Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

dinsdag 12 januari 2016

IJsberen in 2015.


Diergaarde Blijdorp.

IJsbeer mannetje Eric (08/12/1993)  kwakkelde al een tijd met zijn gezondheid, maar in zijn laatste week verslechterde zijn toestand snel. Hij leed aan nierfalen en lag op 5 februari 2015 dood in zijn verblijf. Eric laat 10 kinderen achter, 7 zonen en 3 dochters en heeft inmiddels 8 kleinkinderen.

Op 27 februari 2015 mocht de ijsbeertweeling, geboren op 2 december 2014, voor het eerst naar buiten. De vorige ijsbeertweeling van Diergaarde Blijdorp werd in 1990 geboren. Wel waren er in 1996 ook 2 ijsbeertjes te bewonderen, maar van verschillende moeders. Later in het jaar werd duidelijk dat het om een mannetje en een vrouwtje gaat.

Het mannetje kreeg de naam Todz en het vrouwtje gaat als Sizzel door het leven. Op 2 december 2015 werden ze een jaar oud en dat werd gevierd met een ijstaart. FILMPJE.

Ouwehands Dierenpark.


Op 19 februari 2015 mochten de op 22 november 2014 geboren ijsbeertjes voor het eerst naar buiten. Moeder Freedom bleek het leven te hebben geschonken aan een mannetje, Akiak, en een vrouwtje, Sura.

Sinds 25 november 2015 heeft Ouwehands Dierenpark een logé bij de ijsberen. Felix, zoon van Eric, mag proberen om voor nog meer nageslacht te zorgen. Spannend!

Dierenrijk.
In Dierenrijk werden op 16 november 2012 de ijsbeertjes Noordje en Pixel geboren. Het was tijd voor ze om naar een andere dierentuin te vertrekken. Pixel verhuisde op 23 maart 2015 naar Yorkshire Wildlife Park in Groot-Brittannië. Daar heeft hij een schitterend verblijf en woont hij samen met andere mannetjes ijsberen, als eerste maakte hij kennis met zijn opa Victor. Het gaat supergoed tussen hen en ze stoeien wat af.

© Foto: Facebook Dierenrijk.
En opnieuw hebben Henk en Frimas voor nageslacht gezorgd. In de nacht van 21 op 22 november 2015 zijn er 2 ijsbeertjes geboren in Dierenrijk. Frimas zorgt uitstekend voor haar jongen. Als het allemaal goed blijft gaan zullen ze eind februari voor het eerst naar buiten komen!
Helaas was er ook nog droevig nieuws uit Dierenrijk. De oudste ijsbeer van Nederland, Beja, is op maandag 21 december 2015 doodgegaan. Ze is 29 jaar, 1 maand en 1 dag geworden. Beja was al een tijdje niet in goede doen en bleek (bij sectie) tumoren in de lever en milt te hebben.

Dierenpark Emmen.
Ook Noordje is vanuit Dierenrijk vertrokken naar haar nieuwe woonplaats Emmen (op 10 juni 2015). Ze heeft gezelschap gekregen van de op 16/12/2013 geboren Lale (een kleindochter van Eric & Olinka uit Blijdorp). De twee jonge vrouwtjes vermaken zich kostelijk samen. Begin 2016 zullen ze nog een keer moeten verhuizen, namelijk naar Wildlands, het 'nieuwe dierenpark Emmen'.

Dit ijsbeertje is Sizzel of Todz, eind maart was nog niet duidelijk wie nou wie was. Maar ik vind de foto toepasselijk, 'we kijken uit naar' veel mooie gebeurtenissen met de ijsberen in 2016!

3 opmerkingen:

 1. Wat een leuke foto's! En die laatste is helemaal mooi. Een nieuwsgierige blik...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige mooi en leuke foto's weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Jenny,
  Wat ontzettend leuk om al deze Hollandse ijsbeer foto's te zien. Zo grappig met al die jongen erbij. Toppie!!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen

Riesje 4 jaar.

 We gaan het jaar door met poes Riesje, te beginnen met deze foto uit mei 2017. Riesje is bij ons geboren op 24/04/2014. Ze is de dochter ...