Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

donderdag 8 mei 2014

Koningsdag 2014 (1)

Het complete verslag van de aanwezigheid van de prinsesjes!

De prinsesjes zijn er bij! Wat een verrassing!! Ze stappen uit de auto en koningin Máxima loopt naar haar dochters toe en pakt Ariane bij de hand. Koning Willem-Alexander steekt zijn hand uit en Amalia pakt hem en loopt een klein stukje mee. Dan moet ze alweer los laten omdat er handen moeten worden geschud, de drie prinsesjes doen dat keurig. Vervolgens worden ze verwelkomd door de familie. Prinses Laurentien geeft nog snel een knuffel aan Ariane en dan geven prins Constantijn, prinses Margriet en ook prof. Mr. Pieter haar een zacht duwtje, zodat ze de goede richting op gaat, achter haar zusjes aan. Koning Willem-Alexander legt zijn hand op Alexia’s schouder, terwijl ze toekijkt hoe haar moeder een corsage krijgt. Dan neemt die Alexia mee, terwijl Amalia en Ariane met de koning mee lopen en het gezin bij elkaar gaat staan. 

Ariane strijkt met een automatische reactie haar haartjes achter haar oor, die zitten namelijk al met een haarband netjes vast. Heel ‘prinsesselijk’ legt prinses Amalia haar handen over elkaar voor haar middel. Prinses Alexia zwaait alvast. Er blijken ook corsages te zijn voor de prinsesjes, ze krijgen er ieder eentje om hun pols. Ariane bekijkt ‘m eens goed en voelt er wat onwennig aan. Na het luisteren naar het lied dat veel kinderen zingen loopt het gezelschap verder. Amalia applaudisseert even, maar Alexia klapt behoorlijk lang in haar handen. Amalia zwaait met haar arm hoog in de lucht, zelfverzekerd, haar zwaai lijkt op die van haar vader. Alexia wuift snel met haar hand, meer zoals haar moeder. Er staat een rijtje mensen van het college klaar waar de prinsesjes keurig een hand aan geven. Prinses Alexia begroet hen, zonder een spoor van verlegenheid. Daarna schuift ze haar corsage goed en ruikt er aan.
 
Als ze weer verder lopen zwaait ook Ariane, Alexia houdt maar gewoon haar hand omhoog. Amalia en Alexia lopen voorop, tot ze terug geroepen worden: “Meisjes!” Even blijven ze staan, maar als hun vader wenkt gaan ze snel terug. Alexia op een holletje, Amalia er rustig achteraan. Ze bekijken een schilderij en daarna komen ze bij een demonstratie over het veen waaraan Amstelveen zijn naam dankt. De meisjes kijken geïnteresseerd toe. Er tegenover is er een organisatie die de natuur promoot. Prinses Alexia houdt een ei vast, ze laat het lachend wat ronddraaien om goed te voelen hoe dat ‘voelt’ en geeft het dan terug. Even verderop zijn er schooltuinen nagemaakt en mogen de prinsesjes ook zaaien. Amalia is als eerste klaar en loopt vast met haar moeder mee om te kijken naar wat jongens die heksenbezems aan het maken zijn. 

Koning Willem-Alexander kijkt ondertussen naar zijn jongste dochters. “Is het gelukt meisjes?” Vol ijver zijn ze bezig, tot dat hij zegt: “Kom, zij maken het af, oké?” Bij een wedstrijdje ballonnen opblazen en knappen door op een varken te ‘rijden’ kijkt prinses Amalia toe en klapt in haar handen. Als de meisjes gevraagd wordt of ze het ook willen doen, schudden ze hun hoofd. Ariane loopt dicht tegen haar vader aan gedrukt verder. Als er aan een wiel gedraaid moet worden bij het touw slaan loopt Amalia daar nieuwsgierig op af. De waarnemend burgemeester houdt een oogje in het zeil terwijl Amalia draait. Alexia loopt stralend verder aan haar moeders hand naar een oud schip, waar het gezin even voor gaat staan poseren. Ariane lijkt een beetje verlegen onder alle aandacht en kruipt tegen koningin Máxima aan. Amalia staat heel ontspannen op zichzelf en aan Alexia’s gulle lach is te zien dat zij zich ook wel op haar gemak voelt. 

Als Máxima een paar zelfgemaakte oranje ‘rozetten’ voor zich houdt licht het gezicht van Ariane op. De koningin geeft Alexia en Ariane ieder zo’n kleurig, Amalia heeft er al eentje. Ariane bekijkt die van haar uitvoerig. Er wordt “Amalia!” geroepen, de prinses van Oranje zwaait bereidwillig nog een keertje extra die kant uit. Dan is er een quiz waarbij foto’s van de Oranjes  en scouting bij het juiste jaartal moeten worden geplakt. Nog niet zo makkelijk merken de koning en koningin, die een poging wagen. Alexia merkt op: “Dat weet ik niet.” Als ze weer verder lopen heeft de koning even een onderonsje met zijn oudste dochter. Geïnteresseerd volgen Amalia en Alexia hoe touwknopen worden voorgedaan. Ze praten ook enthousiast tegen de mannen die het laten zien. 
Meisjes van de leeftijd van de prinsesjes maken een foto van Amalia, Alexia en Ariane. “Kom maar meisjes,” zegt de koningin, alsof ze hen wil beschermen. Toch blijven ze nog even staan, “heel simpel” eindigt de koning zijn gesprek. “Waarooomm??”reageert Amalia op luide toon, “Doen we het niet na?” Als Willem-Alexander merkt dat Alexia heel dicht naast hem loopt neemt hij haar bij de hand. Amalia geeft intussen antwoord op vragen uit het publiek. Ariane blijft dichtbij Máxima, Alexia wil eigenlijk bij haar vader blijven, maar die is afgeleid door mensen die een vechtsport demonstreren. Daarom voegt ze zich bij haar zusjes en moeder. Die laat haar kracht zien door een plankje door midden te slaan, natuurlijk applaudisseren de prinsesjes hard voor haar. 

Dit verslag heb ik geschreven op basis van de NOS uitzending van Koningsdag. Alle screenshots zijn ook van de NOS. De foto's in de onderste 2 collages zijn gemaakt door Gerrianne. Niet overnemen zonder haar toestemming. Bekijk al haar foto's HIER.

Binnenkort volgt deel 2 (en dit keer écht, want ik heb nog meer foto's die ik mag gebruiken!)

6 opmerkingen:

 1. Wat een leuk uitgebreid verslag over de prinsesjes! Je hebt hen echt heel goed geobserveerd, zoals het zwaaien van Amalia wat overeenkomt met haar vader.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Jenny,
  Wat een ontzettend mooi verslag heb je gemaakt van deze mooie en zeer geslaagde koningsdag. Prachtige foto's heb je er ook bij gezet.
  Leuk ook dat je die andere foto's van Gerrianne mocht gebruiken. Lijkt me ook echt ontzettend leuk om het koningspaar in het echt zo met hun kids voorbij te zien komen.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke blog heb je er van gemaakt zeg en leuk dat je er de link naar mijn andere foto's bij zet. bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi verslag! Leuk dat de drie prinsesjes er ook bij waren!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. beetje laat, maar ik wil toch nog even zeggen dat je er een superleuke log van hebt gemaakt! Super!

  BeantwoordenVerwijderen

Overstap naar andere website.

Vanwege de problemen met het invoegen van afbeeldingen, ben ik overgestapt naar: https://jennydierenfoto.wordpress.com/  Al heb ik in...