Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

vrijdag 4 oktober 2013

Dierendag 2013.

Vandaag was het Werelddierendag. Dat kan ik als dierenliefhebber natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan.. Allereerst hebben wij natuurlijk ook huisdieren! Helaas is kanarie Nippertje op 29 augustus na 10 jaar trouwe kameraadschap dood gegaan, ook is het de eerste keer zonder Luukie op 4 oktober. Voor Boefie is het zijn eerste dierendag, hij is het katertje links in de collage hierboven van nu bijna een half jaar oud.

In de twee collages hier boven stel ik onze katten voor, en eén uitzondering, Peukie. De oudste is zwarte Teddy, hij is 9 jaar, vader van Spook & Bubbel en opa van Bells & Peukie, en zelfs overgrootvader van Boefie.. Dan is er Rinus, de witzwarte kater onderin de tweede collage. Hij is 6 jaar en de vader van Bells & Peukie en Boefie's opa. Vervolgens komen grijze Bubbel en zwartwitte Spook van 3 jaar, Spook is moeder van Bells & Peukie en oma van Boefie.. terwijl Bubbel dan weer de vader van Boefie is. Bells en Peukie zijn nu anderhalf jaar en Boefie is de op 12 april geboren zoon van Bells. Een oplettende lezer zal zien dat alles familie van elkaar is! Peukie hoort bij onze aanloopkatten, ze komt regelmatig langs om een hapje te eten. Ze heeft een hele periode helemaal bij ons gewoond, nu gaat ze vaker naar haar eigen thuis.
 Daar komt ook Mickie (linksboven) vandaan, zij is nu ongeveer 15 jaar oud en de moeder van Spook & Bubbel, die bij ons in de schuur werden geboren. Linksboven in de collage zien we Siep, hij is ongeveer 12 jaar, woont bij mensen die momenteel op 'wereldreis' zijn en 'logeert' uit zichzelf bij ons. Midden in poseert 'Gijs', Luukie's dubbelganger, loopt al meer dan 3 jaar bij ons rond, heeft mogelijk nog ergens een baasje. Linksonder de laatste aanwinst, door ons 'Jojo' genoemd. Ze is helaas hoogdrachtig en het is nog afwachten of ze de kittens in ons huis durft te krijgen, maar waar moet ze anders heen? Dan zijn er nog de egeltjes en Coco, de buurtkat, die af en toe graag mee snoepen van het kattenvoer dat buiten staat..

Volgende week plaats ik nog een blog met nieuws uit allerlei dierentuinen, nog naar aanleiding van Dierendag. Tot dan!

3 opmerkingen:

  1. Wat leuk om weer een logje op je site te zien! Super schattige katten heb je!

    BeantwoordenVerwijderen

Dierenrijk (06/04/2018).

Op 6 april ben ik weer eens op olifanten-kraamvisite geweest. Htoo Yin Aye beviel op 27 maart van een kerngezonde dochter.  Wel veel eerde...