Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

woensdag 1 januari 2014

Jaar uit, Jaar in..

Op persoonlijk gebied is er heel wat gebeurd in het jaar dat gisteren afgesloten is. Mijn opa is overleden op 19 mei, na een ernstige ziekte.  Er werd een neefje geboren en er waren meer baby's in de familie, waarvan ik het meest gehoord heb over het eerste achterkleinkind voor mijn oma. Mijn vader en moeder waren op 19 augustus 25 jaar getrouwd en we hadden een mooi verrassingsfeestje, georganiseerd door familie. Ik heb geknokt om uit het dal te komen, maar kreeg een nieuwe zware periode.. ik kon starten met een nieuwe baan (schoonmaken) in de Sociale Werkvoorziening. Deze grote verandering viel niet mee! Gelukkig kan ik nog steeds een dagdeel als vrijwilliger op het kinderdagverblijf waar ik gewerkt heb blijven komen. En is er ook tijd om me bezig te houden met mijn vele hobby's..

Jullie weten ongetwijfeld dat ik op 18 maart afscheid heb moeten nemen van mijn lieve, trouwe kameraad, kater Luukie, van nog geen 5 jaar. Hij was enkele dagen ontzettend ziek en ik kon niets anders doen dan hem laten inslapen. Maar, waar ik nog niet over heb geschreven, we hebben van nog een andere lieve vriend afscheid moeten nemen. Kater Rinus van 6,5 jaar hebben we ook verloren, ons zorgenkatje vanwege de gezondheidsproblemen die hij van jongsaf aan gehad heeft. Het is opeens heel snel gegaan, totaal uitgeteerd heeft hij de strijd verloren van een nierziekte. Het laatste wat we voor hem konden doen was naar de dierenarts gaan, waar hij op 22 november is ingeslapen.

Er was ook blij nieuws rondom onze 'kattenfamilie', poes Bells (zelf bij ons geboren op 6 maart 2012) heeft op 12 april het leven geschonken aan 3 kittens. De zwartwitte Boefie en grijswitte Bobo & Bluukie. Het was genieten toen de kleintjes opgroeiden, wel waren er zorgen toen kleine Bobo een ongeluk kreeg, waar ze wonderbaarlijk van herstelde. Na 10 weken zijn Bobo en Bluukie naar een nieuw huis gegaan. Helaas is Bluukie op een gegeven moment vermist geraakt. Boefie is bij ons blijven wonen en lijkt steeds meer op zijn papa, Bubbel.

Daarnaast is er het bijzondere verhaal van zwerfpoes Jojo. Zij heeft ongeveer tegelijk met Bells een nestje gekregen, kwam extreem hongerig bij ons aan de deur. Op een gegeven moment ging ze niet meer bij ons weg en bleek opnieuw drachtig. Jojo was zo blij met een plekje om te slapen en wat eten, ze bleef bij ons. Op 8 oktober kwam ik nét na de geboorte van het eerste kitten bij Jojo aan. We dachten dat er meer zouden komen, maar het bleef er bij eentje. Zij heeft de naam Joepie gekregen! Ik heb Jojo wel opgegeven als gevonden, maar er kwam geen reactie op. Jojo & Joepie hebben de eerste weken in de nestdoos op mijn kamer gewoond. 's nachts spookte Jojo geregeld en sleepte dan soms het kitten bij mij in bed. Dus uiteindelijk zijn ze gewoon naar de huiskamer gegaan. Amper 9 weken na de geboorte was Jojo alweer krols. Omdat ik het niet over mijn hart kon verkrijgen om haar naar het asiel te brengen heb ik haar laten castreren. Alles is goed gegaan en als Joepie oud genoeg is, gaat zij ook onder het mes. Want Joepie is de allerlaatste aanwinst.. we hebben meer dan genoeg katten! En zo heb ik nu een heel bijzonder stel vriendinnetjes erbij!
Onze kanarie Nippertje heeft precies 10 jaar bij ons gewoond. Dat is lang voor een kanarie, zeker met de stress die hij soms gehad heeft moeten hebben als er weer eens een jong katje op de kooi sprong. Daarom heeft de kooi de laatste jaren bovenop een kast gestaan, daar konden ze niet komen. Nippie was een trouw vriendje, hij heeft veel gezongen, maar dat kon hij al een tijd niet meer. Ik gaf hem altijd een partje appel als ik 's avonds een appel at. Op 29 augustus lag hij dood in de kooi, de dag daarna heb ik hem begraven, vlak bij Luukie. Inmiddels ligt ook Rinus er bij in de tuin.

