Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

maandag 16 mei 2016

Katten (dec 2014).

Mijn verouderde pagina over onze katten is veel te mooi om weg te doen. Daarom heb ik er nu een bericht van gemaakt. Wat heb ik mooi geschreven over ze, toen!
Onze Teddy (10) heeft in het verleden 2 keer een ongeluk gehad, waarbij hij wekenlang moest opknappen. De tweede keer was hij een week vermist, tot mensen belden dat hij bij hen in de tuin lag. Teddy bleek 7 bekkenbreuken te hebben en was zwaar vermagerd. Maar hij is helemaal opgeknapt en al heeft hij wel regelmatig wat klachten, hij houdt vol en is ontzettend gezellig.

Teddy is geboren op 9 juli 2004 en woont sinds 23 augustus van dat jaar bij ons. In 2008  heeft hij een ongeluk gekregen, waarvan hij lang moest herstellen. In 2011 was hij vermist en werd uiteindelijk gevonden, zwaar gewond. Bij de dierenarts is hij meteen gecastreerd en sindsdien hoeft hij niet meer zoveel op stap. Teddy is altijd gezellig bij ons in de buurt, 's zomers slaapt hij wel graag buiten in onze achtertuin. Teddy is een rustige kater, maar als het etenstijd is kan hij zeer actief worden! Hij is gek op kip en haalt daar best weleens een stunt voor uit..

Ze was een zwerfpoes, die ontzettend dankbaar was toen ze bij ons binnen mocht komen slapen. Als Jojo (geschatte leeftijd 7 jaar) maar kan eten, slapen en zonnen, dan is alles goed. En natuurlijk maakt ze ook regelmatig een ommetje buiten. Jojo geniet van het leven!
Jojo kwam aanlopen in het voorjaar van 2013 en sinds augustus van dat jaar woont ze bij ons. Op 8 oktober kreeg zij een kitten, Joepie. Ze heeft haar de eerste maanden goed verzorgd totdat ze van mening was dat Joepie op eigen pootjes kon staan. We hebben Jojo laten castreren en geadopteerd. Ze is een lekkere mollige poes, die heel graag brokjes eet en iedere dag graag even naar buiten gaat.

Bubbel is een gevoelige jonge man (4 jaar). Hij voelt zich verantwoordelijk als er ruzietjes zijn en is er altijd bij als er wat aan de hand is. Bubbel is het ‘hoogst in de rang’ en verdedigt af en toe zijn titel. Regelmatig zoekt hij zijn zus Spook op om samen te slapen. 
Bubbel is geboren op 27 juli 2010, zijn moeder was buurtpoes Mickie, die haar laatste nestje bij ons in de schuur gekregen heeft. Al als kitten zorgde hij voor zijn kleinste zusje, Fleurtje. Hij groeide samen met zusje Spook op en tot op heden hebben zij nog steeds een goede band. Bubbel is een echte kater, maar wel een gevoelige. Hij wil alles in de gaten houden. Bubbel is dol op gehakt, we krijgen altijd een show als hij het geroken heeft- mauwen, kopjes geven, en meer. Hij is inmiddels minstens 14 keer vader geworden van de kleintjes van Bells en Peukie..
Ze is een iel poesje (4 jaar), maar er zit pit in voor minstens 3 katten tegelijk. Spook laat niet met zich spotten! Al zijn de andere katten groter, ze maakt altijd duidelijk dat ze zich niet laat verjagen. Een andere dappere stunt: ze ging liggen rollen in de sneeuw!!
Spook werd geboren op 27 juli 2010. Ze zou naar een gezin toegaan maar daar was al een andere poes en dat klikte totaal niet. Helemaal van slag kwam ze terug en we hielden haar, zodat ze op groeide met haar broer Bubbel. Rinus en Spook konden het erg goed vinden en zo werden er op 6 maart 2012 kittens geboren. 4 dochters: Peukie, Bells, Draak en Mosi. Spook heeft geen sterke gezondheid, meerdere malen is ze bijna dood gegaan, ook tijdens de draagtijd was het er op of eronder. Maar Spook haalde het en zorgde heel goed voor haar kittens. Daarna hebben we haar laten castreren en daar heeft ze een trauma van opgelopen.Uiteindelijk is alles gelukkig goed gekomen, al blijft Spook mager en klein. Elke dag heeft ze een 'dol kwartiertje' waarbij ze graag bovenop de hoge kasten springt!


