Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

dinsdag 31 januari 2017

Cheeta-zesling!

In Burgers' Zoo in Arnhem is een zesling geboren bij de cheeta's. Al hoewel dit uitzonderlijk is heeft dezelfde moeder in 2014 ook voor 6 welpen gezorgd. Na hun geboorte op 14 september duurde het meer dan 3 maanden voor de kleintjes te zien waren voor het publiek. Op de foto het zestal met hun moeder Nadia, op 23 december 2016.

 De welpjes worden blind en vrij hulpeloos geboren. Ik denk dat hun ontwikkeling te vergelijken is met kittens van de huiskat. Ze zijn op de leeftijd van 5 weken ge├źnt tegen katten- en niesziekte en ontwormd. Ook is het geslacht bepaald: het zijn 4 vrouwtjes en 2 mannetjes, die de namen Luna, Milou, Mira, Moira, Job en Sjef hebben gekregen.

Na 6 weken was de tweede enting en ontworming, zodat de jongen preventief beschermd zijn. Al die tijd verbleven de cheeta-zesling en hun moeder achter de schermen. Maar op 20 december is het eindelijk zover en kan iedereen komen genieten van de speelse welpen!
Allereerste beelden zesling. 
Enting en ontworming met 5 weken.
Voor publiek te zien!


4 opmerkingen:

 1. Hoi Jenny,
  Dit vind ik echt fantastisch. Zo leuk om jonge jachtluipaardjes te zien.
  Zijn zulke prachtige dieren. Grappig met die bondkraagjes.
  Je hebt ze ook mooi zo bijelkaar kunnen fotograferen. Super!!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk! Ze zien er zo snoezig uit. Prachtige foto's heb je gemaakt, vooral de foto's waar de welpjes dicht tegen hun moeder aanzitten is erg lief.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ohhhhhh....... dit is echt heel leuk om te zien!!!!
  Dit zijn ook echt een van de mooiste katten die er zijn.
  Prachtige dieren en vooral die kleintjes zijn onwijs gaaf :-)

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen

Hoe verder?

Het blijft zo lastig. Ik weet gewoon niet hoe ik verder wil met mijn blog. Maar eigenlijk ook niet hoe ik het nou moet doen met mijn foto...