Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

vrijdag 3 maart 2017

Nammie is mammie!


Op 14 februari om 23.44 uur is Indische neushoorn Namaste (26) bevallen van haar zevende spruit. Deze keer is de vader Gujarat, inmiddels weer naar Planckendael in België vertrokken. Het neushoornkalfje is een vrouwtje en ze maakt het heel goed. Het is een nieuwsgierig beestje.
De foto's heb ik gemaakt op 16 februari, het neushoorntje was goed en wel een dag op de wereld. Na de geboorte kon zij binnen 3 kwartier op haar pootjes staan. Terwijl moeder Namaste nog bij moest komen liep zij al rondjes door het verblijf! Het is een miniatuur-versie van haar mama, alleen is ze nog meer roze.
Om net zo groot te worden moet het neushoornmeisje vaak bij haar moeder drinken en dat doet ze! Namaste heeft eerder 4 zonen (Kai in 1998, Daan in 2000, Hugo in 2002 & Bertus in 2008) en 2 dochters (Sofie in 2005 & Zwatra  in 2012) gekregen. Ze is dus zeer ervaren en blijft rustig onder alle capriolen van de kleine meid.

Het kleine neushoorntje en haar moeder zijn ook te bewonderen op de webcams.

5 opmerkingen:

 1. Hoi Jenny,
  Grappige foto's van dit jonge neushoorntje.
  Ik vind ze zo geweldig wanneer ze nog zo klein zijn. Vooral als je zo'n ukkie buiten ziet rennen. Echt super om te zien.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Jenny,
  in het filmpje zie pas goed hoe klein het pasgeboren neushoorntje nog is :-)
  En net wat Marco zegt: Geweldig als je zo'n ukkie dan ziet rennen. Prachtige foto's.
  Veel groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah geweldig mooi Jenny! Wat is de natuur toch mooi geschapen! En geweldig dat je één dag na haar geboorte al in de dierentuin kon zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat lief, en zo klein! Prachtige beelden om van te blijven genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Neushoorns vind ik zulke bijzondere beesten! Zo lief dat kleintje!

  BeantwoordenVerwijderen

1000 reacties!

Het blijkt uiteindelijk een misverstand te zijn, maar ja, ik heb de collage al klaar, dus ik plaats 'm toch maar. Laatst zag ik dat de...