Ze is pas 2 jaar en heeft twee nestjes gehad, inmiddels is ze gecastreerd. Het was een hele goede moeder, die alles voor haar kittens overhad. Ze verzorgde en met ze speelde. Op een keer was ze ontzettend ziek, maar wat bleef ze toegewijd. Met het schuim op haar bekje probeerde ze toch haar kindjes te wassen. En nadat ze bij de dierenarts was geweest, was het eerste werk wat ze deed: naar haar baby’s gaan om ze haar liefde te geven. 
Bells is geboren als dochter van Rinus en Spook, op 6 maart 2012. Haar drie zusjes kregen elders een nieuw thuis, zij bleef bij ons wonen. En wat een lieverd is het! Ze kan zo heerlijk knuffelen.. Bells kreeg op 12 april 2013 haar eerste nestje, 1 zoon (Boefie) en 2 dochters. Dat drietal werd uitstekend verzorgd en ook het nestje van 24 april 2014; 2 zonen en 1 dochter (Riesje) bracht ze voortreffelijk groot. Bells gezondheid was niet goed, ze gaf zichzelf compleet aan haar kindertjes. Elke keer kwam ze met een vogeltje thuis, en de vis in de vijver is ook door Bells meegebracht voor haar kittens.  We hebben ook haar 'laten helpen' en dit is prima verlopen. Gelukkig is Bells zichzelf gebleven; alleen is ze wat molliger geworden. Ze herinnert ons dagelijks aan haar vader Rinus.
Boefie (anderhalf jaar) is heel veel ‘op stap’ in de wijde wereld. Regelmatig lopen we ergens en horen we hem opeens mauwen en komt hij tevoorschijn. Alles moet worden onderzocht en Boefie is echt avontuurlijk!
Hij is het eerste kind van Bells en Bubbel is zijn vader: Boefie. Op 12 april 2013 geboren en opgegroeid tot een echte jongvolwassen kater. Boefie was helemaal van slag toen zijn zusjes naar een ander thuis gingen, hij wilde niet meer eten en sliep alleen nog maar. Gelukkig hield hij zijn moeder Bells over om bij te drinken en mee te spelen. Toen Joepie werd geboren had hij een nieuwe speelkameraad en wat hebben ze veel samen gestoeid! Boefie is als klein katje een keer uit de boom gevallen en heeft daar een probleem met zijn pootje aan over gehouden, regelmatig loopt hij een beetje mank. Maar dat maakt hem niets uit, hij blijft op pad gaan en is maar weinig thuis. Zelfs met Oud & Nieuw was hij niet binnen te houden.. Pas is hij ook voor het eerst een paar dagen weggebleven, we hadden al alarm geslagen en vermist-posters gemaakt, maar gelukkig kwam hij zelf weer terug.


Voor Joepie (1) heb ik heel veel woorden. Ze is een eigenwijs dametje, een vrijbuiter en grappig. Het is echt mijn vriendinnetje. Ze komt langs mijn benen strijken, bij me op bed liggen om te knuffelen en zit graag mooi te zijn zodat ik plaatjes van haar kan schieten.
Joepie is op 8 oktober 2013 geboren als enig kitten van Jojo. Alle melk en alle aandacht ging zodoende naar haar. De eerste weken van haar leven woonde ze bij mij op de slaapkamer en het is gebeurd dat ik midden in de nacht wakker werd en Jojo haar piepkleine kitten bij mij in bed had gelegd.. Uiteindelijk is ze verder opgegroeid in de huiskamer en werd goede vrienden met Boefie. Toen Joepie ongeveer 7 maanden was is ze gecastreerd, zodat ze geen moeder kan worden. Het duurde even maar uiteindelijk is Joepie goede vrienden geworden met Riesje en spelen die twee vaak samen. Joepie gaat graag naar buiten en loopt regelmatig mee naar de winkel, waarbij ze erg gevaarlijk kan doen bij de weg.. Ze is erg kieskeurig en wil alleen maar mousse van Gourmet eten (of nog duurder voer).


 Ze is nu 8 maanden oud en zoals het er nu uit ziet, de aller-jongste. Het is een beetje een zorgenkatje en dat versterkt het haar behandelen als een baby. Zo moeten we heel goed in de gaten houden dat ze elke keer iets eet en drinkt. Riesje is af en toe ondeugend.. Ze heeft een lief koppie en iedereen vindt haar schattig! Daar komt nog bij dat ze heel veel spint (ook als ze in haar eentje ligt.)
Riesje is geboren op 24 april 2014 en had nog 2 zwart-witte broertjes. Omdat Rinus helaas dood gegaan is in november 2013, mocht zij bij ons blijven en ze is ook naar hem vernoemd. Riesje is al jong bij de dierenarts geweest vanwege het vangen van een vleermuis en problemen met haar bekje. Ze wisselde erg raar en had veel pijn en daardoor wilde ze niet eten. Tot op heden toe wil ze alleen maar kattenmelk drinken met wat brood of brinta erdoor en van alles wat wij eten (kip, worst, gehakt, aardappel, groente, pap..) Wat we ook proberen, ze wil soms zelfs helemaal niets eten. Daardoor wordt ze weer erg sloom natuurlijk. Gelukkig heeft ze soms wel genoeg kracht om lekker te spelen, met speelgoed maar ook met Joepie en diverse buurtkatten. Ze kan niet tegen alleen zijn, dan gaat ze janken.


Als er een kat is die gek is op snacks, dan is het Siep. Al is hij bijna 15 jaar, hij haalt de gekste caperiolen uit om ze te bemachtigen. En heeft hij ze vervolgens gekregen, dan eet hij ze heel snel op. 
Siep woont eigenlijk gewoon bij ons, maar hij heeft oorspronkelijk een andere eigenaar. In het verleden had hij een thuis gevonden bij weer andere mensen uit de straat, maar die mevrouw is overleden en sindsdien komt hij bij ons binnen. Siep is een oudje en begint wel allerlei kleine kwaaltjes te krijgen. Hij wil ook erg graag veel aandacht. In het verleden werd hij niet geaccepteerd door de andere katten, terwijl hij al jong gecastreerd is - in het dierenasiel waarschijnlijk.- Nu gaat het prima, hij gaat zijn eigen gang. 

4 opmerkingen:

Hoe verder?

Het blijft zo lastig. Ik weet gewoon niet hoe ik verder wil met mijn blog. Maar eigenlijk ook niet hoe ik het nou moet doen met mijn foto...