Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

woensdag 16 mei 2012

Leeuwtje Kianga (Deel 1)

Op 14 mei 2011 werd er voor het eerst in zes jaar weer een leeuwenwelpje geboren in Artis. Zij kreeg de naam Kianga en is de afgelopen week dus één jaar geworden. In korte tijd is zij uitgegroeid van een welpje naar een jongvolwassen leeuwin. Ik wil hier door middel van een foto terugblik aandacht aan besteden.

Het schattige welpje is hier pas anderhalve maand oud. Net als poesjes worden leeuwenwelpjes blind en doof geboren en kunnen zij de eerste weken niets anders als drinken en slapen. Al op 16 mei konden bezoekers van haar genieten via beelden op de monitor. Eerste beelden.

Het leeuwtje krijgt de mooie naam 'Kianga' en dat betekent 'Zonneschijn.' Zodra ze wat kan lopen volgt ze haar moeder Ti-Cuna ook in het buitenverblijf, een extra 'hok' met tralies er voor. Ik heb er filmpjes van gemaakt toen ik haar voor het eerst 'buiten' zag.

Deze foto's zijn afkomstig van de Facebook van Artis. Op 18 juli mocht Kianga voor het eerst op het Kerberterras spelen. In de week daarvoor had ze al kennis gemaakt met de andere leeuwen, haar vader Ceasar en 'tante' Arusha. Video.  In het weekend van 23/24 juli werd Kianga gewogen en ze woog toen 7,2 kilo. Een volwassen leeuwin weegt ongeveer 130 kilo.

Op 27 juli ben ik weer op bezoek geweest bij de leeuwen. Kianga stelde absoluut niet teleur! Wat een dotje! Ze was volop aan het ontdekken en spelen. Op deze leeftijd, 2 maanden, at Kianga al kleine stukjes vlees maar dronk ook nog bij moeder Ti-Cuna. Dit doet een leeuwenwelp tot max. 10 maanden.

Kianga liep wat moeilijk deze dag, waarschijnlijk had ze zich bezeerd tijdens het spelen.  Binnenkort volgt het tweede deel van Kianga's eerste levensjaar.

4 opmerkingen:

  1. Wat zijn die beesten toch mooi. Leuke stoere foto's van kleine Kianga!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie foto's! Ik ben weer begonnen met loggen! Kom je weer op m'n site kijken en reageren?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. leuk gedaan, flimpjes zijn ook super goeddddd...

    BeantwoordenVerwijderen

Dierenrijk (06/04/2018).

Op 6 april ben ik weer eens op olifanten-kraamvisite geweest. Htoo Yin Aye beviel op 27 maart van een kerngezonde dochter.  Wel veel eerde...