Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

dinsdag 12 november 2013

Zomer 2013 (3)

Koninklijke Puppy's in Noorwegen!

 En dit zijn ze dan.. De baby's van Labradoodle Milly Kakao, geboren op 15 juni en op de foto's bijna een maand oud. Het zijn er maar liefst 9.

De afgelopen zomer was een drukke tijd voor de Noorse kroonprins Haakon, kroonprinses Mette-Marit, Marius, prinses Ingrid Alexandra en prins Sverre Magnus. Er was namelijk gezinsuitbreiding! Hun hond Milly Kakao kreeg 9 puppy's.. wat natuurlijk voor de nodige opwinding zorgde.
Toen Milly Kakao in juni 2009 bij hen kwam wonen was zij zelf nog een pup van 4 maanden. Er werd een fotosessie gehouden met de speelse en baldadige Milly in de hoofdrol. We zagen toen een 5 jarige Ingrid spelen met de jonge Labradoodle. Inmiddels is Ingrid Alexandra 9 jaar, maar ze is duidelijk nog altijd een echte dierenvriend en dól op Milly en haar puppy's!
Een Labradoodle is een mengsel van twee soorten honden, een Labrador en een grote poedel. Labradoodles staan er om bekend dol op kinderen te zijn, het zijn echte familiehonden. Wel willen ze wandelen en lekker actief zijn. De donkerharige viervoeter Milly Kakao is dan ook een echte gezinshond. Op de Noorse Nationale Feestdag is zij ook van de partij tijdens het defilé. Het is fijn voor prins Sverre Magnus en prinses Ingrid Alexandra, als zij zich vervelen kunnen ze met de hond bezig zijn..

Op 10 juni maakt het Koninklijke Hof in een persbericht bekend dat 'De kroonprinselijke familie verheugd is te melden dat de familiehond Milly Kakao pups hoopt te krijgen. De puppy's worden verwacht op 14 juni en de familie is er enthousiast over.' Verdere bijzonderheden: Milly doet het goed, ze slaapt veel. Tijdens haar dracht was zij erg knuffelig. De vader van de pups is een buitengewoon knappe en elegante gentleman met de naam Snorri.

 Kroonprinses Mette-Marit laat haar volgers via Twitter mee genieten..

Op 15 juni is het zover. Milly bevalt van 9 puppy's. De eerste foto plaatst Mette-Marit op twitter, 'En toen waren het er 5!' Op de Facebook van het Koninklijk Huis van Noorwegen wordt een foto geplaatst, met als bijschrift: 'Momenteel zijn het er 7.' Uiteindelijk worden het er dus 9, zoals verwacht. De eerste paar dagen rusten zowel Milly als haar pups uit van de zware klus.

Als de familie op vakantie gaat naar Dvergsøya mag het hele hondengezin mee en komt de fotograaf op bezoek. Hij maakt heel veel foto's van de hondjes en het kroonprinselijk gezin.  De puppy's zijn dan 3 weken oud en beginnen heel levendig te worden. Maar natuurlijk kan er ook nog steeds heerlijk mee geknuffeld worden!
Eind augustus hebben alle pups een nieuw thuis gevonden, er blijft er eentje op Skaugum wonen, bij het Kroonprinselijk gezin.  De laatste foto's van de puppy's.

Foto's zijn gepubliceerd op 12 juli 2013, HIER te bekijken. © Veronica Melå / Utenfor Allfarvei AS / Det kongelige hoff.

7 opmerkingen:

 1. Hele schattige foto's! Je hebt er een leuke log van gemaakt!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk dat er zoveel foto's van zijn vrijgegeven! Het zal een dolle boel geweest zijn daar, met al die speelse puppies ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. vind - ik - leuk ! Mooie combinatie van twee hobby trouwens : dieren en koningshuis !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk dat je hier zo'n mooie uitgebreide log van gemaakt hebt! Echt zo schattig die puppies!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke uitgebreide log! Het zijn ook echt fantastische foto's geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Jenny,
  Wat een fantastische foto's!! Dat zijn veel puppies!!
  Wat zullen die mensen hun handen vol hebben gehad. Leuke foto's!!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen

Overstap naar andere website.

Vanwege de problemen met het invoegen van afbeeldingen, ben ik overgestapt naar: https://jennydierenfoto.wordpress.com/  Al heb ik in...