Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

vrijdag 15 juni 2018

Artis (19/03/2018).

 Alsof Bembosi (31/05/2011)  een kusje zit te blazen :)
Eindelijk heb ik iets meer dan een glimp van kleine Yangha (29/10/2016) gezien. Zij werd verstoten door haar moeder en kwam vanuit Hannover naar Artis om haar daar in de groep te introduceren. (Lees meer over haar.)
 Gorilla Shambe (6,5) met zijn broertje Shae (2).
Het jongste gorilla-jochie van ons land weet altijd de show te stelen.. Shae is bovendien een echt speelkameraadje voor Yanga!
Akili is een hele goede vader, hij speelt ook graag met zijn zonen. Juist vanwege zijn kwaliteiten is de keuze op Artis gevallen om het daar te proberen met Yanga.
 De belangrijkste man van de mandrillen met zijn prachtige kleurrijke neus.
 Nog wat slaperig bekijkt de rode panda alles van af een veilige hoge plaats.
Een gekapte iep, daar weten de olifanten wel raad mee! Thong Thai is er nog druk mee bezig. (Video Artis).
Vanwege de kou mogen de olifanten zelf beslissen of ze in de warme stal of op het beschutte perk staan. Yindee en kleine Sanuk vinden het wel lekker in het zonnetje, ook hun moeder heeft besloten weer naar buiten te gaan.
 Dit is slingeraap Switi, die kwam gezellig even een kijkje nemen. Ik vind het heel mooi dat deze apen de vaste bezoekers herkennen.
Hier zien we Priya (01/11/2016) met haar moeder Shana en vader Mikey. Doordat Priya ziek was heeft ze een tijd apart moeten zitten van haar familie.
In die tijd is een knuffelbeer heel belangrijk geweest voor het kleine slingeraapje. Het was prachtig om te zien dat moeder Shana na Priya ook haar knuffel vlooide.

Familie goudwanggibbon. Huyen en zijn jongere broertje vermaken zich altijd wel.
De apenstreken van die dag..
Afrikaanse leeuw Caesar, een paar maanden voor zijn 20e verjaardag. Al is hij oud, hij blijft prachtig.
 Chimpansee kleuter Ajani, met zijn olijke snuit.
En zijn moeder, Amber.
 Jaguar Rica.
 De palmbomen waren ingepakt als bescherming tegen de vorst.
Maar, de lente kwam er ook aan..

3 opmerkingen:

 1. Hoi Jenny,
  Grappige foto's. Mooi die gorilla's. Ook die panter is mooi zo om het hoekje van die boom.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat erg toen gorilla verstoten was geweest. Maar gelukkig konden kameraadjes vinden. Dat is goed gelukt. Wat maakt mooie foto's van deze dieren. Leuk filmpje van apen streken. Apen streken kunnen echt leuk om te kijken. Leeuw ligt te luieren in de zonnetje. Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Jenny,
  dit zijn weer hele leuke foto's. Ook je teksten erbij kan ik altijd waarderen. Je openingsfoto vind ik erg leuk zo met die tuitende mond van de gorilla. Jammer om te lezen dat die kleine verstoten werd. De kleine olifantjes zijn ook weer erg mooi en leuk om te zien.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen

Overstap naar andere website.

Vanwege de problemen met het invoegen van afbeeldingen, ben ik overgestapt naar: https://jennydierenfoto.wordpress.com/  Al heb ik in...