Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

dinsdag 8 oktober 2013

Kinderfeest op de bruiloft van prins Jaime..

In deze blog maak ik gebruik van de schitterende foto's die Jannemieke van RoyaltyPictures afgelopen zaterdag, 5 oktober, heeft gemaakt. Bovenstaande collage laat de jongste Oranjes zien. Drie bruidsmeisjes: Paola, Julia en gravin Zaria.. Dan in de rij daaronder Eliane, gravin Luana en prinses Ariane. Onderaan met de klok mee: Magali, Emma, kroonprinses Amalia en prinses Alexia. En dat zijn nog niet eens alle aanwezige Royalkinderen, ook de gravinnen Eloise en Leonore en hun broertje, graaf Claus-Casimir waren er.
 Het laatste koninklijke huwelijk voorlopig, van de kleinkinderen van koningin Juliana en prins Bernhard zijn alleen Nicolás en Juliana Guillermo nog niet getrouwd. Zij hebben geen titel, maar zijn natuurlijk wel lid van de koninklijke familie. Prins Jaime de Bourbon de Parme behoort bij de Nederlandse adel, afstammend van het vorstenhuis Bourbon-Parma. Hij is de tweede zoon van prinses Irene en tweelingbroer van prinses Margarita. Jaime is oom van zijn nichtjes Julia, Paola en Luisa. Daarnaast is hij peetvader van gravin Zaria, het jongste dochtertje van prins Friso en prinses Mabel. Op 3 oktober zijn prins Jaime en Viktória Cservenyák voor de wet getrouwd in Wijk bij Duurstede, 2 dagen later is de kerkelijke inzegening van hun huwelijk in Apeldoorn. Het is vanaf nu prinses Viktória..
 Het koninklijk gezin was ook aanwezig bij de plechtigheid. We zagen de drie prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane in identieke outfitjes, met een hippe haarband in de lange blonde haren. De jurkjes met bloemenprint en een strik in de taille zijn van Pili Carrera, die ook de gele jurkjes van bij de abdicatie leverde. Toen de meisjes aankwamen hadden zij er een vestje op, na de dienst had alleen Ariaantje die nog aan. Prinses Amalia (in december hoopt zij alweer 10 te worden) is echt een grote meid aan het worden, zelfstandig en spontaan. Prinses Alexia (8) bleef het langste staan poseren voor de fotografen, ze blijft een klein beetje verlegen, maar haar vrolijkheid overwint. En prinses Ariane (6) is al haast net zo lang als Alexia. Ze stond wat bedenkelijk te kijken (volgens mij is ze een tikkeltje eigenwijs, haha) terwijl ze toch mee zwaaide toen de rest van het gezin het ook deed..
Ook het gezin van prins Constantijn was compleet. De oudste, gravin Eloise, is een jongedame van 11 jaar. Ze had een chique zwart vestje aan, een wit zwart geblokt rokje en een corsage in het haar. De vrolijkheid spatte van Eloise af, ook had ze even een onderonsje met haar vader. Graaf Claus-Casimir, de enige kleinzoon van prinses Beatrix is ondertussen alweer 9 jaar. Met een deftig pak en een stropdas zag hij er uit om door een ringetje te halen! Met plezier zwaaide hij naar het publiek. De jongste is de 7 jarige Leonore. Ze had twee staarten in haar hele lichte haren, veilig bij haar familie is ze gelukkig niet meer zo verlegen als ze vroeger weleens was.
Drie van Vollenhoven meisjes stalen de show. We zien hen niet zo vaak, dus het is wel erg leuk dat Emma, Magali en Eliane ook naar de bruiloft kwamen. Emma, de dochter van prins Pieter-Christiaan en prinses Anita, hoopt 28 november haar 7e verjaardag te vieren, haar broertje Pieter wordt in dezelfde maand alweer 5. Helaas was hij er niet bij.. Maar aan de andere kant had Emma haar papa en mama nu voor zichzelf. Het blonde meisje had een felroze haarband in met een grote bloem, bijpassend bij haar roze jurkje. En een kleurige zelfgemaakte kralenketting staat Emma prachtig! Emma is een beetje een verlegen meisje, haar nichtje Magali lijkt minder moeite te hebben met alle aandacht! Magali mag morgen (9 oktober) 6 kaarsjes uitblazen. Ze is in de afgelopen tijd flink gegroeid en net als Emma aan het wisselen. De krullen zijn bijna verdwenen uit haar lange haren. Zusje Eliane (4) vond het allemaal wél spannend. Ik vind haar een heel ander meisje geworden. Wel een schatje om te zien! Ik herken de jurkjes van de zusjes, Magali herdraagt er eentje van haar nicht Isabella en Eliane heeft er eentje van haar zus aan.
Onder de bruidskinderen waren de twee nichtjes van prins Jaime, Julia en Paola, de dochtertjes van prinses Margarita en Tjalling ten Cate. De oudste, Julia, is 5 jaar; zij was eerder ook al bruidsmeisje bij het huwelijk van haar tante prinses Carolina. Maar nu was het ongetwijfeld veel échter voor haar. Kleine Paola (2 en half) volgde het voorbeeld van haar grote zus, aan de hand van haar mama stal het meisje de show! Julia had het prima naar haar zin, net als gravin Zaria, die ook bruidsmeisje was. Fijn om Zaria te zien genieten, na het grote verdriet rondom het verliezen van haar vader. Zaria is 7, haar zusje gravin Luana, 8. Zaria's verrichtingen werden gadegeslagen door haar trotse zus, moeder en oma. De bruidsmeisjes hadden een schitterende bloemenkrans in het gevlochten haar, ze droegen een wit jurkje met een grote gele strik. Ze hadden een wit rieten mandje in de hand.
En zo werd het een groot kinderfeest, de huwelijksplechtigheid van prins Jaime en prinses Viktória. En wie weet, wordt hun geluk in de toekomst gezegend met eén of meer kinderen van dit pasgetrouwde paar.. Volgende maand hoopt het tweede kindje van prins Carlos en prinses Annemarie geboren te worden, een broertje of zusje voor hun dochtertje van anderhalf, prinses Luisa. Dus de jongste generatie Oranjes groeit nog steeds door!!
Bedankt Jannemieke, dat ik je foto's mag gebruiken!! Video Blauw Bloed.

