Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

zaterdag 2 juli 2016

ZOOM Erlebniswelt Gelsenkirchen, 14/05/2016.

Ik mocht met dierentuinvrienden mee naar een Duitse Zoo waar ik ook echt graag eens heen wilde. ZOOM Erlebniswelt Gelsenkirchen, een themapark met 3 gebieden: Azië, Afrika en Alaska. We begonnen in Azië, waar bovenstaande dieren (en natuurlijk nog meer soorten) een plaatsje hebben.
Vooral het (binnen)verblijf van de Sumatraanse orang-oetans (in ons land hebben we Borneo-orang's) in combinatie met hoelmannen en kleinklauwotters was geweldig! Het was te koud voor de apen om naar buiten te gaan, maar de eilanden - hun buitenverblijf-  zag er ook prachtig uit.
Daarna gingen we naar Alaska. Helaas was de pasgeboren elanden-tweeling niet zichtbaar, ik had die graag willen bewonderen. Maar dat maakten de beren wel goed! Kamtsjatkaberen (na de Kodiakbeer, de grootste berensoort) en Europese bruine beren waren erg actief. Aangezien de bruine beertjes ook nog jong zijn, was het verschil in formaat heel groot.
 Natuurlijk was ik zeker benieuwd naar de ijsberen. Ik had zeker wel eens van het dwergijsbeertje Antonia (1989) gehoord. Ze is echt heel speciaal, maar 70 cm. hoog (normaal zo'n1,50 m.)! Verder woont de dochter van Olinka en Eric, Lara (2004); ook in Gelsenkirchen, en daarnaast Bill (2007).

 Groene bavianen, ik kende ze alleen uit natuurfilms, maar qua gedrag zijn ze precies hetzelfde als de mantelbavianen die we hier in Nederland in de dierentuinen hebben!
 Het Afrika-deel is echt heel mooi aangelegd, er zijn enkele grote vlaktes met diverse diersoorten bij elkaar. Het was echt de moeite waard!
Maar het allerleukst vond ik de kleine chimpansee Dayo. Hij werd geboren op 10 maart 2015 en niemand kan naar hem kijken zonder vertederd te raken. Wat een snoepie!!

Website ZOOM.
Artikel uit Terdege (verslag 2009).

3 opmerkingen:

 1. Hoi Jenny,
  Hele leuke foto's!! Ontzettend mooi.
  Die bruine beren zijn echt gaaf. Ook heel bijzonder om ze zo te kunnen fotograferen
  En wat een grappige foto's van die chimpansees. Echt super!!
  Leuk dat je ook al over de grens bent geweest voor deze dierentuin.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zijn prachtige foto's, om van te genieten! De kleine chimpansee ziet er zo lief uit, inderdaad een snoepje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldige foto's! Je hebt er echt gevoel voor om de dieren zo mooi vast te leggen! En ik ben ook helemaal vertederd.. Wat een moppie ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Dierenrijk (06/04/2018).

Op 6 april ben ik weer eens op olifanten-kraamvisite geweest. Htoo Yin Aye beviel op 27 maart van een kerngezonde dochter.  Wel veel eerde...