Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

dinsdag 28 november 2017

Het eerste jaar van: olifantje Sanuk (1)

Ik ben wat laat, want Sanuk is op 16 oktober al 1 jaar geworden, maar het blijft toch altijd leuk om de beelden van een eerste levensjaar terug te zien. Zo gaan we in deze blog kijken naar het jonge Aziatische olifantje van Artis. Alles over haar geboorte vindt je HIER.
Sanuk woont samen met haar moeder Thong Thai en halfzus Yindee. Op 20 oktober mocht zij voor het eerst naar buiten, tijdens een regenbui schuilde ze onder de buik van haar moeder. Ook gedurende de rest van het eerste jaar zocht Sanuk vaak veiligheid bij Yindee en Thong Thai.
Op 1 november werd bekend gemaakt dat Sanuk 105 centimeter hoog was; en 160 kilo woog. Een zware baby. Sanuk wist al vrij snel behoorlijk raad met haar slurfje: ze speelde er mee met zand bijvoorbeeld. (Filmpje.) Ook pakte ze er een afgevallen blad mee op.
Sanuk is een ontzettend grappig en ondernemend olifantje. Ze speelde zo leuk met de rode bal, die minder zwaar is dan de zwarte ballen waar Yindee graag mee bezig is.
In dit filmpje beelden van de opgroeiende Sanuk. In december woog zij alweer 200 kilo, haar gewicht nam toe met zo'n 1,5 kilo per dag.
Ook in de winter is het meestal niet te koud voor de olifanten om een frisse slurf te halen. Volgens de verzorger: "Sanuk is weer anders dan haar halfzussen, ze is afwachtender en het lijkt er op dat ze iets beter naar haar moeder luistert."
In februari plaatste Artis bovenstaande leuke video van de kleine Sanuk in haar binnenbadje. Ook in de stal wist ze nog heen en weer te rennen en met haar bal te spelen.
Sanuk had een probleem: ze at zand. Daardoor moest ze steeds op stal blijven, zodat de verzorgers haar mest konden opvangen en onderzoeken. Was de uitslag goed, dan kon ze weer een poosje naar buiten. Daarom is na een tijdje de bodembedekking veranderd, met stukjes boomschors. (Filmpje).
Sanuk heeft opvallend veel haar, als ze ouder wordt zal het waarschijnlijker minder zichtbaar worden. Er 'slijten' ook haren, door ergens tegen aan te schuren bijvoorbeeld. Sanuk  lijkt wel een klein mammoetje! Onderstaand filmpje laat de laatste beelden zien in het oude olifantenverblijf, want er stond een grote verandering op stapel..

Hierbij besluit ik deze blog toch maar in twee stukken te verdelen. Anders ben ik zolang achter de schermen aan het werk ;) 


4 opmerkingen:

 1. Knappe serie, Jenny. Het lijkt inderdaad wel een mammoetje, wat een bontjas.
  In het filmpje met de bal zie je goed dat ze ook achterwaarts de controle over de bal heeft. Later zie je dat waarschijnlijk terug als ze volwassen is en zelf een kalf heeft. Ik heb genoten, op naar deel 2! Gr Jan W

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Jenny,
  Wat een fantastische foto's heb je van dit prachtige olifantje.
  Zo vertederend om dit soort jonge dieren te zien.
  Ja...en de tijd loopt door en een jaar is dan zo voorbij. Wel erg leuk hoor!!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige, mooi foto's en zo lief en vertederend. erg leuk gedaan en vooral dat je ons laat meegenieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie, lieve log. En al die collages, erg leuk gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen

Hoe verder?

Het blijft zo lastig. Ik weet gewoon niet hoe ik verder wil met mijn blog. Maar eigenlijk ook niet hoe ik het nou moet doen met mijn foto...