Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

woensdag 29 februari 2012

Leeuwenwelpjes & IJsbeerbaby's.

Het zijn allemaal schatjes, de Aziatische leeuwenwelpjes van Diergaarde Blijdorp en de ijsbeertjes van Ouwehands Dierenpark. Precies een week na elkaar mochten zij naar buiten. De oh's en ah's waren niet van de lucht toen de kleintjes voor het eerst de frisse lucht opsnoven.. En ik was er beide keren bij!

De Aziatische leeuwenwelpjes zijn geboren op 13 november 2011. Hun vader heet Kumar en hun moeder is  Shantee. De ijsbeertjes zijn met nog een broertje of zusje geboren op 1 december 2011, hun moeder heet Huggies en vader is Victor. Het derde ijsbeertje is vrijwel direct na de geboorte dood gegaan.
 Vandaag, woensdag 29 februari, ging het kraamhol open. Moeder Huggies verkende eerst de boel en spoorde daarna haar kleintjes aan om naar buiten te komen. Toen ze daar eenmaal waren vonden de ijsbeertjes het zo geweldig dat ze een hele tijd bezig waren met ontdekken. Uiteindelijk waren ze zo moe dat er even geslapen moest worden..
 Vorige week, 22 februari, was het feest in Blijdorp. Moeder leeuwin en haar welpen kwamen voor het eerst in hun buitenverblijf. De kleintjes waren druk met stoeien en klommen zelfs al in de boom.. Het jongetje viel er uit en daarom kreeg het meisje op haar kop, veel te gevaarlijk!

De komende periode hoop ik meer aandacht te schenken aan deze dierenbaby's.. In elk geval ben ik druk met bezoekjes brengen aan de leeuwtjes én de beertjes :)

4 opmerkingen:

 1. Leuke foto's.
  Wil je bedanken voor je trouwe bezoeken aan mijn website.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leukkkkk haha. Je heb dus in een paar dagen twee dierentuinenbezocht :P. Ach zo ken ik er nog een hihi.
  Schitterende foto's heb je weer weten te maken zeg.
  Groetjes Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat lief!! Mooie foto's ook! Wat een schatjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Jenny,
  Wat zijn ze geweldig hé, die leeuwtjes!! Ga er zelf ook regelmatig even kijken. Ook die beertjes zijn erg grappig. Je hebt weer prima foto's weten te maken Jenny.
  Toen ik daar net na de kerst was zaten ze nog binnen en kon je ze alleen nog maar op een monitor zien. Moet daar dus binnenkort toch nog maar eens naar toe.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen

Overstap naar andere website.

Vanwege de problemen met het invoegen van afbeeldingen, ben ik overgestapt naar: https://jennydierenfoto.wordpress.com/  Al heb ik in...