Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

zaterdag 25 februari 2012

Gravinnetjes Luana & Zaria

Nooit krijgen zij meer hun papa terug zoals hij was.
Op vrijdag 17 februari 2012 heeft prins Friso een zeer ernstig ongeluk gekregen tijdens een skitocht in Lech. Het gezin was daar op vakantie. De prins raakte bedolven onder een lawine en liep daarbij zeer ernstig letsel op. Een week lang werd zijn toestand omschreven als 'stabiel, maar in levensgevaar.' Daarna is bekend gemaakt dat de prins grote schade heeft in zijn hersenen, het is niet zeker of hij ooit nog bij bewust zijn zal komen. Prins Friso is getrouwd met prinses Mabel en vader van twee meisjes, gravin Luana en gravin Zaria. Klein als zij zijn worden zij nu geconfronteerd met iets wat niemand aan kan..
Op 26 maart 2005 om 19.17 in Londen wordt gravin Luana geboren.  Zij weegt 3085 gram. Prins Friso laat via de RVD weten dat hij en Mabel erg gelukkig zijn en dat moeder en dochter het uitstekend maken.Haar volledige naam luidt Emma Luana Ninette Sophie. Luana is op 18 december 2005 in besloten kring gedoopt op paleis Huis ten Bosch in Den Haag.

Prins Friso over de opvoeding van zijn dochters:  “Het is belangrijker dan ooit om kinderen manieren aan te bieden om te leren leven in een complexer wordende wereld. Dat ze zelfvertrouwen krijgen, hun weg weten te vinden. Ook in Nederland. Voor de volgende generatie zal, zoals het er naar uit ziet, het sociale vangnet waarschijnlijk minder sterk zijn Je zult het dus meer dan ooit echt zelf moeten doen. Voor mensen die risico’s durven te nemen, ligt het pad van succes open, waarbij wij als ouders de taak hebben zoveel mogelijk deuren voor onze kinderen open te houden. Dat betekent dat we hen moeten laten zien wat de wereld te bieden heeft, dat we voorkomen dat ze vooroordelen meekrijgen. (..)Het is niet te voorkomen dat we in valkuilen stappen. Maar hoe je uit de val kómt, dat is belangrijk, dat moet je kinderen leren. Als ouder is het belangrijk dat je er altijd voor je kinderen bent als ze weer moeten opstaan. (..) Wij spreken Nederlands met ze en op school spreken ze Engels. Dat laatste gaat echt heel goed, Nederlands halen ze eerder door elkaar.” ”

Gravin Zaria komt ter wereld op 18 juni 2006 om 04.12 uur in Londen, bij haar geboorte weegt zij 3700 gram. Haar volledige naam luidt: Joanna Zaria Nicoline Milou. 'Met moeder en kind gaat het fantastisch,' aldus een heel gelukkige prins Friso. Op zaterdagmiddag 3 februari 2007 wordt Zaria gedoopt op Paleis Huis ten Bosch.

Prins Friso over de zomervakantie: “Mijn moeder heeft een prachtig huis in Italië, daar gaan we naartoe. Met zwembad, dat is voor de kinderen natuurlijk heerlijk. Dan is het belangrijkst voor ons: de tijd sámen doorbrengen. Spelletjes doen, boeken lezen en dagtochtjes maken. Gelukkig beginnen ze nu een beetje te sporten, ze doen wat aan tennis. Maar om eerlijk te zijn, we doen tijdens vakanties niet zoveel meer dan echt samen zijn. Wij werken doordeweeks allebei hard, maar de weekenden en de vakanties zijn voor het gezin.”

 "Laatst kregen onze kinderen een vergrootglas. Hup de tuin in, beestjes kijken. Dan moet je als ouder wel even meegaan en ze de mogelijkheden laten zien, dan wordt het leuk. ” (..) "Onze jongste heeft op school al geleerd dat je van afval nieuwe spullen kunt maken.Toch grappig, dat er blijkbaar op school nu al over wordt gesproken. Ze zijn vijf en zes. Nu al wordt er gewerkt aan gedragsverandering, ik vind dat een goede zaak. Wij laten onze kinderen al recyclen." (..) "Laatst vroeg Zaria aan mij: wie heeft dan de wereld gemaakt. God? Ja, maar pappie, wie heeft dan God gemaakt?"

De citaten waarin prins Friso aan het woord is zijn afkomstig uit een interview met Libelle, in de zomer van 2011.

3 opmerkingen:

  1. Mooie log heb je er van gemaakt... het is niet te geloven en zo ontzettend triest, vooral voor die lieve meisjes! :(

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooi logje. Het is eigenlijk gewoon niet voor te stellen wat Prinses Mabel en deze kleine meisjes moeten doormaken , om over de rest van de familie en vrienden nog maar te zwijgen.

    BeantwoordenVerwijderen

Overstap naar andere website.

Vanwege de problemen met het invoegen van afbeeldingen, ben ik overgestapt naar: https://jennydierenfoto.wordpress.com/  Al heb ik in...