11 opmerkingen:

 1. Wat een leuke uitgebreide log heb je gemaakt met mooie collage's en super foto's. T was ook super leuk om de kids in het echt te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een super mooie foto's jannemieke! Jenny, ook jij hebt er een hele leuke log van gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie uitgebreide log!! Echt super!! En erg leuk dat er zoveel kinderen waren!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een hele leuke log Jenny! Ik had het nog niet gezien dat de jurkjes al eerder gedragen waren, wel kwamen ze bekend voor (Eliane en Magali). Die bruidskinderen waren ook schattig maar in je eerste collage staat Paola er niet bij! Alleen Julia 2 keer! Paola liep heel de tijd aan de hand van haar moeder. Ik vond dat Viktoria er echt mooi uitzag! En ook die kus! Jaime: 'nou vooruit dan maar' op aandringen van de pers. Ik vind Zaria er niet heel verlegen uitzien op de foto's. Luana kroop meer achter haar moeder weg, vond ik! Volgens mij had Carolina de jurk aan die ze ook tijdens haar eigen burgerlijke huwelijk droeg? Die ketting van Emma past er zeker goed bij, een leuk idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tja,... als ik naar die bovenste collage kijk zie ik wel 2 verschillende meisjes, ...(julia en paola). Altijd leuk (voor fans) om met zo 'n huwelijk bijna alle kinderen weer eens te zien....En gelukkig was het best lekker weer, want die bruidmeisjes waren best luchtig gekleed zo te zien :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk dat je de foto's mag gebruiken! De titel is echt passend! Want een kinderfeest was het zeker! Super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke log, super mooie foto's en collages!
  Het was een geweldige dag, en superleuk dat we alle kinderen weer gezien (op foto's dan ;-) hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk dat je al die foto's gekregen hebt. Mooie log heb je ervan gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hele leuke log met de foto´s van Jannemieke. Leuk beschreven hoe de kinderen er uit zagen.
  Top gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. leuk logje jenny! Hele mooie foto's, leuk dat je ze over mocht nemen..

  BeantwoordenVerwijderen

Overstap naar andere website.

Vanwege de problemen met het invoegen van afbeeldingen, ben ik overgestapt naar: https://jennydierenfoto.wordpress.com/  Al heb ik in...