Van de bijzondere koninklijke gebeurtenissen en het belangrijkste nieuws op dieren gebied volgt op een later tijdstip verslaglegging.

 Voor 2014 wil ik natuurlijk ook alle bezoekers van mijn blog het allerbeste wensen. Ik hoop dat ik dit jaar regelmatig tijd zal hebben om op jullie websites langs te komen en reacties achter te laten. Iedereen die dat bij mij doet ben ik dankbaar, het blijft leuk om te lezen wat jullie vinden! Op deze collage staan diverse dieren. Een mantelbaviaantje wat van het kerstdiner geniet in Safaripark Beekse Bergen, Aziatische leeuw Shanto en olifantje Nhi Linh uit Diergaarde Blijdorp, ijsbeertje Lynn, het rode panda paartje en het witte leeuwtje Inkosi uit Ouwehands Dierenpark.

 Natuurlijk zijn de plaatsen van mijn vorige katers Loekie & Luukie en ook de plek van Rinus niet op te vullen, maar naast hen is er nog wel plaats voor andere viervoetertjes. De katers zijn me net zo goed lief, maar hebben hun eigen baasjes binnen ons gezin. Met aandacht geven aan de poezen, Spook (3,5), Bells (1 jaar en 10 maanden), Jojo (ongeveer 6 jaar) & Joepie (8 januari 3 maanden) heb ik het eigenlijk ook druk zat. Maar hun vriendschap is heel belangrijk voor me!

 Op Koninklijk gebied hoop ik natuurlijk ook op een mooi jaar, met bijzondere momenten. Een troonswisseling is hopelijk voorlopig niet aan de orde in Nederland, maar hopelijk gaan we de prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane wel een aantal keer zien. Graaf Claus-Casimir en Samuel van Vollenhoven hopen hun 10e verjaardag te vieren, Eliane van Vollenhoven en Isabel Guillermo zullen als het goed is in 2014 5 kaarsjes uit blazen. Er wordt in elk geval eén Oranjebaby verwacht, prins Jaime en prinses Viktória hopen al in februari ouders te worden van hun eerste kindje. De baby's Willem Jan van Vollenhoven en prinses Cecilia zijn nog niet gedoopt, dat zal de komende maanden gaan gebeuren.
Als we naar de koninklijke kinderen in het buitenland kijken, gaat daar ook het eén en ander gebeuren. Prinses Ingrid Alexandra wordt 10 jaar, even als de Belgische prinses Louise. Het kleine prinsje George zal zijn eerste verjaardag gaan meemaken en prinses Estelle mag een nichtje verwelkomen.. Het Deense prinsje Henrik viert zijn 5e verjaardag evenals de wat onbekendere prinsjes Umberto en Gaston. Ongetwijfeld zal er nog veel meer gebeuren, wat we nu niet weten.. Waar het mogelijk is zal ik er verslag van doen..

De allerbeste wensen voor een gezond, gelukkig en gezellig 2014!!
Foto's: Screenshots, RVD, RoyalDuo, Kongehuset.no, Kungahuset.se, Kongehuset.dk H.K.H. Kronprinsessen

6 opmerkingen:

 1. Er is veel gebeurd het afgelopen jaar , ook in jou persoonlijk leven als ik dat zo lees. Ik wens jou ook nog een mooi nieuwjaar en zal zeker het komende jaar je site blijven bezoeken

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een hele mooie log heb je ervan gemaakt Jenny waarin wij kunnen lezen en zien dat je heel wat hebt meegemaakt! Ik wens jou ook een gelukkig nieuwjaar en ik hoop in het komende jaar gewoon je site trouw te bezoeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jenny, wat een mooie afsluiting van 2013! Mooi dat je ook persoonlijke momenten met ons deelt. Veel geluk en gezond in 2014! Ik ben heel benieuwd naar je Koninklijke 2013 logje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie log! Jij ook alle goeds gewenst voor 2014!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi en erg uitgebreid! Ik wens jou ook nog echt heel veel goeds voor 2014

  BeantwoordenVerwijderen

Hoe verder?

Het blijft zo lastig. Ik weet gewoon niet hoe ik verder wil met mijn blog. Maar eigenlijk ook niet hoe ik het nou moet doen met mijn foto...