Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

woensdag 3 juli 2013

De eerste 8 jaar van prinses Alexia. (Deel 1)

Op zondag 26 juni 2005 werd om 14.41 uur 'een prachtige en gezonde wolk van een dochter' geboren in het Bronovo Ziekenhuis. Volgens de kinderarts liet het prinsesje 'luid en duidelijk' van haar aanwezigheid horen. Ze woog 3490 gram en was 50 cm lang. Toen ze nog maar net twee uur op de wereld was, presenteerde een trotse vader zijn dochtertje aan de pers. Later bleek dat zij daar enigzins onderkoeld van was geraakt. Op dinsdagochtend 28 juni deed Willem-Alexander aangifte van de geboorte van Alexia Juliana Marcela Laurentien. "Het is een grote eer dat Máxima erop stond onze dochter naar mij te vernoemen!" Hij vertelde verder dat het fantastisch ging met de baby, zij "drinkt veel meer dan normaal en slaapt al goed door.."
Haar eerste fotosessie had het prinsesje op 17 juli. Het kleine baby'tje deed wat ze toen alleen nog maar kon: slapen, geeuwen en huilen. Alexia werd gedoopt op 19 november in de Dorpskerk van Wassenaar. Het prinsesje keek wakker rond, toen ze een beetje begon te huilen deed Máxima snel een speentje in haar mondje. Even daarna doopte ds. Deodaat van der Boon haar met water uit de Jordaan en gaf Alexia geen kik. Daarna sprak hij: "Gezegend je mond, dat die lachen mag." Tijdens de woorden die nog volgden sputterde het prinsesje, tot ze mocht sabbelen op haar moeders vinger. Tot haar peetouders behoren onder meer prins Friso en prinses Mathilde.
 Amalia was lief voor haar zusje en gaf haar kusjes tijdens de eerste fotomomenten met prinses Alexia in Argentinië (december 2005) en Lech (februari 2006). Alexia liet het allemaal over zich heenkomen. In haar peuterjaren ontwikkelt ze zich tot een gevoelig meisje. Prinses Alexia is volgens haar moeder „meer een latino. Ze uit zich heftiger en kan soms exploderen. Ze lacht heel hard en huilt heel hard." Dit komt inderdaad zo over tijdens de fotosessies. De eerste keer in Tavernelle (juli 2006) moet mama Máxima alle gekke gezichten 'uit de kast halen' om Alexia aan het lachen te maken.. Maar als het prinsesje eenmaal vrolijk is, dan is ze het ook echt! Zoals we zien op de beelden gemaakt op de Eikenhorst in de zomer van 2006.. Alexia schatert het uit; al deinend op de arm van haar vader op de trampoline; als haar moeder rondjes om hen heen loopt, achter Amalia aan!
In Lech, op 11 februari 2007, was het prinsesje ontroostbaar.. Bij haar papa op de arm wilde ze "mammaaa" en even later viel ze met haar handjes in de koude sneeuw! Prinses Máxima kreeg haar niet stil, ze probeerde eerst in het Nederlands en daarna in het Spaans Alexia te sussen, de pers hielp zelfs mee door gekke geluiden te maken. Er worden eieren versierd op de Eikenhorst, Alexia kleurt niet het ei met haar stift.. maar de tafel! Daarna doet de kleine meid een leeuw na en holt ze op haar korte beentjes schaterlachend naar haar papa om die een high-five te geven..

Op haar 2e verjaardag was er ook een fotosessie. Na te zijn toegezongen mocht Alexia het kaarsje uit blazen en er verscheen een grote lach op haar gezicht. Ze wapperde de rook weg met haar handjes. Speciaal voor de foto's mocht de jarige nog eens blazen.. Amalia en Alexia werden helemaal blij van de taart, in een spervuur van klikkende en flitsende camera's prikte Alexia met een vorkje in haar stukje. "Torta," zei ze. Als ze haar vorkje in haar andere handje heeft gelegd lukt het haar om een hapje in haar mondje te stoppen..
In het gesprek na de fotosessie zegt Willem-Alexander dat de meisjes niet voorbereid worden op de ontmoeting met de pers; "Nee, want ze moeten gewoon zichzelf zijn. Je ziet wel een verschil tussen Alexia en Amalia wat dat betreft. Amalia is eigenlijk nog wat opener dan Alexia. Alexia is in het begin een beetje schuchter." Volgens Máxima zitten de meisjes 'heel lekker in hun vel,'hebben Amalia en Alexia een 'heel sterk karakter' en doen zij heel veel samen, het zijn echt 'hele goeie vriendinnen.'
 
 In Lech heeft prinses Alexia last van de kou en vloeien er weer tranen; maar in de zomer van 2008 zien we een vrolijk meisje, dat het vooral geweldig vind om gekke bekken naar de fotografen te trekken. En enthousiast, met het puntje van haar tongetje tussen haar lippen, tegen de Winnie de Poeh bal schopt. "Het zijn waterratten. Absoluut waterratten. Dus ze zwemmen allemaal als gekken. Ja, Ariane speelt gewoon in het water mee, maar Amalia en Alexia zwemmen zich helemaal gek. Vinden ze fantastisch." aldus een trotse vader. Alexia mistte Amalia, die sinds december naar school ging; en wilde ook naar school. Dus mocht het driejarige prinsesje naar de peuterspeelzaal!
Foto's: RVD; schreenshots van NOS & Blauw Bloed; RNW en Royalty Pictures.

10 opmerkingen:

 1. Wat een geweldig verhaal heb je gemaakt!! De collages zijn ook echt super!! Echt een leuk verhaal om door te lezen. Je hebt echt super veel talent om dat te doen, dat doe ik je nog niet na geloof ik;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie log! Met super mooie collages!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. super leuk gedaan joh!! een heel werk he, zon logje maken! Maar het resultaat mag er zijn! ook je tekst is heel knap gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke log! Leul om die foto's weer eens te zien!!
  Ook super leuke collages!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke uitgebreide log! Alexia blijft 'stiekem' toch wel m'n favoriet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een super leuke log! Geweldig hoe je over Alexia schrijft..!
  De collages zijn ook echt heel erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt weer een prachtige log! Je schrijft zo mooi over Alexia! En de collages zijn ook heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige, uitgebreide log heb je weer gemaakt! Hele mooie collages van een heel leuk meisje.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke log! Benieuwd naar het volgende deel!

  BeantwoordenVerwijderen

Riesje 4 jaar.

 We gaan het jaar door met poes Riesje, te beginnen met deze foto uit mei 2017. Riesje is bij ons geboren op 24/04/2014. Ze is de dochter ...