Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

donderdag 28 december 2017

Geboren in 2017 (3).

Vandaag gaan we het hebben over de jongste aanwinsten van Burgers Zoo in Arnhem! Verwacht geen compleet overzicht, ik heb niet alles precies op een rij, maar wel een groot deel.. Van met name de zoogdieren die er geboren werden in 2017!

Het was meteen raak; het kan zelfs de allereerste geboorte van 2017 in een dierentuin in Nederland zijn geweest.. Biggetjes bij de halsbandpekari's! Pekari's worden ook wel navelzwijnen genoemd en er worden in Burgers Zoo geregeld jongen geboren. Deze keer een zeugje & een beertje waar de hele groep voor zorgde.

Na 14 jaar werd er (ook al) op nieuwjaarsdag weer eens een ellips-waterbokje geboren. En op 16 januari kwam er nog eentje bij. (De foto's zijn van 18/01).

Elke geboorte van een aardvarkentje blijft bijzonder. Op 1 februari kwam er weer eentje ter wereld. In het begin zijn ze niet zichtbaar, alleen via beelden van de verzorgers. Deze foto maakte ik in mei. Pasgeboren.
Ergens eind maart en ook midden april kwamen er kalfjes bij de bantengs bij. Deze wilde runderen hebben in het wild (AziĆ«) een strikte paartijd, in de dierentuin planten ze zich het hele jaar voort. 

Ook waren er in het voorjaar 2 biggetjes bij de wrattenzwijnen, 3 lammetjes bij de dikhoornschapen en zeker 3 rendiertjes.
Op 16 mei was er het geboortebericht van het derde veulen bij de Grant zebra's. Die dag was ik ook in Burgers' Zoo en heb het pasgeboren zebraatje gezien.
In juni werd gemeld dat er een nestje bij de goudjakhalzen was geboren (half mei.) Het bleken 5 jongen te zijn, die behoorlijk lang verscholen bleven in het door de ouders zelf gegraven hol.
Natuurlijk waren er nog meer vogels uit het ei gekropen, maar het viel niet mee om die te spotten. De flamingo's zijn echter heel goed te bekijken. In juli waren er 7 kuikens!
De vreugde was groot toen breedlipneushoorn Izala op 10 augustus het leven schonk aan een kerngezond kalf, dochter Wiesje.
Ergens in die maand werd er ook een aapje geboren. En enkele herten waren nieuwsgierig naar het nieuwe groepslid van de laponders.
Normaal gesproken vinden de geboortes bij de witbaardgnoe's altijd erg kort na elkaar plaats. Dit jaar besloot er eentje het anders te doen, in plaats van in juni beviel zij op 3 september..
Bij het nieuwe capibara-stelletje in de Bush kwam het eerste jong ter wereld op 5 april. Later in het jaar (begin oktober) werden er nog 2 'waterzwijntjes' geboren, 1 mannetje en 1 vrouwtje.
Ook bij de basterdgemsbokken was er in oktober familie uitbreiding. Eerder in het jaar waren er 2 nestjes stokstaartjes, waar ik helaas pas foto's van heb kunnen maken toen ze niet meer van de ouders te onderscheiden waren.

8 opmerkingen:

 1. Een prachtig logje heb je gemaakt! Lief al die babydieren om te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Jenny,
  Wat een mooie foto's van al deze jonge dieren. Er zijn er weer flink wat geboren dit jaar. Een mooi overzicht.
  Fijne jaarwisseling!!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een prachtige samenvatting van al die geboorten, Jenny. Mooi verwerkt in de verschillend collages, het zouden zo ansichtkaarten kunnen zijn. De foto van de neushoorns vind ik super, maar dat komt mogelijk omdat er in Blijdorp een zwarte neushoornbaby is geboren. Ik wens je een mooie jaarwisseling met familie en vrienden en veel geluk en gezondheid in het nieuwe jaar. Gr Jan W

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Jenny,
  wat een weelde om zoveel mooie en vrolijke dieren te zien in een blog.
  Prachtig overzicht van al het moois van het afgelopen jaar.
  Ik wil je ook bedanken voor je steun en ook voor het mooie berichtje in je eigen blog waarop je me ook hebt herdacht. Dank je wel.
  Fijne jaarwisseling.
  Lieve groet, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldige en mooie foto's zijn er te zien in deze blog. een heel leuk jaaroverzicht.
  Vanuit Rosmalen wens ik jouw wen je familie veel goeds, geluk en gezondheid toe. En veel fotoplezier, dat we nog lang van je site mogen genieten, want ja genieten is het bij jouw.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke jaarverslag foto's heb je gemaakt. Erg leuk gedaan met deze collage foto's bewerking gedaan. Geboortes is altijd leuk om mee te maken en vooral te zien.Fijne avond.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Helemaal met yova eens want dat je een dierenvriendin bent heb je bewezen in je mooie schrijven en prachtige video's en foto's. Graag ook deze blog ontmoet.
  Dank je wel ook voor je bezoek aan mijn blog. Wil je eens natuur lezen en meer, dan kan dit ook op mijn andere blogsite De mens en de natuur, https://catherinetine.blogspot.com deze beheer ik samen met een vriendin uit Belgiƫ maar wij zetten wel apart onze woorden, columns of gedichten. Let dus goed op de naam onder het schrijven want elke schrijfster verdiend haar eigen reactie.

  Ik ben een volger geworden van je blog .

  BeantwoordenVerwijderen

Hoe verder?

Het blijft zo lastig. Ik weet gewoon niet hoe ik verder wil met mijn blog. Maar eigenlijk ook niet hoe ik het nou moet doen met mijn foto...