Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

zaterdag 26 augustus 2017

De jongste van..

De Aziatische olifanten van Diergaarde Blijdorp!
Dat ben ik, olifantje Sunay; en ik werd op 20 augustus 2015 geboren. Voor mijn moeder Bangka haar tweede kalf; voor vader Timber zijn eerste zoon (en derde spruit). Ik heb niet zoveel te maken met mijn stoere papa, die leeft vooral alleen. En ik maak nu nog deel uit van de kudde, maar als ik groter wordt treedt ik hopelijk in mijn vaders voetsporen.

Er zijn veel mensen die een compleet fotoarchief hebben van mijn eerste stapjes. Ik was gelijk een pittig ding en wilde zoveel mogelijk op ontdekkingstocht uit. Alleen dit mijn slurfje helemaal nog niets, die hing er maar slapjes bij.

Inmiddels ben ik niet alleen goed gegroeid, ik kan ook alles met mijn slurf wat de grote olifanten kunnen. Drinken, takken oppakken, hooi eten, omhoog doen (dat noemen ze 'saluut') en viespeuken.. Dan stop ik mijn slurf bij mijn mama in haar kont, want ik eet graag een beetje poep, en hoe verser hoe lekkerder. (Het is nog gezond voor me ook!)
Mijn allerbeste speelkameraadje is mijn halfzus Nhi Linh. Zij is 2 jaar ouder dan ik, maar omdat ik een bulletje ben, kan ik nu al merken dat ik sterker ben! We doen heel veel samen.
En ik kan het ook enorm goed vinden met mijn grote zus, Faya, van 7. Toen ik nog heel klein was beschermde ze mij vooral. Nu speel graag wilde spelletjes met Faya; zoals met onze billen tegen elkaar aan duwen.. Mijn stoottandjes zijn aan het groeien, en ik kan er al een beetje mee prikken, natuurlijk het liefst in de billen van Faya en Nhi Linh!
Dan zijn er nog 2 olifanten in onze kudde. Mijn oma Irma, zij is de moeder van mijn moeder. Vooral toen ik net geboren was paste oma heel veel op mij. Nu houdt ze nog steeds alles in de gaten, want oma is de baas! Tante Trong Nhi is ook de mama van Nhi Linh; ze is regelmatig voor een spelletje te porren! We houden ook veel van water; lekker douchen en zwemmen!
Mijn moeder en tante lijken veel op elkaar (en op foto's zijn ze soms moeilijk uit elkaar te houden), maar hier geef ik echt mijn tante een slurvenknuffel. 

10 opmerkingen:

 1. Mooie foto-/videoserie, Jenny. Complimenten!
  Geniet van het weekend. Gr Jan W

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fantastisch geschreven Jenny! En die foto's erbij maken het verhaal helemaal af. Zo is het net of ik het olifantje zie/hoor vertellen. Top gedaan!

  (En nee, ik had niet de kijkdoos gegeven)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke log. Prachtige foto's heb je gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Jenny,
  Fantastische beelden van deze olifanten.
  Altijd leuk om daar het schouwspel met zo'n kleintje te zien.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Jenny,
  wat heb je er weer prachtige foto's van gemaakt.
  En dat niet alleen want ook de manier waarop je je foto's laat zien is echt een compliment waard. Prachtig uiteengezet met geweldige mooi beelden van deze olifant en haar familie :-)
  Ik heb ervan genoten.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zelf heb ik eigenlijk niks met olifanten maar heb wel weer genoten van je foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke foto's van de olifanten!!! Erg schattig die kalfjes!!! De olifanten vind ik altijd zo leuk om te zien in de dierentuin!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Overstap naar andere website.

Vanwege de problemen met het invoegen van afbeeldingen, ben ik overgestapt naar: https://jennydierenfoto.wordpress.com/  Al heb ik in...