Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

donderdag 14 december 2017

Het eerste jaar van olifantje Sanuk (deel 2).


Op 16 oktober werd het Aziatische olifantje Sanuk alweer 1 jaar. Ze woont samen met haar moeder Thong-Thai en halfzus Yindee in Artis. Dit is een terugblik op het tweede deel van Sanuk's eerste jaar. Voor het eerste deel, KLIK.


Er is 4 jaar aan het nieuwe olifantenverblijf gewerkt, maar het resultaat mag er zijn! Iedereen kon meedoen aan de campagne 'Geef het parkeerterrein aan de olifanten'. Zo heb ik bijvoorbeeld een gift gestort en diverse rolletjes washi-tape met olifantjes gekocht. Op 13 juni 2017 was het zover. De olifantenkoeien konden op verkenning uit! Hun nieuwe leefwereld is een enorme verbetering op wat ze hadden in het oude verblijf.

Op 23 juni zag ik de olifanten in Artis voor het eerst in hun nieuwe verblijf. Ze genoten!
Met klapperende oren, van opwinding, stapten de olifantendames het nieuwe verblijf binnen. Onder toeziend oog van pers en publiek 'rende het olifantenkalf diverse keren terug naar het binnenverblijf, op de voet gevolgd door moeder en zus'. Hierbij werd zichtbaar dat de band tussen een olifantenfamilie hecht is. Kleine Sanuk vond het erg spannend. 


Er is Amsterdams grachtenwater om in te zwemmen. De ontwerper vertelt dat het op het dieptepunt  4 meter diep is, en dat de olifanten "helemaal kunnen drijven en dan even gewichtloos zijn".  Kleine Sanuk vindt het grote zwembad nog steeds spannend en houdt het bij spetteren en pootje baden. Maar Yindee neemt graag een duik en gaat ook regelmatig kopje onder!
Er is ook een modderpoel in het verblijf. Daar is Sanuk vanaf het begin af gek op, lekker rollen en spelen! Ze gaat heel graag onder de douche, dan vormt zich ook een soort modderbad, waarin Sanuk zich ontzettend vermaakt. Kijk maar naar de beelden van 7 augustus:

Daar wordt toch iedereen blij van?
Sanuk groeit als eerste olifantenkalf op in dit verblijf. En dat gaat heel goed. Haar dagen zijn vol met ontdekken en spelen. Maar natuurlijk leert ze ook veel. Zoals controle krijgen over haar slurfje, daar water mee spuiten en vast voedsel mee oppakken en opeten. (Video met beelden van 25/8 & 6/9).
En op 16 oktober viert Sanuk alweer haar eerste verjaardag! Deze foto's zijn van 5 dagen daarvoor.
Ik vind Sanuk een heerlijk en grappig olifantje. Ze doet me soms denken aan haar halfzusje Mumba, maar ik denk dat ze iets minder ondeugend is ;) Wat ik wens is dat er een speelkameraadje komt voor Sanuk..3 opmerkingen:

 1. Hoi Jenny,
  Wat een leuke foto's. Het is altijd fantastisch om dit soort dieren zo klein te zien. Ik vind het speelse karakter dan ook erg leuk. Je ziet ze lekker rennen. Fantastisch.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weer een schitterende aflevering, Jenny. Ik blijf het knap vinden zoals jij dat iedere keer weer voor elkaar brengt. 'k Heb genoten van je filmpjes en de collages. Helemaal TOP!!
  Gr Jan W

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg mooie foto's. Lief zo'n klein olifantjes. Vooral bijzonder om ze dan ook naast haar o zo grote moeder te zien.

  BeantwoordenVerwijderen

Hoe verder?

Het blijft zo lastig. Ik weet gewoon niet hoe ik verder wil met mijn blog. Maar eigenlijk ook niet hoe ik het nou moet doen met mijn foto...