Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

dinsdag 12 september 2017

Vriend van Blijdorp (1).

In het nieuwste nummer van Vriendennieuws, het lijfblad van de Vrienden van Blijdorp, start een nieuwe rubriek. Daarin worden vrienden geïnterviewd en ik mocht de spits afbijten. Naar aanleiding daarvan een serie. In dit deel mijn eerste ervaringen als vriend.

Op de website van de vereniging staat te lezen: "De Vrienden van Blijdorp ondersteunen de Diergaarde met geld en goede wil."

Opening van het nieuwe wasberenverblijf, 25 juni 2011.
Mijn allereerste opening, een verblijf waar we tot op de dag van vandaag plezier van hebben! Ik schreef een Verslag.

Inzending we
dstrijd herinneringen, 2013.
Aangezien ik pas in 2010 voor het eerst in Diergaarde Blijdorp kwam en eind dat jaar lid geworden ben van de Vrienden, heb ik geen herinneringen aan lang vervlogen tijden. Maar wel aan minder lang geleden gebeurtenissen! Op de collage enkele foto's die ik maakte bij de opening van het wasberenverblijf.

Vrienden van Blijdorp, ik hoor daarbij.

Ook al is het nog niet zo lang;

Blijdorp hoort bij mij!

Voor het sluiten van de Diergaarde ben ik niet bang.


Volgens mij zal dat niet gebeuren.

Daar steken de vrienden een stokje voor!

Niemand moet over onze tuin gaan zeuren.

De vernieuwingen gaan door.


Onverwachte ontmoetingen, steeds weer een bijzonder dier.

De planten en prachtige natuurlijke verblijven.

Voor de kinderen speel & ontdek plezier.

Onder water kijken zonder ook te drijven.
Eerste ALV: eerste paal de grond in voor Amazonica! (19/04/2012).

Maar veel moois zou niet zijn geweest.

Als de Vrienden hun schouders er niet onder hadden gezet.

Nu is het reden voor feest.

50 jaar lang hebben zij het al gered.

Iedereen kan zeggen wat hij wil:

Maar, de Vrienden maken hét verschil!

De eerste opening die ik bij woonde, was die van het wasberenverblijf. Vol spanning en gewapend met camera stond ik vooraan, om er niets van te missen. Eerst verschenen een vrolijke Marc Damen en Marcel Kreuger om de wasbeertjes te lokken, maar het duurde eventjes voor die hun verlegenheid hadden overwonnen. Uiteindelijk kwamen zij dan toch en veroverden hun nieuwe huis! Het is een stukje Blijdorp wat bij mij nog elk bezoek in smaak valt.

De eerste ledenvergadering die ik mee maakte was die van 2012. Vooral de gezelligheid en verbondenheid troffen mij! Ik kon eigenlijk niemand, maar toch had ik al snel wat contact met andere Vrienden. Het voelt heel goed om deel te maken uit zo’n hechte ‘club’. Iedereen heeft dezelfde missie: Het behoud van de Diergaarde. Ik zal deze momenten niet vergeten en hoop er nog heel veel meer mee te maken!
Tot de volgende blog! Draagt u, draag jij, ook Diergaarde Blijdorp een warm hart toe? Maak het verschil en help mee: wordt lid (je krijgt dan ook 2 vrijkaartjes voor de Diergaarde); of koop iets in de Vriendenwinkels of de webshop.

8 opmerkingen:

 1. Hallo vriend, wat is de wereld toch klein hè? We zullen elkaar best wel voorbij gelopen zijn in de tuin. Leuk stuk in de Vriendennieuws, ik herkende direct de naam. De complimenten over de foto's zijn terecht en leuk dat ze ook verwijzen naar je blog en facebook. Mijn vrouw en ik zijn ook al jaren lid van de Vrienden, maar zijn nooit naar een activiteit geweest. Ik vond het leuk je meer te leren kenen en misschien zien we elkaar ooit ergens in Nederland in een dierentuin. Gr Jan W

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weer eens wat anders. Ben geen lid maar wel een blijdorp - vriend ;) (abonnement)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Jenny,
  ik heb je verslag gelezen wat je jaren terug had geschreven. Erg leuk om dat te zien :-) in dit blog laat je ook weer hele mooie foto's zien en top dat je de spits mocht afbijten voor een interview. Leuk dat Jan W ook een vriend is van deze dieren en wie weet zie je hem nog eens. Ik heb in ieder geval genoten van deze leuke post :-)
  Veel groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Jenny,
  Wat leuk dat je dit weer even laat zien. Want het is natuurlijk fantastisch als je zo'n verslag voor "de Vrienden" mag maken.
  Zo dragen we allemaal een steentje bij om Blijdorp te steunen en dat we nog lang van deze mooie dierentuin kunnen blijven genieten.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een poosje afwezig geweest door de sruje met school.. Een leuk verslag om te lezen weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooi gedicht Jenny! En ik geloof dat Blijdorp met recht ervoor gekozen heeft om jou de spits af te laten bijten. ;) Stiekem ben ik nu ook wel heel erg benieuwd naar dat interview ;)

  BeantwoordenVerwijderen

1000 reacties!

Het blijkt uiteindelijk een misverstand te zijn, maar ja, ik heb de collage al klaar, dus ik plaats 'm toch maar. Laatst zag ik dat de...