Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

zaterdag 21 november 2015

IJsbeertjes Akiak & Sura alweer 1 jaar.

 Op 22 november 2014 werden ze geboren, in het kraamhol in Ouwehands Dierenpark. Aanvankelijk een drieling, maar na 10 dagen werd bekend gemaakt dat er eentje het niet gehaald had. De overgebleven beertjes groeiden voorspoedig op.

 Samen met hun moeder Freedom mochten ze op 19 februari 2015 kennis gaan maken met de buitenlucht. Het duurde even voor ze durfden, maar toen werd het hele verblijf onderzocht. Dat maakte hongerig!
 Zulke jonge ijsbeertjes (nog geen 3 maanden) blijven bijzonder. Ze zien er ontzettend schattig uit! Helaas wordt de ijsbeer in het wild ernstig bedreigd door (onder meer) de klimaatverandering.

 Deze foto's zijn gemaakt op 25 september 2015, de jonge ijsberen zijn daar dus 10 maanden oud. Nu zijn ze alweer gegroeid natuurlijk. Eind juli werd het vermoeden wat de dierverzorgers al een tijd hadden bevestigd: het is een mannetje en een vrouwtje.

 Het mannetje heeft de naam Akiak gekregen, Inuit voor 'dapper'. Het vrouwtje heet Sura, Inuit voor 'nieuw leven.' Al snel was ook duidelijk aan de lichaamsbouw te zien dat Akiak groter wordt dan Sura.

 Af en toe komen de ijsberen voor de ramen langs gezwommen en zo kun je letterlijk 'Neus aan Neus met een ijsbeer' komen te staan.
 Moeder Freedom had een forel gevangen en daar wilden Akiak en Sura toch ook erg graag een stukje van hebben.. Helaas voor hen heeft Freedom het zelf opgegeten. En groot gelijk, want de twee jongen drinken voorlopig nog bij haar, dus wat extra's kan ze wel gebruiken!

Diverse filmpjes:
21 januari: IJsbeertjes stoeien in kraamhol.
28 februari: IJsbeertjes stoeien buiten.
26 maart: IJsbeertjes spelen.
30 april: Kennismaking met oma Huggies.
1 juni: In het oude verblijf.
28 augustus: Akiak & Sura lekker bezig.

5 opmerkingen:

 1. Hoi Jenny,
  Wat een mooie foto's!! En wat groeien ze hard zeg.
  Leuk ook om weer even foto's terug te zien toen ze nog zo klein waren. IJsberen blijven fantastische dieren.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke foto's en wat zijn ze gegroeid; mooi dat je deze momenten met ons wilt delen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vooral die foto's, waar ze in het water zwemmen zijn super grappig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat super schattig waren ze als kleintjes!

  BeantwoordenVerwijderen

Dierenrijk (06/04/2018).

Op 6 april ben ik weer eens op olifanten-kraamvisite geweest. Htoo Yin Aye beviel op 27 maart van een kerngezonde dochter.  Wel veel eerde...