Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

woensdag 20 juli 2016

Ouwehands Dierenpark.

20/05/2016.

 Tijdens dit bezoek woonde ook Felix nog in Rhenen, maar hij lag lekker languit. Het spelen, duiken en zwemmen lieten de oudere dieren over aan de jonge ijsbeertweeling, Akiak en Sura.
 Op 11 mei werd orang-oetan Jewel voor de vijfde keer moeder, na 3 zoons en een dochter, opnieuw een zoontje. Hij heeft de naam Sabbar gekregen. Bako is zijn vader (in de collage op de rechter foto). De oudste orang-oetan van Ouwehands Dierenpark is Anak (boven), zij werd er 40 jaar geleden geboren.

01/06/2016.
Op dit moment zijn er nog drie kinderen van Jewel en Bako in Rhenen. Het jonge mannetje Jingga (2007) die gezelschap heeft van een ander vrouwtje. En de pas vier jaar geworden Daya heeft nog veel aandacht nodig van haar moeder, die ze nu moet delen met haar broertje.
 Een orang-oetanbaby wordt hulpeloos geboren en het klampt zich stevig aan de moeder vast. Zij verzorgt het met veel toewijding.
 Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie dieren te bewonderen, zoals doodshoofdaapjes, kleinklauwotters, mandril's en jonge gorilla mannen bijvoorbeeld.  Orang-oetan meisje Daya speelt met een bak water, kijk het snoetje wat ze trekt :)
 Het jonge ijsbeermannetje Akiak (anderhalf jaar) is ontzettend leuk aan het spelen!
 In het aquarium spotten we onder meer een axolotl en een zeepaardje. IJsbeer Felix doet een dutje, een Maleise beer klimt in een boom, jong ijsbeervrouwtje Sura komt 'neus aan neus' met me..
Maar we eindigen maar weer bij de ontzettend snoezige orang-oetan baby. Sabbar is Indonesisch voor 'geduld', het was toch bijna 4 jaar geleden dat er zo'n bijzonder aapje geboren werd!

6 opmerkingen:

 1. Hoi Jenny,
  Je hebt weer flink gefotografeerd. Prachtige opnames van al deze dieren. Geweldig die duikende ijsberen in het water. En ook die Orang Oetans zijn super om te zien. Dit is weer genieten hoor!!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige foto's! Leuk om de wat jongere dieren zo bezig te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt Marco en Corina voor jullie leuke reacties telkens!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Jenny,
  wat is dit toch altijd mooi om te zien :-)
  Je hebt echt hele leuke en spontane foto's kunnen maken van deze dieren. De ijsberen zijn echt ontzettend leuk maar ook de apen en hun baby's zijn zo vertederend om te zien. Ik heb genoten van deze prachtige foto's :-)

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen

1000 reacties!

Het blijkt uiteindelijk een misverstand te zijn, maar ja, ik heb de collage al klaar, dus ik plaats 'm toch maar. Laatst zag ik dat de...