Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

zaterdag 9 augustus 2014

De eerste maanden van prinses Leonore.

In New York werd een Zweeds prinsesje geboren.. een dochtertje voor prinses Madeleine en Chris O'Neill. Dat het een meisje werd was geen verrassing meer, al in november maakte het Zweedse hof dit bekend. Dit kwam doordat een Zweeds blad de lijst met cadeaus voor een meisje, die het stel had samen gesteld op internet ontdekte. Daardoor wisten we ook de uitgerekende datum: 25 februari. Dit was iets meer dan 9 maanden na het huwelijk van het paar op 8 juni 2013.


Het meisje werd op donderdagavond 20 februari 2014 om 22:41 uur (plaatselijke tijd) geboren. Ze woog toen 3150 gram en was 50 centimeter lang. Bij de persconferentie toonde een trotse vader het voetafdrukje van de baby, na te hebben opgemerkt: "ze heeft 10 vingers en 10 tenen." Chris vertelde: "Ze lijkt op haar moeder, en dat is iets wat ik altijd al wilde." Ook voegde hij er nog aan toe dat het kleine meisje bruine ogen en bruin haar heeft. Madeleine postte een foto van het voetje op Facebook, waarbij ze schreef: "Ik ben overweldigd."

Op 23 februari mochten moeder en kind naar huis, bij het verlaten van het ziekenhuis werd een foto gemaakt. Te zien is dat het baby'tje warm weggestopt onder een dekentje in de Maxi-Cosi ligt. In een speciale ministerraad (op 26 februari) op het koninklijk paleis in Stockholm maakte koning Carl Gustav haar namen bekend.  Ze heet Leonore Lilian Maria en is hertogin van Gotland. Ook gaf het Zweedse hof de eerste foto's vrij, eentje van de baby (gemaakt door papa Chris) en de andere maakte prinses Madeleine van de trotse grootouders met hun tweede kleindochter.

Prinses Madeleine schreef op 4 maart over haar dochtertje: "We zijn zo blij dat we Leonore in ons leven hebben. Ze is als een engel en net als haar naam brengt ze ons zonnestralen, zelfs op een bewolkte dag." Haar naam zou 'fakkel' betekenen (past daardoor ook mooi bij Estelle 'ster'.) Nichtje Estelle heeft rond 24 april met haar vader en moeder een bezoek gebracht aan Leonore en wij kregen daarvan prachtige foto's te zien. De nichtjes hadden hetzelfde witte jurkje aan. We zien het kleine prinsesje voor het eerst een beetje wakker op haar felicitatie voor opa.

Als er informatie over de doop van prinsesje Leonore bekend wordt gemaakt, worden daarbij ook enkele nieuwe foto's van haar vrijgegeven. Ze zijn gemaakt op 19 mei, Leonore was toen dus (bijna) 3 maanden. Opnieuw als schone slaapster prijkt de baby in de armen van haar ouders. Op 3 juni komt het gezinnetje aan op Zweedse bodem omdat ze daar gedoopt zal worden, waar ze vervolgens de Nationale Feestdag (6/6) meevieren. Ze openden de deuren van het koninklijk paleis, want daar was Open Huis. Zelfs Leonore droeg de nationale traditionele klederdracht!

 Precies op de dag dat haar ouders hun eerste huwelijksverjaardag vierden, 8 juni 2014, werd het Zweedse prinsesje gedoopt. Het was tevens eerste Pinksterdag. Tijdens de dienst liet ze zich even duidelijk horen, waarop ze haar speentje kreeg. Maar eigenlijk sliep Leonore Lilian Maria vooral. Chris sprak een gebed uit : "Dank U voor ons kind, dank U voor het geschenk dat U ons gaf." Op het moment dat de voorganger het meisje over nam van haar moeder protesteerde ze heel eventjes. Maar terwijl ze het doopwater (afkomstig uit een bron van het eiland Oland) op haar voorhoofd kreeg gaf ze geen kik.  NOS.  Samenvatting. 

 Het prinsesje droeg dezelfde jurk als waarin haar nichtje Estelle (en vele andere familieleden) werd gedoopt. De doopjurk stamt uit 1906. Tijdens de receptie na afloop van de doopdienst lag de kleine Leonore in het traditionele schommelwiegje. Ze had haar oogjes open en ook op de officiële foto's was het meisje goed wakker.

 Leonore heeft maar liefst 6 peetouders, waaronder haar tante kroonprinses Victoria. Ze heeft verder van haar vaders kant 5 tantes en van haar moeders kant oom Carl-Philip. Het prinsesje staat terecht in het middelpunt van de belangstelling in haar familie!!

Foto's: Kungahuset.se (Prinsessan Madeleine/ H.K.H. Kronprinsessan Victoria/ Anna-Lena Ahlström). Screenshots: video van Kungahuset.se.

8 opmerkingen:

 1. Wat een schattig meisje! Je hebt er een mooie log van gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie blog heb je gemaakt over de kleine Leonore...!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach wat een schatje is ze toch. leuke blog hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een hele mooie log heb je weer gemaakt! Ze is al flink gegroeid en kijkt lekker voor zich uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke log van dit schattige prinsesje

  BeantwoordenVerwijderen

Riesje 4 jaar.

 We gaan het jaar door met poes Riesje, te beginnen met deze foto uit mei 2017. Riesje is bij ons geboren op 24/04/2014. Ze is de dochter ...