Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

zaterdag 7 juli 2018

Dierenrijk (06/04/2018).

Op 6 april ben ik weer eens op olifanten-kraamvisite geweest. Htoo Yin Aye beviel op 27 maart van een kerngezonde dochter.  Wel veel eerder dan was verwacht, daarom kreeg de kleine een toepasselijke naam. Jīng betekent 'verrassing.'

 Olifant Sibu werd voor het eerst vader. Hij trekt veel met het halfbroertje van Jīng op, Thuya (15/07/2013). De kudde is compleet met Ma Palai, Jīng's ontzettend zorgzame halfzus. 
Beschrijving video: 6 april 2018 ging ik op kraambezoek in Dierenrijk. Daar werd op 27 maart voor het eerst een Aziatisch olifantje geboren. Een verrassing, want die werd pas over 4 maanden verwacht. Maar er was mis geteld, de kleine dame was precies op tijd. Samen met moeder Htoo Yin Aye zorgt vooral grote halfzus Ma Palai voor kleine Jīng. 
Beschrijving video:  Op 27 maart 2018 kwam de dochter van Htoo Yin Aye & Sibu ter wereld. Beschermd door haar moeder en halfzus Ma Palai durft de kleine Jīng al heel wat!
Ik heb een favoriet in Dierenrijk, het kleine chimpanseetje Kibibi. Sinds heel kort na haar geboorte had ik haar niet meer in het echt gezien. Inmiddels is het een zeer ondernemend meisje.
Beschrijving video: 06/04/2018: Chimpansee peuter Kibibi ('kleine dame', geboren 16/11/2016) is het lievelingetje van alle chimpansees en bezoekers van Dierenrijk. De mannetjes Pat & Dirk spelen met haar, moeder Christa zorgt voor haar en laat haar meerijden op haar rug en ze is altijd welkom bij de andere dames Sonja en Jana. (Chimpansee Dirk is inmiddels overleden).
Voor meer foto's uit Dierenrijk kijk hier.

6 opmerkingen:

 1. Schattig baby olifantje geboren. Echt heel mooi om te zien op de filmpje. Mooie baby olifantje. Chimpansee zijn leuk om te zien.Lieve filmpje heb je gemaakt. Peuter kunnen eigenwijs zijn. Filmpjes en je foto's leuk geworden. Fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig mooi dat filmpje van de olifant en ontzettend mooie opnames van de chimpansees. Jer hebt mij weer erg gelukkig gemaakt. Apenfan Jeffrey

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een bijzondere naam voor het olifantjes! Zeker erg toepasselijk. Lief al die foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Jenny,
  Leuke foto's van dit jonge olifantje. Grappige filmpjes ook.
  En wat zijn die chimps toch leuk.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze had ik ook nog niet gezien Jenny :-)
  Erg lief dat kleien olifantje maar ook de aapjes zijn superleuk om te zien :-)
  Veel groeten, Helma

  BeantwoordenVerwijderen

Hoe verder?

Het blijft zo lastig. Ik weet gewoon niet hoe ik verder wil met mijn blog. Maar eigenlijk ook niet hoe ik het nou moet doen met mijn foto...