Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

woensdag 19 oktober 2011

Bezoekje aan de Diergaarde (2)

1 oktober 2011: De reis gaat verder. Als eerste komen we voorbij de prairiehondjes. Opeens spot één van de diertjes een grote roofvogel (van de Vrije Vlucht Voorstelling) die over komt vliegen. Meteen verstoppen ze zich onder de grond!

 De manenwolf laat zich niet altijd zien, vandaag hebben we geluk. Dit Zuid-Amerikaanse dier is meer familie van de vos dan van de wolf. Bij de vicuña's (de kleinste kameelachtigen) is er op 9 juni een jong vrouwtje geboren. Zij heeft de naam Ineke gekregen en is de eerste van haar soort die ooit in Blijdorp ter wereld kwam. Dan passeren we nog de wilde en tamme cavia verblijven; op de foto een jonge tamme cavia.

 Dit schattige kleine olifantje heet Faya, ze is hier veertien maanden jong. Op deze warmste oktoberdag ooit is er niets heerlijker dan lekker met water kledderen! Mama Bangka komt ook haar dorst lessen.

 Natuurlijk geldt ook hier: zo moeder, zo dochter. Bangka is zelf nog een jong vrouwtje en heeft zin om met het water te spelen! Als Faya er genoeg van heeft rolt ze zich eens lekker om in het zand. De olifanten trekken veel bekijks, met name natuurlijk de twee kleintjes: Tonya (2,5) en Faya!

 Binnen in Taman Indah leeft een bejaard paartje withandgibbons. Nico en de bijna blinde Saar zijn al járen bij elkaar en hebben heel wat jongen grootgebracht. Buiten geniet Indische Neushoorn Fanindra van het héérlijke herfstweer!!

 De familie Mongoolse renmuizen is afgelopen periode ook weer uitgebreid. Neushoorn Namaste, het vrouwtje, geniet in haar binnenverblijf van een heerlijk bad.

 Via de vosmangoesten komen we bij de Savanne. Daar lopen onder meer Chapman zebra's en grote koedoes. De laatste is een antilope uit oostelijk en zuidelijk Afrika; het duurt wel zes jaar voordat de hoorns van het mannetje hun volledige grote hebben bereikt! Ze zijn dan ook zeer indrukwekkend..

11 opmerkingen:

 1. leuke foto's zeg! Je hebt wel eens gezegd, van ik heb Maxima nog nooit gezien, nou een goede tip, op de dag dat je vrij bent ga je niet naar de dierentuin maar naar maxima! Maxima heeft vaak genoeg wat te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Jenny,
  Kijk dit vind ik nou leuk om ook eens van iemand anders, opnames uit mijn favoriete dierentuin te zien. Je hebt er hele mooie bij zitten, zoals de Prairiehondjes, die zijn zo geweldig om te fotograferen. Maar ook die manenwolf, die is mij tot op heden nog niet gelukt om op de foto te krijgen. Deze lopen altijd zo snel voorbij. Bij jouw is dit dus wel gelukt, tof!! En die kleine vosmangoest (die je boven de zebra's hebt) vind ik erg mooi geworden.
  Echt een hele leuke blog!! Fantastisch gedaan Jenny!!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je wel voor je reactie op onze site:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het namen raden van de kinderen is weer begonnen. Als eerste die van de baby van Victoria en Daniel. Ik zou het leuk vinden als je meedoet. Lichelle.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt voor je lieve reactie op mijn website! Hij is ook bij blogger gemaakt dus als ik je ergens mee kan helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige foto's Jenny! Ik ben al een poosje niet meer op je site geweest, maar ik zal weer wat vaker langskomen (: !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ah wat een schitterende foto's! De olifantenfamilie is zo lief!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk verslagje van de dierentuin. Er zitten hele leuke foto's tussen!

  BeantwoordenVerwijderen

Overstap naar andere website.

Vanwege de problemen met het invoegen van afbeeldingen, ben ik overgestapt naar: https://jennydierenfoto.wordpress.com/  Al heb ik in...