Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

vrijdag 14 april 2017

15e pasgeboren olifantje gezien!

De hoogste tijd om jullie voor te stellen aan het nieuwste olifantje van ons land: Yunha! Op 25 maart 2017 om 22.45 uur werd zij geboren in Dierenpark Amersfoort. Voor mij is dit alweer het 15e pasgeboren olifantje wat ik heb bezocht, na Faya (2010), Mong-Tine (2011), Mumba (2011), Shwe-Myarr (2011), Thura (2012), Kyan (2012), Thuya (2013), Nhi-Linh (2013), Radza Junior (2014), Ravi (2014), Qiyo (2015), Sunay (2015), Madiba (2016) en Sanuk (2016).

Zoals aan al het roze vast wel te zien is, betreft het een meisje, of te wel een koetje (want het is een olifantenkalf). Moeder Indra (1999) werd voor de 4e keer moeder; haar eerste redde het helaas niet, maar dochter Kina (09/11/2009) en zoon Kyan (01/11/2012) lopen nog steeds in de kudde. Vader Maurice (2001) heeft voor de allereerste keer voor een nakomeling gezorgd.
De geboorte zelf ging razendsnel (zoals meestal bij olifanten), de hele bevalling nam echter langer in beslag. De verzorgers dachten vrijdagnacht om 3 uur al dat het zou geboren worden, het duurde echter nog tot zaterdagavond 22.45 uur. Al snel heeft het jonge olifantje bij Indra gedronken en stapte het mee met de kudde. Zondagmiddag werd bekend gemaakt dat het om een vrouwtje gaat.
Maandag kon ik op kraambezoek gaan en werd volop vertederd door het kleine slurfje, zo schattig!! Ze woog ongeveer 70 kilo, maar elke dag komt er minstens een kilo bij, want een olifantendame weegt uiteindelijk zo'n 3000 kilo! Na een namenwedstrijd kwam als winnende naam 'YUNHA' uit de bus, omdat dit goed bij de namen Indra & Kina past. Zie hier meer.

Inmiddels ben ik nóg een keer bij Yunha geweest, ik hoop binnenkort een vervolg-logje te plaatsen.
Meer informatie & webcams: website Dierenpark Amersfoort.

4 opmerkingen:

  1. Wat lief! En zo ontzettend klein vergeleken bij zijn moeder.. Haast niet voor te stellen dat ze ook zo groot gaat worden.
    Mooie foto's heb je gemaakt. Het lijken me momenten die, ook de 15e keer, ontzettend mooi blijven om te zien en vast te leggen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Jenny,
    Wat leuk al die kleine olifantjes. Ja ja..er worden er flink wat geboren in de dierentuinen. Zo ontzettend leuk al die foto's en ook je filmpje is natuurlijk fantastisch om te zien.

    Ennuhh...niet teveel eitjes eten hoor...hihi...!! Fijne Pasen!!

    Groetjes, Marco

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat gezellig en lief en voor jouw een mooie ervaring telkens weer. Ben blij dat je dit geluk met ons wilt delen.
    Bij deze een gezellige 2e Paasdag en pas op met teveel eitje eten hahahahah.
    Groetjes Anja

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is ook echt een lieverdje ♥ ♥
    Ik zag hem op de tv en vond het zo leuk om die kleine temidden van alle familie te zien. Een leuke serie heb je ervan gemaakt en dit is dan ook echt super genieten :-)
    Heel veel groetjes, Helma

    BeantwoordenVerwijderen

Overstap naar andere website.

Vanwege de problemen met het invoegen van afbeeldingen, ben ik overgestapt naar: https://jennydierenfoto.wordpress.com/  Al heb ik in...