Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

woensdag 9 april 2014

Jaaroverzicht Royals (2)

 
 
Nederlandse Royals.
 Prinses Margriet viert op 19 januari 2013 haar 70e verjaardag met haar man, kinderen en kleinkinderen. Op de familiefoto die dan wordt gemaakt zien we hoe hard de jongste van Vollenhoventelgen groeien! Blog: In the Picture.
 
Koningin Beatrix maakt haar aftreden bekend op 28 januari 2013.
Dit jaar vertrekken prins Willem-Alexander, prinses Máxima en de drie prinsesjes per koninklijke trein naar Lech voor hun wintersportvakantie. Er komt veel pers naar de fotosessie op18 februari omdat dit de laatste keer is voor dat de troonswisseling zal plaats vinden. Het gezin poseert met oma koningin Beatrix.  Blog: Genieten van prinsesjes.
 
 De twee oudste kinderen van prins Constantijn en prinses Laurentien, gravin Eloise en graaf Claus-Casimir, steken hun handen uit de mouwen in het kader van NL Doet. Zij geven op 16 maart Museum de Gevangenpoort in Bergen op Zoom een opknapbeurt.  Foto's: © Oranje Fonds; Redmar Kruithof.
Op 29 april is de generale repetitie voor de inhuldiging, waarbij de hele ceremonie geoefend wordt. En een dag later is het dan zover, 30 april 2013: Nederland heeft een koning! De drie prinsesjes zijn er bij als Beatrix een handtekening zet en weer prinses wordt. Later komen Amalia, Alexia en Ariane ook even op het balkon om naar de grote menigte op de Dam te zwaaien.
In de middag is de inhuldigingsdienst. Amalia loopt hand in hand met haar zusjes naar de Nieuwe Kerk, waar ze vooraan een plaatsje krijgen, naast oma Beatrix. Er worden officiële foto's met de gasten gemaakt en 's avonds is er de koningsvaart. Op het IJ is het best fris, gelukkig hebben de prinsesjes een cape om over hun koningsblauwe jurkjes aan te doen. Blog: Prinsesjes in de schijnwerpers.
 Op 26 april is inmiddels ook nog iets gebeurd met Royalkids erbij.. De opera van Mr. Finney ging in premiere en Anna, Lucas en Felicia vergezelden Eloise, Claus-Casmir en Leonore. Op 1 mei verlaat het koninklijk gezin Paleis op de Dam even voor 12.00, zij hebben daar de nacht doorgebracht.
 
Er verschijnen op de verjaardag van prinses Alexia nieuwe gezinsfoto's, waarop ook labrador Skipper prijkt! Blog over de (eind mei gemaakte) foto's. 

 De trouwe viervoeter, Skipper, geeft ook fleur aan de zomerse fotosessie op 19 juli. Dit jaar is deze in de middag, de prinsesjes zijn eerst nog naar school geweest. Het gezin poseert in hun eigen achtertuin op Landgoed de Horsten. Verslag. Meer collages.
 
Op 12 augustus komt er droevig nieuws, prins Friso is op 44-jarige leeftijd overleden. Op 17 februari 2012 kreeg de prins een ski-ongeluk waarbij hij hersenschade opliep en in coma raakte. Hij was sinds juli 2013 op paleis Huis ten Bosch, waar zijn gezin de zomer door wilde brengen. De begrafenis van prins Friso is op 16 augustus in Lage Vuursche in besloten kring en op 2 november is er een herdenking in Delft.  Beelden via NOS. Herdenking. Beelden NOS.
 
Bij het Kerkelijk Huwelijk van prins Jaime en prinses Viktória op zaterdag 5 oktober zijn veel koninklijke kinderen aanwezig. Onder de bruidskinderen zijn gravin Zaria en Julia en Paola ten Cate, peetkinderen van de prins.  Video 'Koninklijk Sprookje.' Blog met veel foto's!
 
 Na de opera is er ook een musical van Mr. Finney, gebaseerd op de boeken van prinses Laurentien en Sieb Posthuma. Bij de premiere op 30 oktober zijn ook graaf Claus, gravin Eloise en gravin Leonore.
 
Foto's: RVD, screenshots, Jannemieke 

7 opmerkingen:

 1. Een mooi verslag weer! Je hebt er zoals altijd weer veel werk aan besteed! Leuke collages!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi overzicht Jenny! We hebben de prinsesjes wel erg weinig gezien als je het zo op een rijtje ziet. Hopelijk is dat dit jaar meer! Al zijn er nu ook alweer 3.5 maanden om. Komt er nog een deel 3?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. altijd leuk zo'n jaar overzicht ... dan denk je 'o ja' ....
  die foto 's van werkende constantijn en laurentien met kinderen had ik trouwens nog nooit gezien ... (duh)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt er weer een schitterend verslag van gemaakt! Wat is er eigenlijk nog veel gebeurd in 2014, hoogte en dieptepunten. Laten we hopen dat de familie dit jaar minder tegenslag krijgt...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie log! Leuk om het allemaal nog een keer te zien. Wat moet dit je veel tijd hebben gekost!

  BeantwoordenVerwijderen

1000 reacties!

Het blijkt uiteindelijk een misverstand te zijn, maar ja, ik heb de collage al klaar, dus ik plaats 'm toch maar. Laatst zag ik dat de...