Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

zaterdag 29 oktober 2016

Blijde gebeurtenis!

 De geboorte van een olifantje blijft een bijzonder moment. Het is na Afrikaans olifantje Madiba op 4 mei dit jaar pas de tweede keer dat het in 2016 gebeurd. Nu is er op 16 oktober een Aziatisch olifantje ter wereld gekomen en het is een meisje! Ze heeft de naam Sanuk gekregen.


Dit olifantje is meer dan welkom. Haar moeder Thong Tai en halfzus Yindee hebben namelijk veel verdriet gehad. Op 7 december 2015 ging olifantje Mumba geheel onverwachts dood. Ze was pas 4 jaar en een heel levendig olifantje. Ik vond haar oogjes altijd ondeugend staan, heb haar vanaf haar geboorte gevolgd en zonder Mumba .. dat was zo vreemd! Mumba is bezweken aan het olifanten- herpesvirus (EEHV).

In januari 2015 is Sanuk verwekt, haar vader Mekong is na een jaar weer verder gereisd, naar Wildlands Adventure Zoo. (Foto van Mekong.) Het grote nieuws dat er een olifantje op komst is wordt in mei 2016 bekend gemaakt door Artis. Je kunt je aanmelden voor een SMS-alert en daarmee doneer je geld voor het nieuwe olifantenverblijf wat in Artis gebouwd wordt. Er wordt een wedstrijd gehouden, 'op welke datum verwacht jij de geboorte?' Ik zend voor de lol 17 oktober in (de verjaardag van mijn vader).
Die ochtend zet ik mijn telefoon aan en jawel... het olifantje is er al. Na een dracht van 631 dagen volgde een zeer vlotte bevalling van 2 minuten. Al heel snel stond het kalf op haar pootjes. In het filmpje van de geboorte is te zien hoe Yindee met haar bal aan komt, haar favoriete speelgoed. Dit deed ze ook toen Mumba pasgeboren was. (Foto).
Het blijkt een meisje, een koetje; de verzorgers noemen haar Sanuk. Dat is Thais voor 'plezierig' en 'gezellig'. Voor Thong Thai is dit haar vierde kalf, na Yindee (2005), een te vroeg geboren bulletje, wat het niet gehaald heeft, in 2009 en Mumba (2011).
Yindee heeft inmiddels de leeftijd al om zelf een kalfje te krijgen, maar het is nog niet gelukt. Nu kan ze gelukkig wel moederen over haar kleine halfzusje. En fijn samen met de bal spelen. Voor zo'n klein olifantje als Sanuk, ze was 9 dagen oud toen ik deze foto's maakte, is ze al heel eigenwijs. Ze klimt al een beetje, oefent met haar slurfje en pakt zelfs al takjes vast.

Alles nalezen over de geboorte van Mumba? Bekijk deze blog. Mijn eerste bezoek aan Mumba: bekijk de foto's. Meer weten over Sanuk? Lees alles op de Artis-website.

7 opmerkingen:

 1. Hoi Jenny,
  Fantastische foto's van dit mooie jong.
  Altijd leuk dat er kleintjes komen en helaas gebeurt het ook dat ze het uiteindelijk niet halen. Heel triest, maar zo is het leven helaas.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi geschreven lieverd, zeker met al het beeld materiaal erbij����

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat lief! Ik heb echt nog nooit zo'n jong olifantje gezien.. Prachtige foto's! Bedankt voor het delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Jenny,
  wat een mooie foto's van dit kleine olifantje :-)))))))
  Ook de andere olifanten zijn erg leuk. Ik heb genoten van je foto's maar ook van het onwijs leuke filmpje.
  Lieve groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen

Hoe verder?

Het blijft zo lastig. Ik weet gewoon niet hoe ik verder wil met mijn blog. Maar eigenlijk ook niet hoe ik het nou moet doen met mijn foto...