Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

dinsdag 27 september 2016

Neushoorntje Thomas! (1)

Na een draagtijd van 17 maanden is breedlipneushoorn Kwanzaa bevallen van haar vijfde jong. De laatste 4 hebben dezelfde vader, Ghilou, en zijn alle vier mannetjes: na Dozer, Vince en Tank heeft de nieuwste aanwinst de naam Thomas gekregen. Maandag 30 mei 2016 om 04.10 uur was het zover; ondanks het nachtelijke uur waren er toch veel mensen die het live hebben gezien via de webcams. De vorige keer was er een grote teleurstelling, Izala's eerste jong (een vrouwtje) werd doodgeboren. Gelukkig is het nu allemaal goed gegaan!
 De eerste periode is Thomas niet zichtbaar voor het publiek, maar kon hij wel gevolgd worden 'op afstand'. We zagen filmpjes van zijn eerste stapjes buiten achter de schermen. Omdat de kleine neushoorn tussen de hekken om de savannevlakte door kon moesten we wachten tot hij genoeg gegroeid was, zodat hij er niet meer tussenuit kon gaan. In het weekend van 25 juni was het dan zover. Ik ben gaan kijken, helaas was het een natte middag, maar daar gaf Thomas niet veel om.
Fijn op de grote vlakte, met de volwassen vrouwen en oudere broer Tank!
 Een maandje later was het prachtig weer en neushoorntje Thomas liet zich van zijn beste kant zien. Hij groeit goed en ook het begin van zijn eerste hoorn is zichtbaar. Inmiddels kijkt Thomas niet meer op of om als er giraffen of zebra's in de buurt komen.
 Moeder Kwanzaa neemt een modderbad, verfrissend en goed voor haar huid. Kleine Thomas vindt het erg interessant en banjert ook door de modder.
Even later rollebolt de kleine neushoorn door het zand, een erg leuk gezicht. Meestal gaat Thomas op stap en volgt moeder Kwanzaa hem, maar in dit geval kopieerde hij haar gedrag. Tja, ook een neushoorntje moet dingen leren.. In het filmpje hier onder is aan het eind te zien hoe neushoorn Tank zijn krachten meet met een waterbok. Ook dat kijkt Thomas van hem af..


Er komt nog een volgende blog met avonturen van neushoorntje Thomas. Voor nu wil ik nog zeggen: BEDANKT VOOR ALLE GOEDE WENSEN, IK BEN WEER BIJNA BETER :)


4 opmerkingen:

 1. Hoi Jenny,
  Erg leuke foto's van deze neushoorns. Zo'n kleintje is altijd grappig om te zien, vooral wanneer ze lekker speels aan het rennen zijn. Ook dat filmpje is erg leuk. Top.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach wat een lieverd! Mooie foto's! Triest dat het vorige neushoorntje dood geboren werd :(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Jenny,

  echt geweldig leuk zijn deze foto's van de neushoorn en het kleintje.
  Je moet er toch niet aan denken om als mens ook een draagtijd van 17 maanden te hebben als je in verwachting bent!!! Echt een prachtige reeks foto's en een geweldig leuk filmpje.

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen

Hoe verder?

Het blijft zo lastig. Ik weet gewoon niet hoe ik verder wil met mijn blog. Maar eigenlijk ook niet hoe ik het nou moet doen met mijn foto...