Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

donderdag 25 juni 2015

Olifantje Qiyo

 Op 16 juni is er een kerngezond olifantenmeisje ter wereld gekomen in Planckendael. Dit is een dierentuin in België waar ik in de afgelopen jaren diverse keren naar toe ben geweest. Het was dit jaar een grote uitdaging en ik zat in zo'n diepe put dat ik er niet naar uit kon kijken. 'k was zelfs bang dat ik misschien helemaal niets zou voelen als ik de kleine Qiyo zou zien. Maar gelukkig, natuurlijk was het schattig, natuurlijk vertederde ze.
Het olifantje heet Qiyo en ze is de dochter van Khaing Phyo Phyo en Chang. Nog niet zolang geleden werd haar halfzus May Tagu voor het eerst moeder, maar dat is niet goed afgelopen. Baby Q was te ziek om te overleven, zeer waarschijnlijk wilden de andere olifanten hem daardoor niet accepteren. De verzorgers hebben alles gedaan om hem in leven te houden, maar het mocht niet baten. Dus het is nu wel extra fijn voor Planckendael dat alles met dit olifantje wél goed gaat. 
Inmiddels heb ik al heel wat olifantjes zo klein gezien, ik weet uit mijn hoofd precies welke. Hopelijk zie ik in de toekomst nog een keertje zitten om de oude foto's eens terug te kijken, want dat wil ik wel graag. Maar 'het echt' gaat natuurlijk gewoon voor. Het begon met Faya in 2010, daarna Mong-Tine, Mumba & Shwe Myarr in 2011, Thura & Kyan in 2012, Thuya & Nhi-Linh in 2013, Radza & Ravi in 2014. En het blijft natuurlijk hartstikke bijzonder! Want wat is zo'n moment snel voorbij!
Nu ik weer een beetje 'uit de put' ben kan ik ook weer blij zijn met de foto's die ik gemaakt heb van kleine Qiyo. Zo kunnen er nog heel wat meer mensen nagenieten van het kraambezoek. Hopelijk blijft alles goed gaan met het olifantje en groeit ze voorspoedig op.

Lees HIER alles over olifantje Qiyo en haar bijzondere familie. Houdt mijn Facebookpagina in de gaten voor andere foto's en er volgt ook nog een video.

2 opmerkingen:

 1. Wat een liefje! Lijkt me heerlijk om zo vaak naar een dierentuin te kunnen.. Helaas woon ik niet in de buurt van een dierentuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Jenny,
  Wat fantastisch dit. Erg leuk om dit jonge olifantje Qiyo zo te zien.
  Dit is altijd genieten wanneer er weer een jong is te zien. Prima foto's hoor!!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen

Riesje 4 jaar.

 We gaan het jaar door met poes Riesje, te beginnen met deze foto uit mei 2017. Riesje is bij ons geboren op 24/04/2014. Ze is de dochter ...