Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

woensdag 14 januari 2015

Apenheul 2014.

De ster van Apenheul in 2014 was ongetwijfeld gorilla Jambo. Het gebied langs het mooie gorilla-eiland werd omgetoverd in 'Jambo's Wereld.' Jambo is de leider van een groep gorilla's van allerlei leeftijden. Elke keer als ik in Apenheul ben geniet ik van de jongsten die altijd wel voor wat vertier zorgen! Maak kennis met de groep via deze link.

Op 5 februari 2014 bracht kroonsifaka Holly een dochter ter wereld: Raozy. Vrouwtjes van deze soort zijn extra zeldzaam. Aangezien Holly een tepelafwijking heeft moeten haar jongen gevoed worden met de fles. Raozy maakte een goede start maar later in het jaar ging het niet goed met haar. Gelukkig wisten de verzorgers haar er toch door heen te slepen en maakt zij het nu goed.

Bij de bonobo's werd Hortense op 29 januari 2014 opnieuw moeder van een zoontje. Hij kreeg de naam Kikongo. De eerste maanden had de bonobo-baby het erg moeilijk, de oudere jongen gingen hardhandig met hem om en zijn moeder leek dat niet zoveel te kunnen schelen. Nadat de groep gesplitst werd ging het gelukkig beter. Kikongo's ontwikkeling vorderde snel, zo liep hij in september al zelf rond in het gras.
Er zijn nog veel meer aapjes geboren in dit jaar. Onder andere bij de doodshoofdaapjes en ringstaartmaki's, waar in het geboorteseizoen altijd diverse baby's ter wereld komen. Op 18 juni werd er een rood brulaapje geboren, de derde van deze - nog niet zo lang in Apenheul levende - soort. En de 9e augustus kwam er uitbreiding bij de witgezichtsaki's (foto rechtsboven).
Daarnaast waren er maar liefst 4 baby's in het berberapengebied. Deze leuke jonge aapjes zorgden voor extra veel leven in de brouwerij! (Totaal werden er 6 baby's geboren, blijkbaar hebben die het niet allemaal gered.)
Sinds 26 maart 2014 leven er Hanuman langoeren in Apenheul. Het mannetje Shanti en de halfzusjes Manju en Conti raakten al snel gewend  aan elkaar, maar aan het buitenverblijf wennen duurde wat langer. Toen konden we deze prachtige apen bewonderen, die los mogen lopen tussen de bezoekers.
Orang-oetan Willie is verhuisd naar het Verenigd Koninkrijk op maandag 21 juli 2014, de foto in de collage dateert van 10 dagen daarvoor. Het was tijd voor hem om op eigen benen te gaan staan. Hij mag fokman worden in Chester Zoo en zal waarschijnlijk wangplaten gaan ontwikkelen.  In de Apenheul leven al twee wangplaatmannen, Kevin en Amos. Ik zag Kevin pas op 13 september voor het eerst buiten, terwijl hij al een jaar in Apenheul woonde.

Natuurlijk zijn er zoals ieder jaar ook diverse apen dood gegaan, een groot verlies was slingeraap Flo. Zij was bijna 40 jaar oud. Nieuws wat verder veel indruk maakte was de diefstal van de prachtige, zeldzame gouden leeuwapen in januari.
 Informatie Bronnen: website Apenheul, jaarverslag Apenheul.

6 opmerkingen:

 1. 't Blijven schattige en leuke dieren!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie en schattige dieren blijven het toch die apen. Een hele mooie reportage heb je er wer met veel liefde van gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeffrey, zoon van anja15 januari 2015 om 07:24

  Ik, als apenliefhebber, vindt het ook een prachtige mooie en liefdevolle reportage. Sins kort heb ik je site ontdekt en zal er zeer zeker nog vaker kome,niet dat ik altijd ee reactie zal geven, maar je zal me wel regelmatig hier vinden en ik ga ook zeker je oudere logjes bekijken.
  Groetjes Jeffrey

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Jenny,
  Gave foto's!! Geweldig al die aapies.
  Die berberaapjes zijn echt geweldig, vooral die kleintjes met die grote oren..hihi...!!
  Die langoeren zijn best bijzonder, want die heb ik nog niet zo vaak gezien volgens mij.
  Erg leuk om dit alles voorbij te zien komen.
  Ben benieuwd naar de ijsbeertjes in Blijdorp.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen

Dierenrijk (06/04/2018).

Op 6 april ben ik weer eens op olifanten-kraamvisite geweest. Htoo Yin Aye beviel op 27 maart van een kerngezonde dochter.  Wel veel eerde...