Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

dinsdag 22 oktober 2013

Dierendag 2013 (2)

Dit blogje maakte ik op dierendag, omdat ik het niet af kreeg heb ik het nu pas geplaatst.
Wat dieren uit de dierentuinen die ik geregeld bezoek, binnenkort zal ik nog een vervolg maken. Daarin behandel ik dan weer andere dierenparken..

Het olifantje Nhi Linh in Diergaarde Blijdorp (Rotterdam) is nu bijna 2 maanden. Ze maakt het uitstekend, is een avontuurlijk en ondernemend olifantje. Na haar lastige start is moeder Trong Nhi een goede moeder gebleken. Op deze pagina kun je over haar avonturen lezen. Daarnaast zijn de olifanten ook te volgen via de webcams.

 Eveneens nog steeds in Blijdorp te bewonderen, ijsbeer Vicks! Hij speelt van jongs af aan erg graag met het publiek. Vicks duikt dan onder water en zwemt naar het raam, waar hij dan steeds opduikt.
Zeer binnenkort zal Vicks gaan vertrekken, mogelijk gaat zijn moeder Olinka dan in winterrust en heel misschien.. komen er broertjes of zusjes van Vicks!
 In Burgers Zoo in Arnhem zijn momenteel veel dierenbaby's te bewonderen. Zo is er de unieke gorillatweeling en zijn de tijgerwelpjes Lara & Janine vaak lekker aan het spelen in het grote buitenverblijf. Maar ook de jonge stokstaartjes, een klein hertje en girafje Daphne genieten van het najaarsweer!
 Het is heel leuk om de gorilla's van Burgers Zoo te volgen. Het vrouwtje N'Gayla werd op 13 juni 2013 moeder van een tweeling, wat bijna nooit voorkomt bij gorilla's. Tot nu toe is N'Gayla de enige gorilla in Europa die zélf voor haar zoontje N'Kato en dochtertje N'Hasa zorgt. Regelmatig mogen de andere (vaak jonge) vrouwtjes een poosje babysitten, zodat N'Gayla haar handen even een beetje vrijheeft. (Ze 'leent' dan eén baby uit.) Daarnaast kunnen zij dan ook oefenen met het zorgen voor een jong. De dierenverzorgers schrijven regelmatig een blog over het opgroeien van de gorillatweeling.
In de dierenwereld is de band tussen moeder en kind even zo bijzonder als bij de mensen. Bijvoorbeeld bij de apen, of het nu (linksboven) brillangoeren, (linksonder) gorilla's, (rechtsboven) goudwanggibbons of (rechtsonder) siamangs zijn.. bij moeder is er voeding, bij moeder is er veiligheid, bij moeder is er ruimte om zichzelf te ontwikkelen.. Mooi om te zien!
Het heeft behoorlijk veel tijd en moeite gekost voor ik de tijgertweeling goed voor mijn lens kreeg. Maar wat zijn ze mooi en schattig! Lara en Janine werden geboren in de nacht van 4 op 5 mei. Na een aantal weken in het kraamhok door te hebben gebracht mochten zij samen met hun moeder Jarum op verkenning in het grote buitenverblijf. Een tijdje daarna mocht ook vader Aryo kennismaken met zijn dochters. Nu spelen zij graag met elkaar maar ook met hun ouders stoeien de tijgerdametjes regelmatig!
Deze foto's zijn gemaakt op 1 oktober in Dierenpark Emmen. Bijzonder is de foto van olifant Radza met zijn zesjarige dochter Swe Zin. Dit was even voor sluitingstijd en heel kort voor zijn dood (diezelfde avond.)Vanwege ernstige botontstekingen aan zijn poten kon er niets anders gedaan worden dan hem in te laten slapen. Radza is 47 jaar geworden en hij was een hele bijzondere, vriendelijke en grote olifantenstier. Ik ging hem altijd graag opzoeken en zal hem missen.. vorig jaar maakte ik een blog over hem..
 
 In Dierenpark Amersfoort is het altijd weer fijn. Op 30 september maakte ik de foto's in bovenstaande en onderstaande collage. Naast bruine beren, chimpansees, leeuwen, tijgers, monniksparkieten, koereigers en Japanse makaken zijn er nog veel meer dieren te bewonderen.. Vooral bij de olifanten is altijd wat te beleven met de ondeugende Kina (2009) en haar ondernemende broertje Kyan (2012.) Zo spelen ze graag met water!

4 opmerkingen:

 1. Leuke foto 's .. die van Vicks is maf ! En babyaapjes zijn sweet !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt een prachtige dierendag vervolg-log! En wat bijzonder dat je zo vlak voor zijn dood Radza nog gezien had..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een geweldige dierendag log! Wat leuk al die babydieren! Wil je nog foto's hebben van mij, deze zomer in Ouwehand? Dan mail ik ze wel even!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuke en schattige foto's heb je gemaakt Jenny! Super log!

  BeantwoordenVerwijderen

Overstap naar andere website.

Vanwege de problemen met het invoegen van afbeeldingen, ben ik overgestapt naar: https://jennydierenfoto.wordpress.com/  Al heb ik in...