Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

zaterdag 22 juli 2017

De jongste van..

De gorilla groep van Diergaarde Blijdorp!
En dat is: kleine Thabo! Hij is geboren op 18 april 2015 en inmiddels dus 2 jaar. Er zijn momenten dat hij al heel stoer is (of doet) en momenten dat hij nog echt een kleintje is, dicht bij mama. Zijn naam betekent 'vreugde' en dat past echt goed bij hem. Hij is namelijk een vrolijk mannetje; én hij brengt vreugde als je naar hem kijkt!
Thabo is de zoon van Tamani en Bokito. Voor Tamani haar zesde kind, na de oudste, zoon Thomas & 4 dochters. Helaas leven er daarvan nog maar 2: Tuena, in Safaripark Beekse Bergen; en Tonka. Voor Bokito zijn tweede zoon, na 6 dochters. En dan is er natuurlijk nog zijn aangenomen zoon Nasibu. Tamani is 24 jaar en geboren in Apenheul; Bokito is 21 jaar en werd geboren in Berlijn.
Thabo heeft een neus in de vorm van een hart, ook op de eerste foto's die ik van hem maakte. Daar was hij slechts 2 dagen (zie rechtsonder in de collage). Hij vertedert vele bezoekers en mijn hart heeft hij al veroverd sinds die eerste keer!
Toen Thabo werd geboren was zijn 'grote' zus Tonka nog maar 2 jaar. Zij werd goed opgevangen door haar oudere zussen en papa Bokito. Zodra het van mama Tamani mocht begon Tonka te moederen over haar broertje. En natuurlijk ook met hem te spelen!
Spelen doet Thabo ook heel veel met zijn iets oudere halfbroertje, Aybo. Die is in december 2 jaar geworden. De jochies zijn dol op elkaar. Ze knuffelen, stoeien, gaan samen op ontdekking uit, rennen rondjes om papa Bokito en slingeren aan de touwen.

Laatst zag ik Thabo ook spelen met halfzus Ayba, die is 6. In het bovenstaande filmpje zijn daar de beelden van te zien.

6 opmerkingen:

 1. Hoi Jenny,
  Wat een leuke serie foto's!!
  Echt fantastisch. Super leuk!!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi uitgewerkt fotoverslag van deze apengroep. Prachtige collages heb je gemaakt Het bracht mij terug in de tijd (januari 2007) toen Aya en Tamani een baby hadden.
  Gr Jan W

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je raakt er niet op uitgekeken, super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een lieve foto's! Je hebt mooie collages gemaakt. Ik vind dit zulke lieve dieren om te zien, daar kan je uren naar blijven kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldige mooie foto's die mij erg hebben ontroerd. Fantastisch voor een apenfan.
  Groetjes van Jeffrey, zoon van Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hahahaha... geweldig "ik ben 2 jaar en verover harten".
  Prachtige serie foto's Jenny, en zo leuk ook zoals ze zijn gefootgrafeerd.
  Zoals je de teksten erin verweekt heb is ook al zo gaaf. Echt heel erg mooi.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen

Diergaarde Blijdorp: 21/03/2018.

 Daar hebben we kleine Mara weer. Wat een leukerdje is het toch! Mara en haar moeder Naima. Daar gaat ze, in volle vaart! Het kl...