Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

dinsdag 24 oktober 2017

De jongste van..

De chimpansees van Safaripark Beekse Bergen! 

En dat is het meisje Lily, op 13 juli 2015 geboren als dochter van Lenny & Wakili. Ook haar halfzus Marijke (1997) woont in dezelfde groep. Er zijn na Lily nog wel enkele geboortes geweest, maar helaas hebben die baby's het niet gered. Daardoor is Lily voorlopig echt de benjamin, de enige andere jonge chimpansee is Julian (2009). 
En Julian is Lily's grote vriend. Ze trekt heel veel naar hem toe en hij vindt dat wel wat. Zo mag ze meerijden op zijn rug en stoeien ze ook samen.
In Beekse Bergen zijn twee familiegroepen, vooraan in het park wonen Julian & Lily, middenin het park Jozi & Inosha. In dit filmpje is te zien hoe Lily bij het mannetje Daan schooit om eten ;)
De belangrijkste in het leven van Lily is toch zeker haar moeder Lenny. Een chimpansee heeft een lange kindertijd. Het eerste halfjaar klampte Lily zich aan de vacht van haar moeder vast, daarna zette ze haar eerste stapjes. Maar het merendeel van de tijd zat Lily bij haar moeder op de rug; en ook nu heeft ze daar haar veilige plekje. Tot een jaar of 7 slaapt een jonge chimpansee bij zijn moeder in het nest en eten ze samen.
Chimpansee kinderen zijn altijd actief en kunnen overal mee spelen..
Lily heeft nog een wit 'pluimpje' net boven haar billen. Zolang ze die heeft mag ze bijna alles, maar over een paar jaar zal het plukje haar langzaam verdwijnen.. En dan moet ze zich aan de regels van de groep houden. Ook al is Lily nog klein, ze is al wel een zelfstandig meisje. Ze klimt en klautert flink door zowel het binnen- als het buitenverblijf!

6 opmerkingen:

 1. Prachtige serie, Jenny. Ik vind de eerste foto helemaal top!!
  Ook hier weer een uitleg waar je u tegen zegt. Heel leerzaam.
  Gr Jan W

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Altijd zo'n lief gezicht; op de rug bij moeder chimpansee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een lieverdje! Prachtige foto's heb je gemaakt, zo mooi om te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeffrey, zoon van anja27 oktober 2017 om 19:56

  Je hebt mijn schooldag vannmorgen helemaal goed gemaakt met deze lieve aapjes, geweldig.

  Groetjes van de apenfan Jeffrey

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Jenny,
  Hier kun je toch uren naar kijken. Fantastische foto's!!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen

Hoe verder?

Het blijft zo lastig. Ik weet gewoon niet hoe ik verder wil met mijn blog. Maar eigenlijk ook niet hoe ik het nou moet doen met mijn foto...