Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

vrijdag 13 januari 2017

Het eerste jaar van: gorilla Shae (1).

Op 21 januari 2015 werd er in Artis (Amsterdam) een gorilla geboren. Het is de derde zoon voor moeder Shindy en de zevende voor vader Akili. De gorillababy heeft een Afrikaanse naam gekregen, Shae, wat wil zeggen: "vertrouwd". Bij zijn geboorte woog hij ongeveer 1.750 gram (een mensenbaby gemiddeld 3.500 gram). De eerste keer dat ik bij Shae ging kijken was hij nog maar een week op de wereld.
  Om precies te zijn 8 dagen, maar al alert rondkijkend. Verder sliep hij veel. Een maand later was de kleine Shae alweer een stuk verder in zijn ontwikkeling. Hij dronk krachtig bij moeder Shindy en met zijn grote ogen was hij al aardig om zich heen aan het kijken.
Begin mei was Shae alweer een stuk gegroeid. Bij het naar buiten gaan droeg Shindy hem op haar arm, die hij stevig vast hield. Verder bleef hij nog tegen haar aan liggen..
Binnen was te zien dat hij in de achterliggende periode veel vorderingen had gemaakt. Hij kon zitten, wel hield mama Shindy dan nog zijn handje vast. Verder oefende hij met staan en mocht hij in het stro liggen. Shae is het jongste gorillaatje van Nederland, in 2015 werden Nala (januari, GaiaZoo) en Thabo (april, Blijdorp) geboren.
Wat kleine Shae ook erg goed kon was zijn tongetje uit steken! Daarnaast sabbelde hij wat op strootjes. Een gorilla-baby ontwikkelt zich veel sneller als een mensenbaby.
5 juli was dat wel heel duidelijk. Shae was toen 5 maanden en hij ging al helemaal alleen op avontuur. Een gorillababy leert al met 3 maanden kruipen en met 6 maanden lopen! Natuurlijk was hij ook nog veel bij z'n moeder te vinden.
Shae is een prachtig gorilla-jochie. Ik vind hem ook ontzettend schattig. Volgende week wordt hij alweer 1 jaar. Dan hoopt ook deel 2 van zijn eerste jaar online te komen.

8 opmerkingen:

 1. Hoi Jenny,
  Wat leuk om deze jonge gorilla zo te zien.
  Collage 5 en 6 vind ik erg leuk. Het zijn van die grappige en ondeugende beestjes.
  Bij zo'n verblijf kan je wel uren blijven kijken.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeffrey, zoon van Anja16 januari 2017 om 07:42

  Bedankt Jenny, mijn dag is weer helemaal goed. Ik zou het liefst thuis blijven van school om te blijven genieten van deze aapjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige foto's! En wat een schattig filmpje,daar kun je naar blijven kijken. Zo lief.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohhh.... zo ontzettend leuk zeg!!!
  Deze kleine is ook net een echte baby :-)))
  En wat heb je er mooie en leuke foto's van kunnen maken Jenny. Dat vind ik toch gaaf! Dit is echt wel genieten hoor.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig! Super leuk verslag en wat een mooie en leuk foto's! Super gaaf om zo kleine Shae te zien, en dat op de dag dat hij 3 jaar is geworden <3. lfs, lieke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve blog lieverd met leuke foto's erbij :) (kleine correctie het is zoon nr 8 omdat Dafina haar zoontje dood werd geboren) liefs xxx

  BeantwoordenVerwijderen

Overstap naar andere website.

Vanwege de problemen met het invoegen van afbeeldingen, ben ik overgestapt naar: https://jennydierenfoto.wordpress.com/  Al heb ik in...