxima wel eens, en ik denk dat Ariane inderdaad zo graag kletst dat ze daarom ook rustig tegen de pers vertelde: "Ik maak mijn haren een beetje nat, dan blijven ze beter zitten." Het jongste prinsesje had een bloemenjurkje aan en net als haar zusjes, sandaaltjes aan haar voeten.

Foto's: ©RVD,Marcel Vogel/ screenshots uit deze video van de NOS.
Binnenkort de rest van mijn verslag over de koninklijke fotosessie.

7 opmerkingen:

 1. mooie foto - samenvatting ! Skipper is grappig ! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke foto´s van het gezin van de Koning.
  Leuk dat de meiden nu niet precies dezelfde kleding aanhebben.

  Ik wens jou nog een hele fijne zomer toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke log! Lieve collages heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Jenny,
  Erg mooie foto's van deze kleine prinsesjes. Lijkt me voor hen inderdaad niet altijd even makkelijk met al die paparazzi rond ze heen.
  Maar ik moet zeggen dat hum ouders er toch erg goed mee om weten te gaan en erg spontaan over komen.
  Mooie banner heb je bovenaan je blog. Grappig gemaakt!!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hele leuke foto's zijn het weer geworden!
  Super leuk gedaan die zonnige collages!

  BeantwoordenVerwijderen

Hoe verder?

Het blijft zo lastig. Ik weet gewoon niet hoe ik verder wil met mijn blog. Maar eigenlijk ook niet hoe ik het nou moet doen met mijn foto...