Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

dinsdag 7 november 2017

Vriend van Blijdorp (3)

Vrienden van Blijdorp en.. prijzen!

In de afgelopen jaren mocht ik tweemaal een prijs in ontvangst nemen van de Vrienden van Blijdorp. De eerste keer ging het om de slagzin die ik gemaakt had met de oplossing van de Jubileum Speurtocht. 
"Blijdorp heeft Vrienden... en dat niet voor niets, want met de Vrienden bereiken we iets!"
Ik weet niet meer wat ik allemaal van de cadeaubonnen gekocht heb, maar volgens mij zo en zo 2 keer een jaarkalender. 

De tweede keer was er een namenwedstrijd. Diergaarde Blijdorp opende in november 2015 een nieuw verblijf voor rode panda's met dank aan de Vrienden.


Er waren enkele eisen waaraan voldaan moest worden: 'De twee namen moeten bij de kleine panda’s passen. Het zijn Aziatische dieren en de namen moeten dan ook in die lijn liggen.' Ik had op internet gezocht, eerst naar waar de kleine panda's voorkwamen, vervolgens kwam ik deze zin tegen op Wikipedia: 'De naam Himalaya stamt uit het Sanskriet en is een samenvoeging van de woorden hima (sneeuw) en layas (woonplaats): letterlijk: "woonplaats in de sneeuw"..' Vervolgens vond ik ook een Tibetaanse namenlijst, tussen vele bijna onuitspreekbare namen vond ik een toepasselijke. Gawa!
Bovenstaand gedeelte komt uit een eerdere blog. 
Zoals te lezen is in de mailwisseling kon ik niet aanwezig zijn bij de opening, omdat die op zondag was. Dat werd gerespecteerd, maar ik bleef toch winnaar. Dat leverde me ook nog een hele schattige rode panda knuffel op!
Dit is Gawa, de eerste nazaat van het stelletje Yukiko & Hima. Hij werd geboren in juni 2015 maar liet zich pas aan het begin van de herfst goed zien. Deze foto is van 5/10/2015.

Gawa woont tegenwoordig in Dudley Zoo (Engeland). Hij viel van alle opwinding uit de boom tijdens de allereerste ontmoeting met zijn soortgenootje, Yasmin. Maar verder ging de introductie volgens zijn verzorger fantastisch. Gawa verkende het hele verblijf en zijn favoriete eten bleek appel te zijn. Hij heeft een 'lovely' karakter.

En dit is Hima. Een rode panda die erg bekend werd door zijn ontsnapping, een week nadat hij in het nieuwe verblijf kwam. In eerste instantie werd het treinverkeer stilgelegd omdat het dier op de rails gespot werd; (achteraf bleek dit een hond te zijn geweest). Een speciaal Twitter account zorgde voor veel hilariteit (en als je zoekt op Google vindt je veel leuke 'koppen'.) Na een zoekactie van verzorgers en politie werd hij gevonden vlakbij zijn verblijf, in een boom.

Afgelopen 22 februari waren enkele bamboetakken tegen de muur gewaaid en wist Hima opnieuw te ontsnappen. Deze keer ging ook Yukiko mee. Enige uren hadden ze de vrijheid, maar ze waren nog op het terrein van de Diergaarde. Ervaring leert dat de rode panda's meestal in de buurt blijven.
Tenslotte, ook dit jaar zijn er rode panda's geboren. Dit keer 2 vrouwtjes die de namen Inêz & Vanda hebben gekregen. Vader Hima houdt zich helemaal afzijdig van de rest. Terwijl de jongen caperiolen uithalen, ligt hij hoog in de boom te slapen... 

7 opmerkingen:

 1. Wat een mooi verslag weer. Goed zoals je alles bijhoudt en in een blog weet te verwerken. Top! Van de week heb ik nog een leuk filmpje over de Rode Panda's gezien op Youtube.(Gemaakt door Diruam). Gr Jan W

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt leuk en bijzonder dat jouw ingezonden namen gewonnen hadden! Zo zijn Gawa en Hima voor altijd ook een beetje jouw 'kinderen'!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie foto's van de panda's! Mooie dieren zijn het ook.
  Geweldig leuk dat de panda's ook jouw verzonnen namen hebben gekregen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Jenny,
  Maar dat is super dat die rode panda's jouw bedachte namen hebben gekregen. Leuk dat je daar ook nog eens die cadeaubonnen voor hebt gehad.
  Lijkt me wel een eer hoor!!! Erg leuk!!!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 5. rode panda 's zijn leuke dieren ....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie namen en nog mooier dat er ook enkele naar jouw verzonnen namen zijn genoemd. Keurig verslagje

  BeantwoordenVerwijderen

Overstap naar andere website.

Vanwege de problemen met het invoegen van afbeeldingen, ben ik overgestapt naar: https://jennydierenfoto.wordpress.com/  Al heb ik in...